За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 40

• 29 522
  • 808
  •   1
Отговори
# 690
Учудва ме факта, че говорим за течен аналгин за дете! Не се използва преди 15-16 год. Възраст

Говорим за Хексалгин, който не е точно буквалния течен аналгин от ампула. Хексалгина си има специално дозировка за малки деца. И да всички майки знаят, че е вреден и се прибягва до него в краен случай когато Т не се повлиява от Нурофен или Панадол, поне на мен така ми е препоръчано от педиатър.

# 691
  • София
И течен аналгин и хексалгин(който си е пак това) се ползва и при малки деца, в много крайни случаи и при бебета.
Аспирин не се ползва до 15-16 години.

# 692
  • София
Интересно, защото ми е предписано от лекар, а в листовката има дозировка и за бебета от 3-11 месеца?

# 693
Angel, радвам се да те засека   bouquet
Това за водата странно, аз до 36 я намалих температурата преди да я изкарам от банята.

На сиропа активната му съставка е mefenamic acid \съдържа активното вещество мефенаминова киселина, която е вид лекарство, наречено нестероидно противовъзпалително лекарство\
До колкото знам няма аналог в БГ.

Течния аналгин не помогна, както и Нурофена, а пък Панадола съвсем. Confused

В тоз пост е цитиран течен аналгин, а не хексалгин!
Хексалгин за дете под 12 год е само по лекарско предписание

# 694
  • София
http://www.drugs.com/cdi/mefenamic-acid.html тук четох
Mefenamic acid should be used with extreme caution in CHILDREN younger than 14 years old; safety and effectiveness in these children have not been confirmed.

Малиш - къде е разликата мчежду течен аналгин(за пиене, не ампули) и хексалгина за теб. Принципно всяко лекарство е по лекарско предписание. Така или иначе когато детето е с 40 градуса и се катери, няма да чакам да дойде лекар, да му напише рецепта и да тичам да купувам и прилагам тепърва.
Лекарите си го изписват(нашата не препоръчва под 3 години), ако викнеш спешна помощ и те това дават, по болниците тоже.

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 11:19 от Angel_Dust

# 695
  • в огледалото на живота
Angel, радвам се да те засека   bouquet
Това за водата странно, аз до 36 я намалих температурата преди да я изкарам от банята.

На сиропа активната му съставка е mefenamic acid \съдържа активното вещество мефенаминова киселина, която е вид лекарство, наречено нестероидно противовъзпалително лекарство\
До колкото знам няма аналог в БГ.

Течния аналгин не помогна, както и Нурофена, а пък Панадола съвсем. Confused

В тоз пост е цитиран течен аналгин, а не хексалгин!
Хексалгин за дете под 12 год е само по лекарско предписание
Едно и също е.....дано никога не ти се налага да си в дилема дали да го дадеш на твоето дете....

# 696
Как да успокоя силна лаеща кашлица при дете на 6 г.? На лекар сме в 18.30 h. Пръскам гърлото и давам сироп, но явно не помага...

# 697
  • в огледалото на живота
Как да успокоя силна лаеща кашлица при дете на 6 г.? На лекар сме в 18.30 h. Пръскам гърлото и давам сироп, но явно не помага...
Явно е пипнало вирус детето.Аз моята си я знам когато е с такава кашлица и докато чакам преглед правя инхалации с ФР и много течности за оводняване на лигавицата.

# 698
http://www.drugs.com/cdi/mefenamic-acid.html тук четох
Mefenamic acid should be used with extreme caution in CHILDREN younger than 14 years old; safety and effectiveness in these children have not been confirmed.

Малиш - къде е разликата мчежду течен аналгин(за пиене, не ампули) и хексалгина за теб. Принципно всяко лекарство е по лекарско предписание. Така или иначе когато детето е с 40 градуса и се катери, няма да чакам да дойде лекар, да му напише рецепта и да тичам да купувам и прилагам тепърва.
Лекарите си го изписват(нашата не препоръчва под 3 години), ако викнеш спешна помощ и те това дават, по болниците тоже.
Само едно ще кажа! Благодарение на алергична реакция преди 29 години и последващо лечение, на своя глава от майка ми с течен аналгин във момента ваксини и упойки ми се бият по лекарско усмотрение! При висока температура предпочитам да изчакам лекар или да заведа детето в спешното, отколкото да рискувам с метамизол натрий!
А на тоз дето ми пожела да не ми се налага, благодаря! Вече в живота ми се е наложило!
Не пожелавам да стоиш с изтекли води в родилна зала повече от 12 часа и да ти отказват упойка, защото не можели да поемат отговорност!

# 699
  • София
Малиш - Алергична реакция може да направи човек към абсолютно всяко лекарство, дори и много тежка, дори и  години наред да си пил въпросното без проблеми. За съжаление няма как винаги да се дават под лекарски надзор в болница всичките.
А и понякога човек няма много време да чака лекар.
Принципно е редно да си направиш тестове за алергии към медикаменти, особенно с твоя проблем, особенно при предстоящо раждане, където всичко може да се наложи. Wink Мъжът ми скоро също прави реакция към аналгина, при все, че цял живот е пил, после му се наложи операция, прави тестове, видяха какво може и не може и лекарите и той бяха спокойни.
На моя син му е изписвала лекарката при нужда хексалгин. Знам в какви  дози мога да го давам, знам, че мога да си го позволя в изключителни случаи, когато Т наистина е много висока, расте и от друго не се повлиява. За родст проблем не е правил, пил е нееднократно.

И пак наблягаш за течния аналгин, но ако става въпрос за хексалгина, няма проблеми, при положение, че са едно  и също... Wink

# 700
Малиш  съжалявам за случилото ти се, но алергична реакция може да се направи към всяко едно лекарство дори и към Парацетамол, който е уж по-безобиден. Всяка майка си преценява за своето дете какъв риск да поеме Peace . Позната направи алергична реакция към аналгин на 54г.

# 701
  • София
Както казах, не мисля, че температура от 39.9 е по-добрия вариант, но така или иначе, на нея течния аналгин не й действа.
Хексалгина е полския вариант на течния аналгин - това ми обясниха в аптеката, както и ми казаха, че го нямат дори на склад от известно време, защото продават течния аналгин на капки на Софарма, и от лекар знам, че е едно и също Peace Няколко пъти казах, че бях на лекар, така че спора е безмислен, както и категоризирането, че течен аналгин не се дава на деца под 15 години.

Angel чела съм тази листовка, но това, което аз давам е сироп специално за бебета и деца, там си има дозировка от новородено, в Гърция си го ползват, както ние нурофена, просто казах каква е активната съставка. За всичко се консултирам винаги с нашата педиатърка, като каквото и лекарство да взема от някъде другаде, което го няма в БГ и го нося да види активните съставки и да ми каже тя дозата и дали да го ползвам  Peace
А за алергична реакция - на моя приятелка детето получи такава от Парацетамол.

# 702
Малиш - Алергична реакция може да направи човек към абсолютно всяко лекарство, дори и много тежка, дори и  години наред да си пил въпросното без проблеми. За съжаление няма как винаги да се дават под лекарски надзор в болница всичките.
А и понякога човек няма много време да чака лекар.

И пак наблягаш за течния аналгин, но ако става въпрос за хексалгина, няма проблеми, при положение, че са едно  и също... Wink
Аз казвам какво са ми дали с температура 39 и 30 мин след това съм получила гърч'!  Била съм на година 3-4 месеца! В последствие съм лежала в болница с алергичен шок! Не е установено дали е от метамизола или от ваксината. Сега съм на 31 и имам месеци наред стаж в пирогов с диагноза алергичен шок! Последният беше от пилешко месо обилно намазано с масълце! Като цяло ям белтъци отделно! Когато ям крем карамел или мусала със заливка ги приемам с противоалергично!

# 703
  • София
Малиш - случва се, но може да се случи от всичко, на всяка възраст. И от лекарства и от храни, от напитки... така че такива обобщения конкретно към 1 лекарство само как под 15 години не се дава, заради риск от алергичен шок са излишни и не съвсем коректни.
За 39 градуса аналгин изобщо не давам.

meggle - ясно, понеже ми беше съвсем непзнато, просто това беше, на което попаднах първо Wink може дори да не е най-актуална информация Simple Smile

# 704
Запознай се много добре с листовките преди да даваш! Те не са написани, просто ей така!

Общи условия

Активация на акаунт