Връзвали ли сте децата си?

• 4 188
  • 133
  •   1
Отговори
# 105
моята ще изкубе и въжета и вериги ... та затова не я връзвам  Embarassed Laughing Laughing Laughing
по темата: АБСУРД, как можеш да вържеш детето си ...  newsm78  още повече сега с тия екстри като кошарки и тем подобни ... даже в креватчето да си оставиш детето, пак ще си спокоен че няма да падне ... е, ако е малко де ...  Laughing

# 106
нямам думи! даже не ми е хрумвало подобно нещо!

# 107
Отживелици от отминалия век!Че нашите баби са били доста първични(не че не си ги обичам,но си е така).Аз и кучето не си връзвам!

# 108
   Напълно подкрепям мненията на Дона.
   Сърдечко, отдавна те харесвам, но мисля, че в случая грешиш като изместваш темата за връзването на крачето:

Няма нищо, което да може да бъде подминато с лека ръка в детската възраст-било то шамари, бой, наказания, затваряне на тъмно или други подобни.
   Мисля, че нещата не могат да бъдат смесвани.. Смятам, че сега (макар по "по цивилизован" според вас начин) свободата на малките деца също се ограничава с цел тяхната безопастност. Което не е равносилно на побой над тях.

# 109
  • София
Не бих си вързала детето за масата, за да си върша "спокойно" домакинска работа или да пия кафе на спокойствие, каквато според мен е била идеята на бабата  Shocked

Обаче съм ползвала каишките за прохождане и трябва да ви кажа, че спестиха на Жожо доста цицини и рани, както и да изглежда отстрани newsm78

Но с ръка на сърцето съвсем искренно заявявам - ако трябва да осигуря на детето си безопасност и поради някаква причина извън мен връзването е единствения начин - то бих го направила без никакво колебание  Naughty.

Ситуации много - затова никога не казвам "никога"  Laughing

# 110
Само един -два пъти с каишките за прохождане , когато се учеше да ходи, за да не си обели носа и винаги когато го слагах в количката съм го "връзвала" с коланите.
.Аз и кучето не си връзвам!
И аз не ги връзвам моите кучета, но майка ми миналата година ,като се скапваше от тичане по бебо, викаше , че ще му купи каишка за кучета, от тези дето се разтягат, за да може да го следи къде е , smile3521, но си остана само с идеята.

# 111
  • София
Lara , не съм детски психолог и не знам кое как влияе на психиката, но ми кажи ти бебето си закопчаваш ли го в столчето за кола, или го оставяш да си щъка из колата по време на движение, за да "опознава света"? Когато ти се наложи да отидеш до тоалетната, слагаш ли го за две минути в кошарата или го оставяш да лази навсякъде безнадзорно? И с какво по-точно решетките на креватчето са по-щадящи за детската психика от връзването?
Извинявам се, ако съм прозвучала грубо, но ме подразни това преекспонирано възмущение. Естествено, че никоя майка няма да си върже детето в днешни дни, но чак пък да отнасяме въпроса до Хелзинкския комитет - айде нЕма нужда  bouquet
Започвам да отговарям на въпросите ти по реда, в който си ги задала.
1. Закопчавам коланите на столчето за кола, защото няма как да го държа, докато карам, а в колата е мръсно и при завой или рязко спиране има голяма опасност детето да се нарани сериозно. Също така е задължително по закон да е с колани. А и не на последно място, защото и аз самата си слагам колана, като съм в колата.
2. Понякога, когато не иска да стои в кошарата, просто не ходя до тоалетната. Случвало ми се е да стискам 2 часа, защото детето е нервно и ако го оставя, въпреки това, че пищи и изпада в истерия, това ще му навреди на психиката в по-нататъшното му развитие. Не го оставям да лази безнадзорно, защото винаги съм до него - за това държавата ми дава 2 години отпуск за отглеждане на дете, а не 2 години за пиене на кафе и поддържане на домакинството.
3. В никакъв случай решетките на креватчето, или всяко нещо, ограничаващо порива за свобода на развиващото се дете, не са щадящи и както писах по-нагоре, ако това води до истерия просто не го оставям в креватчето. Решетките не са, за мое спокойствие, а за да не падне детето, докато спи, например или докато си играе в креватчето. Докато въжето е, за да може майката да си върши спокойно работата, без да поглежда през 10 секунди детето и без да стои до него.

А относно "връзването в проходилка" - слагам детето си в проходилка не за да не ми пречи и да не му обръщам внимание, а защото не може да ходи самостоятелно. Държа го с ръце, но в проходилката той се чувства по-добре, там има място за играчки и той се вози на нея. Не знам някой да слага вече проходило дете в проходилка, само, за да ограничава периметъра на действието му. Ако е така, това също би възбудило възмущението ми.

Ако някой има още въпроси относно това как си гледам детето, хем безопасно, хем без да го невротизирам, моля да заповяда - ще отговоря на всички.

# 112
  • София
Връзвала съм го в количката. Връзвам го в столчето за кола. Една седмица използвах каиши за прохождане. В проходилка е бил съвсем малко (няма и месец). Връзвах го и в столчето за хранене. Преди хората не са разполагали с тези удобства. За маса, стол, дърво и т. н. не съм го връзвала.
П. П.: Според мен ограничаването на свободата им е също толкова травмиращо, колкото и когато биват оставяни ревящи в продължение на половин час и повече, само, за да се научат да заспивт сами. Това също много травмира.

# 113
 #Shocked #Shocked А ако те решат после да ни връзват - НЕЕЕЕ  Joy

# 114
Успокойте се ,момичета!Става като снежна топка .... Grinning Не преувеличавайте....споко!!Дайте по-весело..... Peace
#Shocked #Shocked ְ אךמ עו נוראע ןמסכו הא םט גנתחגאע - ֵֵֵֵֽ Joy

# 115
Преди хората не са разполагали с тези удобства.

Не бях се замисляла по този начин. Така погледнато не ми изглежда толкова варварско. Мъжът ми като бебе са го били вързали така, но дядо му като го видял, се възмутил, че не е куче да го връзват. Винаги ми е изглеждал абсурден този случай.

# 116
Не знам защо сте решили, че бабите ни са връзвали децата си, за да пият кафе #ShockedИли пък че някой им е давал 2 години майчинство newsm78
Преди хората не са разполагали с тези удобства.

Не бях се замисляла по този начин. Така погледнато не ми изглежда толкова варварско. Мъжът ми като бебе са го били вързали така, но дядо му като го видял, се възмутил, че не е куче да го връзват. Винаги ми е изглеждал абсурден този случай.

Ами хайде да престанем да гледаме само от своята камбанария и да се поставим за малко на мястото на другите Peace
За протокола: моето дете лази и ходи навсякъде и за да го предпазя  при "опознаването на света", съм му купила каска Twisted Evil Хайде сега линчувайте ме #2gunfire

# 117
Ааа, това за връзването го знам отдавна Mr. Green Свекито ме "светна" още като беше баткото бебе Twisted Evil С най-спокоен глас ми разказа, че като излизали със свекъра нанякъде, вързвали мъжа ми под масата с връвчица и спокойно го оставяли да си играе с играчките там Shocked Е, аз се възмутих Close Да вържеш детето и да излезеш от къщи #Crazy Ами то може да се удуши с това въже!!! Добре, че е имал късмет мъжа ми...
Аз моите не съм ги вързвала и няма да го правя - има по-добри начини за осигуряване на безопасността им!

# 118
Не никога и по никакъв повод.

# 119
За първи път чувам такова нещо  Shocked Joy

Не е истина какви хора има  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт