Връзвали ли сте децата си?

• 4 185
  • 133
  •   1
Отговори
# 75
За първи път чувам такова нещо. А и да бях никога не бих си вързала детето за масата, или където и да е.

# 76
Ей, затова се радвам, че ги няма бабите наоколо,
барабар с всичките им там приятелки, съседки и
прочее рушители на семейния морал.
Щото иначе ще трябва да се въоръжавам,
та да ги озаптя в нуждата им да дават съвети.

# 77
  • Бургас
Е при всичките мъдри съвети на бабите,този липсваше.Дали да не ги избъзикам че това е най-новото което са открили дофторите за растежа на бебетата.Разбира се никога няма да го приложа в действие.

# 78

Shocked

Не може да бъде ... отивам да си сипя едно, и ще прочета наново.

# 79
  • Варна
Изненада ме заглавието на тази тема! newsm78.....Но още по изненадана останах от това което после прочетох в нея #Crazy
Що за глупост е това!? Детето ми да не е кученце?
Нали когато тръгне да ходи и да пипа,тогава започва да опознава света около себе си.......Е ЗАЩО ТОГАВА ДА ГО ВЪРЗВАМ !? smile3506

# 80
Така са могли хората преди 50 години, така са го правили. Ние не го правим, защото имаме други средства за ограничаване на детето. Намирам го за неприемливо в момента, но чак пък да е "изродщина" и "извратеност" ...не е нужно да се преиграва толкова според мен.

Сигурна съм, че не са го правили с лоши чувства, и че всъщност са предпазили децата си от доста нещастни случаи. Не мисля, че това може да увреди детето психически (вижте съпрузите си).. Не бих направила това на детето си, обаче и не осъждам тези, които са го правили..

# 81
Звучи ми не само абсурдно, но и опасно.
ДЕТЕТО НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ДОСТЪП ДО НИКАКВИ ВЪЖЕТА И ПОДОБНИ

# 82
Не, но съм чувала от баща ми, че и него са го връзвали. А какво цели свекървата ти с това?  Embarassed Сори за любопитството.

# 83
  • София
Не, но съм чувала от баща ми, че и него са го връзвали. А какво цели свекървата ти с това?  Embarassed Сори за любопитството.
То не е свекърва ми, а бабата на мъжа ми. Понеже живеем в къща и имаме двор, за да мога да  им помагам в градината, ще трябва да връзвам детето. Но нали се сещаш, че това няма да стане - да си вържа детето за някое дърво, за да мога да копая... Crazy

А, на всички, които мислят, че възмущението е пресилено, искам да им кажа, че за мен това си е вандализъм, независимо какво мислят те. Като толкова не могат да си гледат безопасността на детето и да си вършат работата, да не са раждали. Извинете ме за тона, но направо не мога да повярвам, че има такива, които оправдават подобни действия. Представям си едно току що проходило детенце, вързано за масата в кухнята. То сигурно ще изпадне в истерия... А да не говорим за 2 годишно дете, което вече разбира. Със сигурност такива неща влияят на психиката и са вредни за по-нататъшното развитие. И не можем да бъдем сигурни в обратното само, защото мъжете ни са връзвани, пък какви хубави хора са станали. Може би някой проблем или нервността на някой от тези връзвани мъже се дължи точно на тази травма в ранна детска възраст.

# 84
  • На небето
 doh smile3556 smile3527 Това е извратено. За първи път чувам подобно нещо. Как може да има такива майки бе. Това да не ти е животно, аз отричам и вързването на животни, пък какво остава за хора, а още повече за бебета.  Crossing Arms  Naughty

# 85
Аз съм абсолютно съгласна с ЛАРА. Може домакинската ми работа да "назадне, мъжът да няма какво да яде-ама как ще вържеш детенце, което вече ЗАПОЧВА ДА РАЗБИРА????
МЕЧО ПУХ-като педагог-макар и бивш-ти гарантирам, че много от проблемите в по-късна възраст се дължат на НЕЩО СИ в доста по-ранна. Че той моят син изпада в истинска истерия само щом се опитам да го оставя в леглото, а камо ли да го вържа. Няма нищо, което да може да бъде подминато с лека ръка в детската възраст-било то шамари, бой, наказания, затваряне на тъмно или други подобни.
Да не говорим какво може да се случи при наличието на въже????  #Crazy
Ми гледах наскоро един филм. в който майката даде на голямо детенце играчка с връвчица и през нощта то се задушава в нея......айде, да кажем филм, ама тук опасността си е реална!!!

# 86

А, на всички, които мислят, че възмущението е пресилено, искам да им кажа, че за мен това си е вандализъм, независимо какво мислят те. Като толкова не могат да си гледат безопасността на детето и да си вършат работата, да не са раждали. Извинете ме за тона, но направо не мога да повярвам, че има такива, които оправдават подобни действия. Представям си едно току що проходило детенце, вързано за масата в кухнята. То сигурно ще изпадне в истерия... А да не говорим за 2 годишно дете, което вече разбира. Със сигурност такива неща влияят на психиката и са вредни за по-нататъшното развитие. И не можем да бъдем сигурни в обратното само, защото мъжете ни са връзвани, пък какви хубави хора са станали. Може би някой проблем или нервността на някой от тези връзвани мъже се дължи точно на тази травма в ранна детска възраст.

Извинявай, но това изречение звучи меко казано...незряло. Ами те и по нивите са ги влачили, представи си, в цедилка на гърба, щото не са имали майчинство, тъпанарките, а и не е имало кой да ги посъветва да не раждат Close И добре че не е имало, защото тогава сигурно и тебе нямаше да те има.
Много сте ми интересни всички "ужасени", "шокирани" и "потресени". Всяка от вас е била стегнато повивана и мазана с мас, голяма част от вас са били осолявани и вероятно всички са неправилно захранени. И това не е, защото майките ви са извратени садистки, а защото са смятали, че правят най-доброто за вас. Както ние в момента си мислим, че правим най-доброто за децата си, а как ще изглежда след 50 години? Кой знае.
Lara , не съм детски психолог и не знам кое как влияе на психиката, но ми кажи ти бебето си закопчаваш ли го в столчето за кола, или го оставяш да си щъка из колата по време на движение, за да "опознава света"? Когато ти се наложи да отидеш до тоалетната, слагаш ли го за две минути в кошарата или го оставяш да лази навсякъде безнадзорно? И с какво по-точно решетките на креватчето са по-щадящи за детската психика от връзването?
Извинявам се, ако съм прозвучала грубо, но ме подразни това преекспонирано възмущение. Естествено, че никоя майка няма да си върже детето в днешни дни, но чак пък да отнасяме въпроса до Хелзинкския комитет - айде нЕма нужда  bouquet

# 87
Дона, извинявай, ама това с цедилника няма място за сравнение, мисля аз.
Цедилникът е "прадядото" на кенгурото, което почти всяка майка използва днес.
тук си говорим за откровено връзване с въже!!!! Или аз греша?
А закопчаването на детето в колата в столче е нещо съвсем друго-там си ПРИНУДЕН да му ограничиш свободата, за да няма трагични последствия евентуален, макар и лек, удар.
А при връзването с въже-пак го казвам-негативни последици -МОЖЕ ДА ИМА.

# 88
а не е ли вандализъм да го "връзваш в проходилката ,за да не прави бели"?

# 89
Разбира се, че въжето е опасно, и пак казвам, не вярвам някоя майка да го прави в момента. Но не е нужно да окачествяваме собствените си (или на мъжете ни) баби като извратени маниаци и садисти, само защото са се опитвали да осигурят безопасност на децата си по единствения възможен им тогава начин... освен ако не ги държат в дупки в земята Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт