Видях дух!

• 20 815
  • 375
  •   1
Отговори
# 300
  • Linz
Мисля, че е достатъчно ясно, че не става въпрос за метафора, а за обекти/субекти- като духове напр.

# 301
Ами виж сега, точно както мога да видя невидимото в някоя симфония,
така и като видя някой пейзаж, аз забелязвам нимфите и сатирите, които
танцуват, а друг въобще не ги вижда и казва, че били халюцинация...

# 302
Идеята, че нечий мозък може да работи на "друга честота" и да регистрира данни, които другите не могат, са абсолютно несериозни. Никой не може да надскочи физическите си възможности.
Физическите си възможности не можеш да надскочиш, но може да използваш духовните си.
Но възможностите, способностите са различни при различните хора - дори и ако говорим само за физически такива.

# 303
Точно така- мозъкът изчислява, има си правила.

Въпросът е, че ако имаш акъл, може да го накараш да изчислява
каквото си поискаш. Доста е просто всъщност. Ако го направиш,
може да се окаже, че светът се вижда по много различен начин.

# 304
  • Linz
Идеята, че нечий мозък може да работи на "друга честота" и да регистрира данни, които другите не могат, са абсолютно несериозни. Никой не може да надскочи физическите си възможности.
Физическите си възможности не можеш да надскочиш, но може да използваш духовните си.
Но възможностите, способностите са различни при различните хора - дори и ако говорим само за физически такива.
Духовни в смисъл на психически или друго имаш предвид? Щото психиката пак се основава на физиката.
Говорим за физическите възможности на възприятия при здрав индивид.

# 305
"Духовни" в смисъл да можеш да промениш гледната точка към света
 и да го накараш тоя мозък да изчислява други работи.

Да, всичко е физическо. Съответно- ако седнеш в поза за медитация
и я поддържаш добре, ще медитираш.

"Духовни" в смисъл на това да не работиш като биоробот с предсказуеми
реакции, а да може да вкараш частица новост в света и така да го насочиш
в друга, нова посока. Духовното е обратното на роботизираното, рутинното,
предсказуемото.

Да си духовен- значи да си непредсказуем и свободен.

# 306
Духовни в смисъл на психически или друго имаш предвид? Щото психиката пак се основава на физиката.
Говорим за физическите възможности на възприятия при здрав индивид.
Аз вярвам, че освен тяло имаме и душа, както и безсмъртен дух. Тялото възприема и обработва информация, душата и духът- също, но на други нива. Докато живеем тук  и трите работят едновременно, независимо дали го осъзнаваме или не. Донякъде и законите, на които се подчиняват са сходни.

А физиката вече допуска доста неща, които доскоро се възприемаха за измислици. Не се знае с времето какви нови закономерности ще бъдат установени.

# 307
За материалистите: може да нямаме дух и душа, но имаме тяло,
което може да работи така, все едно имаме дух и душа. А може и
да работи като животно, или като биоробот. Въпрос на избор.

# 308
  • София - Рим и обратно

Изобщо не съм съгласна. Дори само ако погледнем различните потенциални възможности на всеки мозък - един вижда по-ярко от друг - пак не можем да кажем с категоричност къде е границата. Или ти можеш да дадеш точни параметри кой, как и какво вижда и чува?
Убедена си, и че сме сами във Вселената вероятно? Joy На нашата честота може и да сме.

# 309
Като бяхме в училище- имаше хора, погледнат задачата
и виждат решението. Други гледат същите условия и виждат
нерешима плетеница...

# 310
Като бяхме в училище- имаше хора, погледнат задачата
и виждат решението. Други гледат същите условия и виждат
нерешима плетеница...
То и в живота, а не само в училище е така.

# 311
  • София - Рим и обратно
Аз съм от вторите Joy
Но въпреки това не мога да седна да обяснявам, че задачата не съществува, замо защото аз не регистрирам данни, като я гледам Mr. Green.
По същия начин, кой може да каже "не, това не съществува, щом аз и още 90 % от хората не го регистрираме"?

# 312
Така че е напълно логично Андариел да вижда животни и биологични
машини, а Джон Стайнбек- архангели и светци.

# 313
  • Linz
Какво очаквах и аз в тема с такова заглавие... Надявам се да не ми проговорят духовете и на мен Crazy

# 314
Зависи дали искаш да видиш решението на задачата.

Общи условия

Активация на акаунт