Отслабване със Сиофор - тема 4

• 125 273
  • 765
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Абе момичета,да ви питам нещо...
Трябваше да ходя декември месец на конторлен преглед след 6 месеца на Сиофор,е още не съм отишла.По принцип отидох в отделението с направление от АГ за да ми изследват всичките хормони и да не плащам близо 450лв.Те ми бяха всичките в нормата.И заключението беше,че имам ИР. (не вярвам много много,но това е друг въпрос)
Та сега,трябва ли пак като ми дойде М да ходя на контролен,дали пак ще ми изследват хормоните или само ще правим изследванията за ИР  newsm78
И още нещо,ако съм се излекувала от ИР нали Сиофора не ми наврежда по някакъв начин,защото аз продължавам да си го пия  Whistling
Забелязах,че без него не мога да ходя до тоалетната  Shocked

# 46
Здравейте чета темата от известно време и реших да ви пиша. Имам тиреоидит на Хашимото. От няколко месеца започнах да пълнея доста и не се чувствах добре. Отидох на лекар и ме пратиха на изследване за инсулин -оказа се висок Sad Ендокриноложката ми изписа Сиофор 3 по 1/2 хапче от 1000. Каза да го включа постепенно, за сега съм пила по 1/2 2 вечери и да ви кажа нямам никакви симптоми от тези дето ме предопреди лекарката - главоболи, разтройство и т.н. Моля ви дами кажете веднага ли след първото хапче усетихте нещо? За колко време вкл. цялата доза и кога имаше поне мин. ефект за притъпяване на този вълчи апетит Sad с две думи отчаяна съм и ме е страх... малко инфо ще ми вдъхне кураж. Благодаря ви и успех на всички в борбата с проблемите!

# 47
Здравейте,

Радвам се, че ви открих! И аз рязко качих СЛЕД раждането на детето ми в областта на корема (10кг), започнах да умирам от глад, особено вечер и да имам завишена кръвна захар. След около седмица ще ходя на ендокринолог и ще опитам със Сиофор. Аз съм в САЩ и не знам как се нарича тук, но ще проверя.

# 48
Активното вещество е метформин (metformin) - под това наименование със сигурност може да се намери навсякъде лекарството.

# 49
Здравейте, и аз при вас но с цел да ви следя.  Peace

# 50
Здравейте,

Порових се из темите и не намерих никъде това, което искам да попитам. Извинявам се предварително, ако го има, но съм го пропуснала. На кратко - имам инсулинова резистентност, заради която ендокринолог ми изписа Глюкофаж и Селен. Селена - ок, хранителна добавка, не е проблем. Но се притеснявам за Глюкофаж - а, защото знам, че е за лечение на диабет, който аз нямам. Използва ли се често за лечение на тази резистентност при хора с наднормено тегло без диабет. (знам за режима и спорта, това вече го правя) Притеснявам се безопасно ли е да пия глюкофаж, при положение, че нямам диабет.

Четох в тази тема, че се говори за метформин, какъвто е и Глюкофажа.

# 51
Shoestring, Глюкофаж не лекува диабет. За съжаление диабет не се лекува - панкреаса спира да произвежда инсулин, тогава имаш диабет и минаваш на инсулин. Твоето ( и моето състояние ) са т. нар. преддиабетни или нарушен толеранс - панкреаса произвежда инсулин, но той не стига до клетката ( малко лаишки го обяснявам) и ако това не се промени, панкреаса ще спре да произвежда инсулин и ставаме диабетици. Глюкофаж, Сиофор и всички метформин съдържащи лекарства помагат това да не се случи, образно казано. Но, голямото НО е, че няма как да стане само с  лекарствата. Как са ти килограмите?

# 52
Нека не слагаме двата вида диабет под един знаменател. Има диабет първи тип, който наистина се характеризира с това, че панкреасът спира (или почти напълно спира) да произвежда инсулин - този тип се нарича още инсулинозависим и при него действително е неизбежно да се приема някакво количество инсулин на ден. От него се разболяват най-често млади хора, дори много често деца, макар че има и в по-зряла възраст.

Отделно има диабет втори тип, още наричан старчески (макар че вече засяга и все по-млади хора, дори и деца) или също неинсулинозависим. При него НЕ СЕ ЗАПОЧВА ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО С ИНСУЛИН - това трябва да бъде ясно. Характерното за него е инсулинова резистентност (тя не е налице при първи тип диабет, поне не отначало, макар че с течение на времето може да се развие). Това означава, че панкреасът произвежда инсулин, но заради намалената чувствителност на клетките, захарта в кръвта не може да проникне в тях, поради което са необходими големи (и то все по-големи) количества инсулин. Постепенно панкреасът започва да "издиша", затруднява се да секретира достатъчно инсулин и накрая може да се стигне до инсулиново лечение, но това не е задължително, особено ако се следи стриктно приемът на въглехидратни храни. Това е типът диабет, за който като първо лечение се предписва метформин. А метформинът влияе точно върху инсулиновата резистентност, затова го предписват и без наличие на диабет, но при наличие на ИР. Всъщност ИР е "преддверието" към диабета - преддиабетно състояние е.

# 53
Историята е много дълга, затова накратко - бях напълняла доста и след консултация с диетолог започнах режим. Но ТСХ ми беше леко завишен, та ме пратиха на ендокринолог, който имаше съмнения за Хашимото. Но се оказа, че всичко друго ми е в норма и при повторно изследване на ТСХ си беше в норма. При изследването с глюкозата обаче, се каза, че имам лека инсулинова резистентност. Обясниха ми какво означава това и че пречи на свалянето на килограми и се налага да пия Глюкофаж + разбира се диета и спорт, които си правя. Просто ми дойде изневиделица това и започнах да се притеснявам, че се налага да пия хапчета, за да отслабна. Случвало ми се е веднъж, преди 3 години да кача много килограми, след отказване на цигарите, но си отслабнах само с диета, без да се налага да взимам каквито и да е добавки. Реших да пия Глюкофажа, само защото, до колкото разбрах, ако не се преборя с тази инсулинова резистентност.. следващата стъпка е диабет. Единственото, което ме притеснява е факта, че той не е добавка, а си е медикамент.

А сегашното ми напълняване си стана в следствие на неправилно хранене и прекаляване със сладките неща. Това в комбинация с много, много стрес. И понеже искам най-накрая да приключа с всичко тов аи пак да си вляза в норми и да се чувствам добре, реших да го пия. просто се чудя - безопасен ли е? Може ли да доведе до пристрастяване, в следствие на което инсулина да не си върши работата и да се налага да се приема за постоянно. (съзнавам колко глупав може би е този въпрос, но пия по 3 пъти на ден (500мг.) и ще е поне за 3 мецеса, според предписанието; ужасно се притеснявам ... Sad )

# 54
Метформинът не е необходим, ако се спазва стриктно нисковъглехидратно хранене (което е и високомазнинно, разбира се, защото иначе си е глад).

# 55
  • SA
Shoestring, пьрво се успокой. Няма защо да се притесняваш допьлнително, след всичкия стрес, който си преживяла напоследьк.
Това, че са ти предписали метформин, не означава, че имаш диабет, или че задьлжително ще развиеш такьв. Но това, че имаш инсулинова резистентност и проблеми с теглото, означава, че си предразположена кьм нарушения в обмяната на вьглехидратите и трябва да внимаваш с тяхната консумация в бьдеще.
По отношение на метформина - той е доста старо лекарство, изпитвано десетилетия, може да се пие дори и от бременни жени. Няма особено страшни странични ефекти, особено, когато се пие за кратко време от порядька на няколко месеца.
Действието му се свежда до регулиране на вьглехидратната обмяна чрез:
- намалено усвояване на вьглехидрати в червата
- намалено производство на глюкоза в черния дроб
- повишена чувствителност на инсулиновите рецептори кьм действието на инсулина.
Страничните ефекти са свьрзани основно сьс стомашно-чревни оплаквания. Ако се пие за по-дьлго време ( години) е добре да се следи крьвната картина ( или нивото на вит.В12), защото се нарушава усвояването на този витамин.
По никакьв начин не може да се получи пристрастяване, или пьк да повлияе на евентуално последващо приложение на инсулин.
Но, както и Cioccolata ти е писала, при теб основно значение трябва да имат диетата и физическата активност. С тях ще се справиш с проблема си , метформиньт би могьл само да подпомогне този процес.

# 56
Благодаря на всички за отговорите Simple Smile

Започнах да го пия. Засега имам леки болки, не точно болки, а дразнене, в корема и малко ми прилошава на моменти. Диетата и спорта вече съм ги започнала. Не съм много далеч от нормалното си тегло, така че се надявам да не се наложи да го пия повече от два, три месеца.

Но трябва да се успокоя, а не ми се получава. Чувствам се така, сякаш ме налегна закъсняла реакция от всичкия стрес. Дано всичко се оправи скоро.

Успех на всички и още веднъж благодаря!  Hug

# 57
Zdraveite momi4eta,az vi sledia ot dosta vreme s interes...ot 10 ianuari 2014g.  pia Siofor 850  ,2X1 tabletka. Imam draznene na stomaha,gadene -  tarpimo e.No da vi kaja do sega ne sam svalila nito gram i apetita mi ne namalia.na momenti pak izpitvam val4i glad.Kakvo da pravia?????????

# 58
Метформинът сам по себе си не е достатъчен за намаляване на теглото, поне не при всеки. За да изпитваш вълчи глад, значи положението не е овладяно при теб, все още имаш високи нива на инсулин. Това ще се промени, ако спазваш нисковъглехидратно хранене - тогава няма да ти скача инсулинът и няма да си непрекъснато гладна, а и килограми ще свалиш. Нисковъглехидратно означава да ограничиш в максимална степен и тестеното (без значение дали става въпрос за пълнозърнести продукти), и сладкото, включително плодовете, също картофите и ориза, а също е добре да ограничиш и бобовите. За сметка на това увеличи зеленчуците, месото, яйцата, сиренето. Когато ядеш млечни, нека да са пълномаслени, а не обезмаслени. Готви с достатъчно мазнини (масло, зехтин и свинска мас), на салатите също слагай достатъчно. Закусвай с минимум въглехидрати, но за сметка на това с повече белтъчини и мазнини - яйца, месо (не колбаси от магазините, макар че може домашни), сирене, зеленчуци. Прясното мляко също не е лошо да го ограничиш, ако пиеш големи количества, но яж пълномаслено кисело.

# 59
blagodaria ti Cioccolata,6te probvam taka.Sutrinta se priteglih na kantara i savsem se ot4aiah ,ka4ila sam 1,5 kg. UJASSSS ...

Общи условия

Активация на акаунт