Да се оплачем...

• 7 413 183
  • 65 224
  •   2
Отговори
# 19 695
Vermilion Hug Ще прояде бебето,все някога.
Къде живеете,та сте откъснати? Thinking Щото при нас е мноого зле,обаче до колкото знам,няма затворени пътища.

# 19 696
Оплаквам се от зъболекарката ми.Хем ми взе парите от ЗК за една пломба хем и от мен искаше 80лв.  #2gunfire Сложи ми арсен поиска ми 20лв,дадох и ги.Попълни нещо в здравната ми книжка и ме викна пак след 3 дни за да ми махне нерва,да го изпили и да ми сложи друго лекарство,отидох.Каза да отида следващата седмица вече да ми направи пломбата и пак ми поиска 20лв,а за  следващия път още 40лв.Добре,че си забравих портмонето и тя каза да и ги платя другия път иначе щях да изгоря с повече.  #2gunfire Бясна съмм.... #Cussing out

# 19 697
Бейби, пулпит ли е лекувала? За съжаление излиза доста скъпо.. Преди 2 години се изръсих 220лв.

# 19 698
  • София
Тънко си минала. В момента минавам през същите процедури и ми струва 175 лв.

# 19 699
  • на Мелмак
И ние пак сме откъснати от света, 1000% ще спрат отново тока. Бебето и гъзът са още болни, на мен ми мина и се оплаквам от втория-така ме вбеси, че ми идва да му изтръгна поне няколко неща.
Оплаквам се в духа на кърменето, че бебето е почти на 10м и не яде нищо, ама нищо освен кърма, а аз не знам какво ще правя.  Tired Tired Tired
Моят малкият до една година беше само на кърма, вода не пиеше.
Имах чувството, че ще откача, беше на поискване и никой не искаше да го гледа, защото само ревеше за мен, после проходи, започна да яде и аз успях малко да почина.
За мен появата на дете в семейството е изпитание за връзката между двама души, нещата се променят, особено ако почти или съвсем няма кой да ти помогне.
Аз ползвах детегледачка за голямата и малко и за малкият, баща ми ми помагаше понякога.

# 19 700
HighSpeed, да знам за салвията, пила съм я, но тук не можах да намеря, но и не търсих много де.
 Vermilion, няма да те съветвам, сигурно всичко си опитала, но при нас пък е обратното-яде всичко с апетит, понякога по 4 пъти на ден, а аз не съм фен на изцяло заместени хранения, пие много мляко, но не е качила и грам последния месец. Нямам идея защо, пусках изследвания, всичко в норма. Твоето поне наддава, така че погледни го от тази страна.
 Успях да спра кърменето като доста време давах по малко с шише, не искаше, плюеше, смених сто млека и биберони, после започна по 10 грама, 20 грама и така малко, по-малко когато изпи няколко шишета и замествах кърменията, докато не ги спрях.

# 19 701
Беше ми паднала пломбата и имах кариес.В листа пише кариес,а не пулпит
Лечебни дейности и услуги по здравна каса за ВЪЗРАСТНИ (над 18 години)

При възрастните здравната каса покрива следните три зъболекарски услуги:

- преглед;
- обтурация с амалгама или химичен композит ( кариес и пломба на зъб );
- екстракция на постоянен зъб с анестезия ( изваждане на зъб ).

Всеки здравно осигурен пациент може да ползва по един преглед и до две лечебни дейности – обтурация с амалгама или химичен композит (кариес и пломба на зъб ) и екстракция (изваждане на зъб ) на постоянен зъб с анестезия.

На практика здравно осигурените лица над 18 години могат да се възползват от един преглед за календарната година и някоя от следните комбинации от лечебни дейности:

- две обтурации (кариеси и пломби) с амалгама или химичен композит;
- две екстракции (изваждане) на постоянен зъб
- една обтурация (кариеси и пломба) с амалгама или химичен композит и една екстркция (изваждане на зъб) на постоянен зъб.

НЗОК покрива почти цялата сума за изброените услуги като разликата се поема от пациента.

Какво заплаща пациента, когато ползва някоя от изброените услуги по здравна каса?

- за преглед по здравна каса на възрастни пациентът заплаща 1,80 лв.
- за кариес и пломба на зъб при възрастни (обтурация с амалгама или химичен композит) по здравна каса пациентът заплаща по 4,00 лв.
- за изваждане на зъб при възрастни (ектракция на постоянен зъб с анестезия) пациентът заплаща 4,00 лв.

# 19 702
Пулпит не се поема от здравната каса. Затова е писала кариес - да ти намали от цената.

Оплаквам се, че моят мъж от три часа не си вдига телефона и каквато съм параноичка, щом става въпрос за близките ми, започнах да се притеснявам.

# 19 703
Оплаквам се от зъболекарката ми. Хем ми взе парите от ЗК за 1 пломба, хем и от мен искаше 80 лв. Сложи ми арсен поиска ми 20 лв, дадох й ги. Попълни нещо в здравната ми книжка и ме викна пак след 3 дни за да ми махне нерва, да го изпили и да ми сложи друго лекарство, отидох. Каза да отида другата седмица вече да ми направи пломбата и пак ми поиска 20 лв, а за следващия път още 40 лв. Добре, че си забравих портмонето и тя каза да и ги платя другия път иначе щях да изгоря с повече. Бясна съм...
Касови бележки или други документи издавала ли ти е за платените пари? /Почти съм сигурна,че ти е взела парите на ръка/.
Ако не е - веднага подай сигнал до НАП.
Гарантирано ще я глобят. Говоря от личен опит. Това, че нямаш документи не е никаква пречка Peace

Бейби, пулпит ли е лекувала? За съжаление излиза доста скъпо. Преди 2 години се изръсих 220 лв.
Със сигурност не е било пулпит. Лечението на пулпит не се поема от здравната каса. Бейби споменава за пломба и твърди, че въпреки това, зъболекарката е взела пари и от касата...

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 12:59 от krem-karamel

# 19 704
  • София
Взела ѝ е пари и по касата, за да ѝ излезе на пациентката по-евтино. Аз нямах останали процедури за тази година по здравна каса, затова същото ще ми излезе 175 лева, както писах.

# 19 705
  • град-държава
Близо до Бургас живеем, затворен е пътя и има пак нахакани във верига.  Crazy
Детегледачка нямам вариант освен от Бургас, а цялата гимнастика освен да ми улесни ще ми усложни положението. И да, не е необходимо да си спасяваш връзката с дете, за да се дозакопаеш. Детето само по себе си може да сложи край и на тай-прекрасните отношения. Ние поне създадохме детето си в един от най-добрите ни периоди във всякакъв аспект.
Зои, тя АМ яде, проблема е достатъчно ли е АМ да се храни единствено с него на 10м. Тя категорично отхвърля човешка храна към този момент и направо ме убива. Също така от навършването на 7м си стои на едни кг, само е пораснала с няколко см. Тя е много активна и не очаквам да качва вече с такива темпове. Сега откакто е болна дори беше минус 300-400гр на последния преглед.

# 19 706
Аз да кажа за зъбите и зъболекарите, че са ми любима тема.... Mr. Green
Касата поема само пломбите, и то не изцяло, което означава поставяне само и единствено на материала, който ще пълни дупката...и самото поставяне на пломбата де. Не поема лечението, лекарствата, упойките и так далие допълнителни дейности, които изникват покрай пломбирането Peace Така че, няма какво да скачате...Толкоз пари отпуска касата Crossing Arms
Аз пък днес минах тънкяж....само 30 пари за цепване на венеца. Ама сега като се замисля, то само упойка ми сложи и изчегърка малко от венеца, всичко за има няма десетина минути Rolling Eyes  май не е много тънко, но след последните  70 лева за почистване, ми се видяха малко newsm78 Mr. Green

# 19 707
Вермалион трай още два три месеца и всичко ще се нареди. Мъжът ти няма ли отпуска, поне пет дни да си вземе, малко да те отмени.

# 19 708
  • град-държава
Вермалион трай още два три месеца и всичко ще се нареди. Мъжът ти няма ли отпуска, поне пет дни да си вземе, малко да те отмени.
За да съм по темата ще се оплача, че освен да тичам по него и да правя втори път това, с което трябва да ме отмени, друго не се случва. Това при условие, че има вариант, в който да не работи, но тогава трябва да закрива. Добре, че е затворен пътя и си е вкъщи днес. Мъжът ми е нармален само като работи и говори за работа. Мрън мрън.

# 19 709
Като сме още на тема зъби, оплаквам се, че ми стана лошо току що, като гледах снимки в нета на разни операции на парадонтален джоб, присаждане на тъкан на венеца и т.н. Направо щях да колабирам, добре, че бързо се хвърлих на земята и легнах Crazy  Главата трябва да е на ниско, това помня само....поразмина ми се ooooh! Ей, кекава работа това моето... Tired

Общи условия

Активация на акаунт