Да се оплачем...

• 7 414 759
  • 65 224
  •   2
Отговори
# 42 180
И аз съм голямо переде в тази насока. На 7 г е, рожден ден с деца, на клуб - не е имало. Само вкъщи с баба, дядо, братовчедите и сестра ми, и то не всеки пък толкова хора.
Кръщене - не, питки-не, други там обичаи като бебе - не.
Ходил е на РД на две дечица само, в заведение.

# 42 181
Да ви кажа това с големите харчове не е само при децата. Свекърва ми онзи ден ми се оплаква,че шефката от 2-3 години въвела традиция всеки рожденник да черпи стабилно.(салати,кюфтета,торти,безалкохолни). А тя милата се е притеснила,че няма толкова много парички. Всичко си е с пари. Confused
А са 15-17 души не са и малко.

# 42 182
 Нищо не сте изпуснали , нито децата ви. На моят син му организирам парти всяка година, но скромно, без аниматори или други превземки, и всеки път си казвам , че е за последно. Излишен шарч е, излишни нерви, а и децата подивяват буквално. Но ето пак успя да ме убеди и най-вероятно ще има парти за пореден път.  Една единствена година ходихме на екскурзия по случай неговия РД и имаме чудесни спомени, но за тази година отказа.

# 42 183
И за мен са много излишни тези партита. На щерката първите два рождени дни бяха вкъщи с бабите. Следващите два бяха в един близък детски център, не е затворен, а в голям двор и има всякакви забавления, каним 4-5 дечица, а родителите на всички са ни близки. Сядаме пием по бира, децата се забавляват, ядем торта и това е. Всичко ми излиза не повече от 250 лева.

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 21:46 от ARIA*

# 42 184
250 не е малка сума...

# 42 185
На фона на това, което съм виждала направо е нищо. И в нас да ги поканя ще ми излезе същото. Миналата година бяхме на парти по случай 1 година на детето ма братовчед на ММ. Имаше 60 човека, оркестър и какво ли още не. Само сладките надписани с името на бебето сигурно са колкото нашите детски партита. 😒

# 42 186
То само украса с банери и др. е над тази сума. Тук сега такава е модата. И плаща народа.
Боби- тая шефка на свеки си е за пинизите направо.

# 42 187
Преди малко си върнах назад сутрешния блок по БТВ,и разбира се,главните теми бяха за скорошните потресаващи инциденти на пътя. Е,вбесих се. Що за идиотска държава сме,че не се взимат никакви мерки за санкции на пияни и дрогирани лигли и кифли?!!!И преди онази 21-годишната била съсипвала коли,ама на батето не му стига мозъка да я разкара или съобщи в полицията.Вбесена съм, място не мога да си намеря.Как подобни боклуци безнаказано си карат и убиват,бе Боже?!!!Пристрастна съм по темата,заради моите близки,шофьори,баща ми,вуйчо ми,а сега и братвчедка ми на 18,която вече от около година е завършила шофьорски курсове и има книжка.Убедена съм,че тя има много повече мозък в главата си от някои на нейната възраст,само че законите поощряват калпавите шофьори.Баща ми също,от едно 30 години е шофьор,че и повече,кара съвестно винаги,знам,защото съм пътувала с него в колата много пъти.Защо трябва той да превива гръб под винетки,застраховки и тн,да внимава,а разни безобразни да са айляк и законът да не ги лови?!!!
Тази 21-годишната,предвид,че приятелят й е най-вероятно батка,нищо чудно да се измъкне под гаранция,платена от батето.Изпитвам отвращение към такива хора,честно.Заради тях изпадам в ужас,когато някой близък тръгне на път.И разбира се,заради катаджиите,които не си вършат работата.Заради цялата шибана система.Дори единици тук и там да имат желание да спазват правилата и законите,кел файда,като тези,които трябва да ги прилагат еднакво за всички,не им дреме?
Да почиват в мир загиналите,а виновните наказани,без изключения.

# 42 188
  • София
Аз съм виден темерут и прагматик - рождените дни вкъщи с подаръци и пътуване за спомен. Тази година беше Рим.
Изобщо нямам нерви за организации и общуване с непознати майки и пари да давам за това на всичко отгоре.
Тази учебна година няма нито един  РД - още от миналата година рязко намаляха, явно взе да им идва акъла и на най-големите ентусиасти с рождени дни за целия клас и да влагат парите си в смислени преживявания.

# 42 189
  • До морето
Ами моето си чака РД с нетърпение, от сега говори кого ще покани. Често ходим и на празниците на деца от групата. Хубавото е, че миналата година празнувахме на вилата на свекърите - огромен двор, басейн, няколко поръчани пици и торта! Такъв купон беше, а ми излезе 1/3 от почерпката в детски кът.

Това вместо запис в темата.

# 42 190
  • град-държава
Само една торта от 12парчета е 70лв, та 250 е направо Ок. Както казах бебешките партита покрай мен започват с няколко хилядарки, още от наемането на агенция за организацията. Аз цяла сватба направих без агенция, дали ще търся такава за детски РД.
Харесвам детските празненства тип пикник на открито, макар че пак си е хамалогия, а и хлапето е родено март месец, та едва ли ще ни огрее. Не знам как ще е нататък, но няма да го бъде това с трона, короната и придворните... защото повечето изглеждат именно по този начин.

# 42 191
Аз съм късметлийка, защото детето е родено август, не черпи и не кани деца от градината. Ако зависи от мен бихме си го карали на морето само ние, но тя си го чака. За тази година си е поръчала пинята. 😆 Не се интересува от тематични партита тип Елза или друга принцеса. Иска да тича, да скача на батути и да духа свещи 😁 това и е най-важното. Торта поръчвам от едно и също място винаги, но да такава горе-долу е цената.

# 42 192
  • София
Леле, като си спомня моя рд какъв е бил - сандвичи и тортата, направена от прабаба ми.... Незабравимо!

# 42 193
  • Бургас
Дъщеря ми категорично от 2години отказва да празнува РД,защото не искала да" остарява ". Joy
За момчетата правех сандвичи в къщи с много материал.После разправяли какви яки сандвичи прави леля Славка.
Не харесвам детските центрове.Преди години аниматорката изтърва едно детенце и го намерихме чак на гарата.

# 42 194
  • Варна
И аз не харесвам детски центрове, ако имах голям двор със сигурност щях да правя парти именно там. За съжаление нямам, а пикник на открито на някоя поляна е още повече хамалогия, абсурд, то пренасяне на маси, столове, храна, напитки, потрисам се само като си помисля.

Общи условия

Активация на акаунт