Да се оплачем...

• 7 461 606
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 21 480
  • Ямбол
Оставете хората да се оплакват поне в тази тема, без да ги съдите и нападате. Ако искаха съвет или мнение, щяха да си пуснат отделна тема, не да пишат тук. Прави, криви, всеки има нужда понякога си излее душата и да му олекне. Къде, ако не тук!?
....
Има разлика от едното оплакване до другото, в което има добавка - колко са гадни учителите, лекарите, полицаите и арменският поп вероятно.
Не съм видяла остри коментари срещу изливане на душа, винаги са заради грозни упреци и обиди към други хора.
Оплакала се, че детето ѝ е паднало и започва да дудне срещу учителите, да им определя за какво им плащат и какво трябва да правят с безценното злато. Никой нямаше да се обади, ако беше спряла само до падналото дете.

Я пък какво пишело в трудовата характеристика за професията "учител"
По опазване на здравето и работоспособността на другите:
3. Учителят носи отговорност за опазване здравето и живота на учениците по време на учебния процес.Той е длъжен да следи за здравословното състояние на учениците и за спазване на санитарно- хигиенните норми по време на учебните занятия.Длъжен е да инструктира учениците относно правилата за работа с материали и съоръжения,които могат да доведат до заплаха на здравето и живота им, както и да следи за правилната експлоатация.
Това почерненото разбра ли какво означава?
Сега трябва да намериш длъжностната характеристика на родителя какво трябва да свърши през първите седем.

# 21 481
Сега трябва да намериш длъжностната характеристика на родителя какво трябва да свърши през първите седем.
Факт. АКо родителите на момчето побойник си бяха свършили работата, момиченцето щеше да е живо, а синът им нямаше да е убиец, самосъсипал си живота още на 11.

# 21 482
Аз каквото можах свърших и върша..такива като теб не вършат нищо за да запазят децата ни живи и здрави
за което им се плаща!
Бог да прости детето..сега ще живея с още по голям страх за сина ми..освен да наема охрана да го пази през междучасията щом други не са длъжни?

# 21 483
  • Ямбол
....освен да наема охрана да го пази през междучасията щом други не са длъжни?

Т.е. ти пак нищо няма да вършиш и ще разчиташ пак друг да ти върши работата?

# 21 484
Ти не си наред..знам,че е общоизвестно и няма нужда да го казвам просто не се сдържах.

# 21 485
Ани, нормално е да си афектирана заради детето си. Но агресията ти идва в повече. Всъщност, тя чудесно илюстрира как учители и родители се обстрелват взаимно като врагове по време на война, забравяйки че всъщност имат обща кауза- децата. После, защо положението е мазало. Еми, затова.

# 21 486
Всички сме стреснати и страхът поражда силни думи. Наистина децата са обща кауза.

# 21 487
  • София
Ццццц. Айде лягайте, стига с тези обвинения.
Оплаквам се от тръшкащия се 3-годишен. Дойдоха гости и той стана изведнъж перфектното дете. Нито глас му се чу, нито разбрахме, че дете имаме. Седя на масата и яде с нож и вилица. На тръгване ми казаха, че по-послушно дете не са виждали и да не са чули пак да се оплачем! В момента на затварянето на вратата, детето изпадна в онова перманентно ужасно състояние, каквото си го познаваме.  #2gunfire

# 21 488
         АniMM, прекаляваш! Яко! Съжалявам за инцидента с детето ти, разбирам, че си се уплашила, обаче това изобщо не те оправдава. Осъзнай се!

# 21 489
Аз не съм афектирана, но продължавам да вярвам, че за времето, през което децата пребивават в учебното заведение, персонала там е отговорен за тяхното здраве и живот. Нали за това има огради и охрана - те не предпазват децата само по време на занятията, нали? А по време не целия престой там, до напускането му. Аналогично е положението и в детските градини Rolling Eyes
 Може да не е персонално задължение на учителката, но на персонала и ръководството като цяло - считам, че да - тяхна е задачата да следят за безопасността на децата Rolling Eyes

# 21 490
Галче, Elone - благодаря за прекрасните думи  Hug

Не съм сигурна какво да ти кажа. Мисля, че проблемът е в мен (не само мисля, със сигурност е). В края на краищата всеки е свободен да бъде всичко, което иска и може да бъде. Твърде много се връзвам на виртуални глупости. 

# 21 491
  • Сф
Аз ги съжалявам учителите направо! Пълно е с невъзпитани деца.Отделно като ги държат в стаите по цял ден( за малките говоря)пощуряват и по коридорите и ако са навън в двора за малко.Наблюденията ми са, че учителите ,поне повечето говорят, правят каквото могат, но кой да чуе!Отделно и палавите деца..Преди имаше намалено поведение, тву, какво ли не.Сега чувство за недосегаемост.В цялото общество! Не би ми хрумнало да обвинявам учителите като цяло.И преди е имало инциденти и сега.Мен например в 4 клас ме бутна едно момче по стълбите в у-ще, счупих си ръката.Май само го преместиха в друг клас, майката с връзки..
По - големи вече обикаляхме тепета, язовири и къде ли не, родителите на работа...строги са били и като те хванат, един хубав бой! Сега с перца ги галят тия деца- ок , ама възпитанието и живота на детето си е моя отговорност, да не говорим че децата почти не играят навън.
Оплаквам се от гадното време.И вятъра при нас е ужасен!

# 21 492
Аз не съм афектирана, но продължавам да вярвам, че за времето, през което децата пребивават в учебното заведение, персонала там е отговорен за тяхното здраве и живот. Нали за това има огради и охрана - те не предпазват децата само по време на занятията, нали? А по време не целия престой там, до напускането му. Аналогично е положението и в детските градини Rolling Eyes
 Може да не е персонално задължение на учителката, но на персонала и ръководството като цяло - считам, че да - тяхна е задачата да следят за безопасността на децата Rolling Eyes
Разбира се. Така трябва да бъде. За да има резултат обаче, трябва да са налице и нужните правила, даващи на учителите възможност за реална намеса, и съответното възпитание и поведение от страна на родителите. Тези дни в една съседна тема бистрим казуса на една съфорумка относно намесата на учителка на второкласници при опита им да изолират и изгонят от игра друго дете. Там можеш да прочетеш не малко постове, свеждащи се до "Не може да се меси", "Коя е тая да ми каже" и т.н. Е, нали не очакваш децата на такива родители да имат респект на учителите си и да са дисциплинирани? Докато учителите обвиняват родителите, родителите лаят по учителите, а нормативната база и механизмите за превенция са скапани, резултатът ще е геврек с дупка.

# 21 493
И аз съм потресена от случая и от това, че новини за насилие, убийства, грабежи, вече са нормални за нашите новини.

# 21 494
Цяла вечер притичвах до стаята на дъщеря ми да я погледна. Тя след няколко дни ще навърши 11 и ума ми не го побира да изпратиш на училище здраво право дете като нея, а то до края на деня да е мъртво. Не може, просто не може децата да са оставени толкова на самотек!

Общи условия

Активация на акаунт