Да се оплачем...

• 7 404 951
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 43 980
  • София
Коте, гушкай антистрес топката си - Балу! Аз така правих, лягах до Макс и си приказвахме, или по-скоро аз си мрънках  Embarassed
Опитах, ама нали е топло, а той с тая козина... Не стои мирен Simple Smile Hug

Пак не се наспах, цяла нощ се будих... И съм супер нервна, не знам от какво.

# 43 981
Оплаквам се, че в квартала има една площадка, която посещавам, защото е близко до вкъщи. Но всяка седица тази площадка се разпада заради келеши. Преди 2 седмици откъртиха вратата ,заедно с оградата, откъртиха ограничителите на детските люлки ( тези между крачетата за бебчета) , люлеят се по 2 деца на люлка. Вчера вилняха едни младежи там. крещяха, дърпаха люлките, вандалстваха. Аз не посмях да им кажа нищо, защото бях с детето. Търсих по входовете да видя има ли координати на районния инспектор (нали така се води?) и нямаше. разня се, защото едно нещо направено , макар и не перфектно, се унищожава и никой не смее нищо да им каже!!!

# 43 982
Анабел, децата ти не са ли първи и седми клас?
Не ги познавам, но 8г и 14г едва ли ще реагират добре на детегледачка. Но ако се разбират можеш да "наемеш" каката да гледа малкия. И съвсем не е задължително да стоят сами вкъщи. Ако край вас има площадка, градинка, парк - пускай ги да играят, но при условие, че са заедно.
Можеш да запишеш малкия на лагер (градски), при скаутите, на някакъв спорт или уроци (например рисуване, конструиране... нещо, което му харесва), със задължението каката да го води и взема. И за да не й тежи й давай надница. По-евтино ще ти излезе от детегледачка, тя ще си заработи пари пък и ще види какво е да носиш отговорност.
Мама Ру, втори и седми клас са, не се разбират изобщо, малкият много ѝ пали фитилите и когато тя го води някъде, се отскубва и хуква сам пред колите, да не говорим, че веднъж избяга от вкъщи под носа на баба си. Много е сложно с него, уж говорим и говорим до припадък , а като му бръмне мухата всичко забравя. Тя отказва вече и надница да получава за прибиране от училище и водене на тренировки. Той не може да превърти ключовете за входа на блока и на апартамента и може да излезе сам, но без да заключи и без да може да се прибере сам. Баба му живее сега при сестра ми, която има бебета близнаци и не може да се включи изобщо. С две думи патова ситуация, но ще намеря изход.
Хубав ден на всички пожелавам!

# 43 983
Анабел, извинявай ако идеята ми е била неудачна. При така описаната ситуация и детегледачка трудно ще се справи с детето. Казвам го от личен опит с Лъчи. Сега съм й отпуснала юздите, но училището е до блока, а площадката зад него и я пускам сама, когато съм на работа. Не винаги изпълнява инструкциите ми кога да излезе и кога да се прибере от площадката, но поне знам къде ще я намеря и, че не създава проблеми, а това е добре. Баба й е вкъщи, колкото да се каже, че има възрастен, който да й сипе да яде. При нас ограничена самостоятелност се оказа добра идея. Защо не опиташ лятна занималня? Детенцето ти има ли здравословен проблем или друг, свързан с развитието му?
Пийкок, следващия път, ако можеш, ги снимай как рушат и прати снимките/ клипчето на кмета и полицията.

# 43 984
  Всеки с проблемите си , но аз например предпочитам синът ми (вече на 9) да се почувства спокоен и самоуверен за да стои сам вкъщи през ваканцията, вместо при дядо си. Е , не желае .
 От преумора се оплаквам, но отпуската е далечен мираж. Аз съм на предела на психическите и физическите си сили. Трябва да намеря в графика пролука поне за няколко дни , защото ще изпуша тотално вече.
 И финансово се оплаквам. Водата ни вече е по-скъпа,парното ми е повече този сезон,  всичко в магазина
 също е поскъпнало. Аман вече Sad

# 43 985
Оплаквам се че правим мащабен ремонт вкъщи вече втори месец и нещата вървят много бавно. Вчера започнаха да слагат вратите и стана ясно, че размера им не отговаря, а вече сме ги платили. Майстора дето ще ги слага е пълен гьон, а и на него сме платили авансово. Мъжът ми се ядосва, аз също. Голяма каша, а ние сме потърпевшите.

# 43 986
  • Mediterraneo
Малката ми дъщеря е нетърпима последните дни! Караме се сутрин и вечер( просто през другото време е на училище), какво й става, не знам! На 8 е, а се държи бетер сестра си- тийн!

# 43 987
Има някаква криза при осем годишните.

https://www.obekti.bg/chovek/krizata-na-8-godishnite

п.п. И моята щерка на тази възраст беше нетърпима, но малко поулегна сякаш Thinking.

# 43 988
Цял живот пубертет при децата, честно ви казвам, че след бебешкия ще съм готова за лудницата. Не знам какво ще правя като станат на 8, 15 и там, ако има още 2-3 кризи и не знам си какви вече периоди. Моето две годишно снощи бълнува "не икам, не икам", толкова вече е изтрещяло. Някой, ако може да ми препоръча хапчета, ще съм благодарна WearyWearyWeary!!!

# 43 989
Eee, стига с тия кризи бе Stuck Out Tongue Winking Eye
То не беше четиримесечна криза с коликите, после криза -никнене на зъбки.
Криза на 1, криза на 2 - с тръшкания по улиците и по магазините, сега сме в кризата на 4 и 5 годишните с борба за надмощие.От вас научавам за криза на 8, а преди това тръгват на училище, което си е жива криза за мен.
Майка ми е в старческа криза.Мъжът ми е в криза на средната възраст.
Имам усещането, че сме един голям кризисен щаб.
А мен никой не ме оставя да съм в криза - оплакване.

# 43 990
  • град-държава
Лейди, валерианче си капя от време на време, ама съм си направо за лексотани. 😆

# 43 991
Мама Ру, благодарна съм за всеки съвет и всяка идея!
Синът ми се роди с огромен тумор, доброкачествен за щастие, близнакът му го загубих в четвъртия месец. Когато беше едва на 3 седмици преживя тежка и дълга операция, после още една. Много пъти сме лежали по болници и явно треперенето за живота му ми изигра лоша шега и съм го разглезила, иначе не си го обяснявам. Сега уж е добре, следваща операция чак на 18 години ще има и го броим за здрав, уж.
Аман от тези осемгодишни кризи Simple Smile
Няма да се оплаквам повече днес Simple Smile

# 43 992
Майка ми е в старческа криза.Мъжът ми е в криза на средната възраст.
Имам усещането, че сме един голям кризисен щаб.
А мен никой не ме оставя да съм в криза - оплакване.
Joy Същата работа.  Човек не може да се отпусне да си кара своята криза  / кризата на 40годишните/  Sunglasses

# 43 993
  • Бургас
Синът ми току-що ми каза,че не ме иска на бала си.Нямал нищо против другите гости,но "единствено теб не искам да виждам",бяха думите му. Cry
Сърцето ми сякаш ще се пръсне,направо физически ме заболя! Sad

# 43 994
  • Варна
Ех, тези деца!
Не го мисли, Славче, знаеш как обичат да драматизират и преувеличават.

Общи условия

Активация на акаунт