Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 5

• 75 195
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • Средната земя
Е, добре де! И в трета серия се чудех, значи - той/тя знае всички тези подробности, ако те обичах щях да знам...и ги знае, не е ли това доказателството, че обича, защо го използват за доказване на обратното newsm78
А любимият сезон на Кямран е късната пролет  Wink обичам го и затова знам  Grinning, пък и бахар е пролет на турски, а весна на руски   bouquet

# 61
А любимият сезон на Кямран е късната пролет  Wink обичам го и затова знам  Grinning, пък и бахар е пролет на турски, а весна на руски   bouquet

Позволи ми да не се съглася.   bouquet
Преводът ми е от английски, защото руският не беше особено верен.
Ето го:
Скрит текст:
If I really loved you; I would know that you drink your linden tea without sugar; when you think about something, a line appears between your eyebrows; your favourite season is fall; your favourite word is "hope"; Kamran, if I really loved you, I would know all about that...

Kamran, Don't go!" 

А и Фериде не казва bahar, а sonbahar, т.е "есен".  Peace

# 62
  • Китна Тракия
Благодаря за преводите и фрагмана!!! Нямам търпение да изгледам новата серия, прекрасни са Бу и Фахрие Heart Eyes

# 63
  • Враца
Добро утро, чучулиги!

Е, добре де! И в трета серия се чудех, значи - той/тя знае всички тези подробности, ако те обичах щях да знам...и ги знае, не е ли това доказателството, че обича, защо го използват за доказване на обратното newsm78

Зипър, когато Кямран и казваше тези неща в 3-та серия, той наистина не се усети изреждайки и ги, че това доказва, че я познава като "петте си пръста на ръката" и действително е вюбен в нея. Накрая, ако забеляза, той се усети какво е казал и остана изненадан и с позинала уста, от това, че той всъщност знае всички тези неща за нея (поне аз така усещам нещата). Тогава това, на фона на номера, който и скрои със съученичките и, много я обиди.
А сега, не зная как се е стигнало до този разговор (ще видим във вторник), но според мен, Фериде просто нарочно му го връща със 'същите" думи - това все пак е Чучулигата - мирна не може да стои (в момента много му е обидена, заради предната серия). И с такава болка в гласа си ги изрича.  Sad   Обаче тя знае, че е влюбена, затова и тича след него - "Не си отивай".
Малко объркано го написах, дано разбирате, какво искам да кажа  Laughing Laughing
(Не знам дали съм права, но аз така усещан нещата. Ако някой е разбрал по друг начин тези моменти, нека сподели)

Пълно съдържание на 10 епизод - руски:

http://korolek.com/korolek-ptichka-pevchaya-smotret-onlajn-vse-s … chka-pevchaya.htm

Ебру Хелваджиоглу (Неджмие) - "Повече не искам да бъда лоша"

http://korolek.com/intervyu-akterov-i-sozdatelej-seriala-korolek … hu-byt-ploxoj.htm

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 07:43 от mama_an_ji

# 64
  • Средната земя

Позволи ми да не се съглася.   bouquet
Преводът ми е от английски, защото руският не беше особено верен.
Ето го:
Скрит текст:
If I really loved you; I would know that you drink your linden tea without sugar; when you think about something, a line appears between your eyebrows; your favourite season is fall; your favourite word is "hope"; Kamran, if I really loved you, I would know all about that...

Kamran, Don't go!" 

А и Фериде не казва bahar, а sonbahar, т.е "есен".  Peace

Позволявам   bouquet  Grinning

# 65

HugДобро утро Hug

Мами Hug много рано си станала днес LaughingАз гледах откъси от нашия сериал и едва сега ставам.Пия едно кафе  и каня още някой ,ако  е на моето дередже  Laughing

Аз го пия с две бучки захар Wink Wink

И още нещо Мами-аз по същия начин разбрах изброяването на  характерните черти на тях двамата.Наистина Кямран  не се усети ,че  всъщност   е влюбен в нея още от дете.При Фериде нещата с любовта и към него стоят  по същия начин.

Зипър Laughing

# 66
Добро утро! Wink

Себи, пия кафето този път във вашата компания. След снощния фрагман не мога да се отлепя от де що имам отворени страници с Çalıkuşu в тях : )

Зипър, когато Кямран и казваше тези неща в 3-та серия, той наистина не се усети изреждайки и ги, че това доказва, че я познава като "петте си пръста на ръката" и действително е вюбен в нея. Накрая, ако забеляза, той се усети какво е казал и остана изненадан и с позинала уста, от това, че той всъщност знае всички тези неща за нея (поне аз така усещам нещата). Тогава това, на фона на номера, който и скрои със съученичките и, много я обиди.
А сега, не зная как се е стигнало до този разговор (ще видим във вторник), но според мен, Фериде просто нарочно му го връща със 'същите" думи - това все пак е Чучулигата - мирна не може да стои (в момента много му е обидена, заради предната серия). И с такава болка в гласа си ги изрича.  Sad   Обаче тя знае, че е влюбена, затова и тича след него - "Не си отивай".
Малко объркано го написах, дано разбирате, какво искам да кажа  Laughing Laughing
(Не знам дали съм права, но аз така усещан нещата. Ако някой е разбрал по друг начин тези моменти, нека сподели)

Ебру Хелваджиоглу (Неджмие) - "Повече не искам да бъда лоша"

http://korolek.com/intervyu-akterov-i-sozdatelej-seriala-korolek … hu-byt-ploxoj.htm

+1 Peace

Кямран е много наясно с мълчаливата си любов. Тогава или не се усети, че изрежда всичко това, или намери начин да каже, че я обича, но индиректно и все едно не е така.  Игра на думи, чрез която хем показват колко много и отдавна се обичат, хем се опитват, незнайно вече защо, да запазят дистанция с техните гордост и инат.
Кямран харесва неща, които и на мен са ми любими  Heart Eyes

Прочетох интервюто   bouquet , хубаво си играе ролята момичето, ама много антипатичен герой приела, какво да се прави   Confused

Лек ден!

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 10:14 от didibu

# 67
  • Враца
Малко преводи на диалози от 9 еп:

Разговора пред пансиона:
Скрит текст:

К: Ты плачешь?
Ф: Тебя ето не касается
К:   А узнал правду. Мама мне все объяснила. То как мы несправедливо поступили с тобой. Ложь Неджмие. проделки Селима.. Я все узнал. Я очень расстроен, Фериде.
Ф:  А ето меня не касается.
К:  Фериде... Моя Фериде, дай мне шанс. Я сделаю всё, что в моих силах, чтобы  всё исправить. Чтобы  ты  забыла о том что произошло. Чтобы  все было как прежде. Я хочу один шанс.
Ф:  Мы  не сможем быт как прежде. Такова рая уже нет, Кямран. Допустим, упала ваза и разбилась,  она будет такой как прежде? А? Скажем ты  собрал части и склеил, она вы глядит  как и раньше, сможешь ты  налить в нее воду? Сможешь взрастить цветок в ней? А? Не сможешь. Вода просочится, цветы  завянут и высохнут. Ты  и Тетя сделали, так что цветы  во мне засохли. Теперь невозможно чтобы  все бы ло как прежде.
К:  Фериде .. есть какой-то выход. Ты  не можеш все так обрезать. Есть путь, чтобы  ты  могла меня простить.
Ф:  В етот раз нет! Потому что есть раны , которие как бы  их лечили они не излечатся, г-н доктор

На файтона:

Скрит текст:
К: Джумали -еф. здесь, садись.
Ф: Поедим на пристань.
К: Фериде, куда ты едешь?
Ф: ВИ можете побыстрее, пожалуйста, я опоздаю на паром.
К: Нет! Картошка...
Ф:Нет, картошки! Не осталось! Благодаря тебе..благодаря вам!
К: Хорошо, а если скажу мой мизинчик.
Ф: Не говори Кямран! Ничего не говори. Как хорошо, пришел и говорит "моя картошка, мой мизинчик". Волшебные словечки Кямран бея, не так ли? Ничего, Фериде услышав ети слова станет нормальной, все забудет! Нет Кямран. Извини, Кямран, но в етот раз ты вне симпатии.
К: Ты права,Фериде. Я знаю. Я осел. Но чтобы не говорила и хотела, я готов  сделать все, Чтобы ты меня простила. Только не бросай меня из себя.
Ф: Что я захочу?
К: Что захочешь.
Ф: Без препираний, без расспросов?
К: Без препираний, без расспросов.
Ф: Отлично. Тогда уходи Кямран.
К: Как?
Ф: ТИ слышал. ТИ меня спросил, что я хочу, я тебе отвечаю - я хочу что бИ ушел отсюда. Слезь с файтона и уходи.
К: Уйти?

Спомена за пръстена:

Скрит текст:
Б: Вообше-то я хотела, Чтобы было кольцо вашей помоловки, но...
Ф: С чего вдруг, тетя. С етим недотепой - никогда! К тому же я пока учусь, я еше ребенок.
Б: Ничего, главное намерение. Я с етим намерением одела тебе ето кольцо.
Ф: Тетя
Б: А! Легок на помине.
К: Мама, ети рубашки не поглажены.
Б: Дай, господин, я немедленно поглажу. Принесу через две минуты.
К: Ну и что?
Ф: Чего?
К: Что прячешь?
Ф: Ничего. (показва пръстена) Мамино оказывается.
К: Очень красивое. Дай мне руку. Полезет ли на твои пальцы как долма.
Ф: Я попробовала, не получается.
К: Теперь я попробую. (и одевает кольцо)
Ф:(стесняясь, снимает и протирает его) Потрепал кольцо.

Кямран сяда до Ферида на кораба:

Скрит текст:
Ф: Я разве не говорила тебе, чтобы ты меня не беспокоил?
К: Нет. Ты мне сказала слезь с фаэтона, я слез с фаэтона и сел на паром

Епизода с връзките:

Скрит текст:
Мю: Он в растерянности, поговорите и уладьте между собой, пожалуйста.
Ф Я не хочу.
М: Смотри иначе он возьметтебя в охапку и приведет, опозоритесь перед народом. Он с ума сходит, ну давай же.
Ф: Хорошо. Ладно. Шнурки развязались, завяжу и приду.
М: Хорошо, Ладно.

К: Не играйся. Будет узелок, потом не развяжешц.
Ф: Развязался, что не завязываеть?
К: Иди я завяжу. Фериде... Фериде...
Ф: Шнурки! Не тропись, медленно, аккуратно.
К: Конечно, г-жа
Ф: Теперь можешь отойти. (К завязал свои и Ф шнурки) Уффф. Кямран, что ты сделал! Развяжи! Развяжи я сказала!
К: Я тебе говорил, не играй будет узелок
Ф: Надо же! Как любезно!
К: Не любезно.. Прожитые с тобой последние времена совсем не любезны, Фериде. Ты должна выслушать меня также как и я выслушал тебя.
Ф: Ничего выслушивать. Я каждое мгновение, каждую секунду была с тобой. Нет смысла дальше говорить и обижать друг друга. Поверь и тебе нечего мне сказать, ты зря пришел сюда.
К: Ты права Фериде. Не будем друг друга обижать, продолжая говорить одно и тоже. Я приехал сюда, чтобы дать кое-то. У меня есть то, что принадлежит тебе.
Ф: Что ето?
К: мое сердце.
Ф: Хорошо, Ладно, дай мне его. А ты сможешь на его место положить картошку и дальше продолжать жить.
К: Благодаря тебе оно стало картошкой
Ф: (снимает сапог) Возцми, вырежешь его сюда... Сънтър!!!

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 11:05 от mama_an_ji

# 68

Мами преводът намести доста части  от пъзела в началото  на  тази толкова вълнуваща серия.

През цялото време на този  изключителен диалог наблюдавах очите на Бурак/Кямран/ това момче или е израснало наистина много професионално  ,или просто се е слял изцяло с образа на Кямран/.Те, топлите очи на Кямран през цялото време гледаха тревожно и бяха пълни със сълзи.Накрая се изтърколи една  и беше много истинска.

За втори път Кямран иска шанс  и два пъти получава изключително мъдри отговора от Фериде Разбира Кямран и то много добре , че тя вече не е палавото момиче , а прекрасна и много умна млада жена!Първият път му каза ,че няма как да се върне времето и той взе ,че оправи часовника , а сега тава сравнение с вазата ме изпълни с  удоволствие.Какво ли ще измисли Кямран newsm78
Как ли ще се опита да събере парчетата ваза за да не изпуска водата  и  да не увяхнат и изсъхнат  цветята.

# 69
  • Враца
И нещо за семейството на леля Айше - от рускините:

Цитат
Насколько я поняла со слов Сейфетиина, Бесиме в свое время выдала сестру Айше за дядю Азиза, вроде бы она тоже была в положении Неджмии. Сейфетин сказал об етом когда упрекал Бесиме из-за дочери. Бесиме говорила о том чтобы выдать Неджмие за кокого - то простофилю, родственника одной из служанок, на что Сейфетим сказал, что ей ето не впервой, так же она поступила и с сестрои Айше. Может ето и есть причина неприязни Айше?

http://www.ashkimsin.ru/chayxana/topic20635s2085.html

# 70
Добър ден, мили момичета!  Hug

Филипова, за изненадата.  newsm51

Себи, благодаря за кафенцето.   bouquet
Какво да измисли Кямран повече? Той и даде сърцето си. Фериде ще трябва да се пребори с гордостта си и да не се инати повече.

Мами, благодаря за преведените диалози и интервюто на Ебру /Неджмие/.  smile3525  Дали това желание да бъде добра, се отнася и до образа на Неджмие? Би било добре любовта да я облагороди.
Значи това за леля Айше обяснява донякъде студеното им поведение.
Съгласна съм с твоето тълкуване на двете сцени. Много й е трудно на Фериде да се пречупи, и тя се чувства дълбоко наранена, не е забравила нищо и сега му го връща. И пред Мюжгян спомена как Кямран уж й се е обяснил, а след това й заговорил за Нериман.

Диди,   Peace  и аз не разбирам защо Кямран реагира така болезнено на тези думи. Само мога да предполагам, че Фериде след люлката отново е избягала и е започнала да отрича. Кямран е тръгнал да я гони и тя му казва тези неща.
Мисля си, че Кямран от първите серии изобщо нямаше да реагира по този начин, щеше с насмешка да подмине думите й. Но сега всяка нейна дума се забива в сърцето му и го срива психически. А Фериде добре се справя с това, знае къде да го удари. Да не повярва човек, че този красив и самоуверен мъж може да е така несигурен в себе си, когато е близо до това момиче.

Но на мен ми идва вече в повече ината и опърничавостта на Фериде. Последните й желания във фрагмана сякаш са послание към човек, който познава не от години и откакто се е родила, а сякаш появил се преди дни в живота й. От толкова прегради би се изтощил всеки влюбен, но Кямран сякаш се храни и подсилва любовта си с тези нейни капризи. Ей това не е на мястото си за мен, та нима неговото търпение вече не е на предела?! Не искам да го виждам на колене пред нея- душата му е чиста и не заслужава униженията, на които го подлага любимата! Извинете за намесата, но това ми идва в повече в момента. Играят прекрасно, но това вече не ми стига...искам топлина в отношенията им по- скоро и дано се случи от следващата серия...

shaane, не мога да не се съглася с теб.   bouquet
Но такава е Чучулигата на Решат Нури. Дори тук е много по-осъзната в любовта си, прави компромиси понякога, само за да е близо до Кямран, не е такава дивачка, каквато е в романа. Там тя дори и пред себе си не иска да признае, че го обича.

Разходих се из форумите. Повярвайте, желанието на абсолютно всички е само едно. Да не мъчат повече Кямран и Фериде и да ни оставят поне 1 серия да се насладим само на тяхната любов и топли отношения. Хората се умориха от драми, тягостни сцени, раздели. Всички имат нужда от глътка въздух, особено като знаем, че след това ще се разделят за много дълго. И в крайна сметка не отношенията на другите са в основата на романа, а именно Кямран и Фериде. Дори и за целувки вече никой не мечтае.  Simple Smile Само да спрат да се нараняват и да разрушат тази дебела стена от гордост, която са издигнали в годините, благодарение на трудните си характери.

# 71

Мами, благодаря за преводите!
С разбираем текст всичко изглежда завършено. Чудесен сценарий,  страхотни диалози. Сигурна съм, че и другите са  добре съчинени.

Себи, грехота е с тези очи да не се постараеш да се усъвършенстваш професионално, щеше да е истинска загуба за зрителите.

Мисля си, че Кямран от първите серии изобщо нямаше да реагира по този начин, щеше с насмешка да подмине думите й.

Мони, така е. Кямран от първите серии почти беше загубил надежда, че Дивачето ще го обикне някой ден, въпреки че надежда е любимата му дума. Отделно беше много силно сексуално  привлечен от Нериман. А може и магиите да са му действали.

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 14:04 от didibu

# 72

Sema Moritz - Kırık Gönül

http://www.youtube.com/watch?v=xSsXewY995k

Страхотно танго!  Heart Eyes - "Разбито сърце"   (Разбити сърца - според Гугъл )

.... и нашите хора от известно време са в ритъма и емоцията на опасно танго  : )

# 73
   Днес не съм на работа  /в събота и неделя ще си доработвам /  и след кафето съм все на вълна "Чучулегата"

Излизам да се  опомня малко и довечера  ще споделя какво мисля за семейството на другата леля-Айше  ,която е уж провинциалистка ,а изглежда и се държи като столиченка за разлика от Бесиме ханъм.

Едно клипче с откъси от последната серия. Очите на Бу наистина са изумителни.

Диди  Hug с това танго ме довърши Wink Wink Wink

Мони Hug
Излизам за ме поодуха вятъра  hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 15:59 от sebilMM

# 74
  • Враца
Момичета, здравейте отново!
Диди, Себи, Мони   Hug Hug

Королек птичка певчая вырезка из 10 серии Гость

http://www.youtube.com/watch?v=NaGwuaDwuGw

Ты и так красивая
http://www.youtube.com/watch?v=cwDksS99CmM

Големи сладури са. Кямран ревнивец, Фериде инатче.

Уходи, Кямран - Преводите от днес със видео;

http://www.youtube.com/watch?v=85lL67DVSxc

И още малко преводи:
Перевод последней сцены:

Фериде убежала от Кямрана и Мюжгян.

М:Ей-Богу, твои дела плохи, Кямран.
К:Когда она так делает, я не могу быть уверенным. Ты уверена, что она меня хочет?
М: Хочет она тебя или нет, я не знаю, но она тебя любит. Я знаю только это.
К: Хорошо, а если ты ошибаешься? Тогда она надо мной так подшутит…Я даже думать об этом не хочу..
М: Пожалуйста, Кямран. Что ты потеряешь? Наоборот, вы вот так боясь, теряете друг друга и не знаете об этом.
К: Ты права. Она очень гордая, очень упрямая.
М: Послушай, ты что боишься? Мм?
К: С чего бы..
М: Тогда, давай, покажи свое храброе сердце.

Фериде на качелях с Нермин.

Нермин: Фериде, я боюсь.
М: Фериде, Нермин не привыкла кататься стоя. Упадет ребенок.
Н: Фериде, я боюсь, останови я сойду, я боюсь.
Ф: Ничего нет, смотри мы тихо катаемся.
Н: Спусти меня.
Ф: Нет ничего.
Н: Фериде спусти меня, пожалуйста, я боюсь.
Ф: Ууфф, хорошо слезай, иди со своей сестричкой катайся, и мне не говори. давай же.
М: Иди ко мне, родная. Сильно испугалась?

Фериде сошла с качелей и тут Кямран))

К: Чем пугать маленького ребенка на качелях, занялась бы этим с равным себе.
Ф: Это ты равный мне?
К: Что случилось? Ты испугалась?
Ф: Чего мне бояться?

К: Мюжгян, сегодня мне сказала что-то очень хорошее. То о чем я мечтал всю жизнь…что ты меня любишь.
Ф: Теперь понятны твои намерения. Останови качели я сойду.
К: Фериде, пока не услышу от тебя правду, не остановлю.
Ф: Хорошо, я скажу. Я тебя не люблю, Кямран. Теперь всё? Останови сказала.
К: Я не верю тебе.
Ф: Это твои проблемы.
К: Фериде, я тебя люблю.
Ф: А это моя проблема.
К: Фериде, почему ты так все усложняешь. Согласись по-хорошему.
Ф: Кямран, нет ничего, чтобы соглашаться. Смотри мы упадем, останови качели. Кямран, смотри эти веревки нас не выдержат.  Мы упадем, я тебе говорю.
К: Нет, пока не скажешь, что любишь меня, Фериде. Я тебя люблю.
Ф: А я тебя не люблю.
К: Я тебя люблю.
Ф: Я тебя не люблю.
К: Фериде, я тебя люблю.
Ф: Я тоже…))

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 18:00 от mama_an_ji

Общи условия

Активация на акаунт