Коледата наближава, Дюкан с режима си ни направлява - 273

• 56 839
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Kali_tod, ти завърна ли се от странство вече? Как се справи с триците в крайна сметка?

Ооо, да, още миналата седмица се завърнах.
Вярно, че забравих да ви споделя за какаовите топчета (дето не са топчета). Издържаха шест дена, на седмия сутринта ядох също, но следобед видях, че са мухлясали и ги хвърлих. На другия ден си пътувах към Варна...
Та не издържат 10 дена - само 6-7...  Wink

# 46
Добро утро и от мен ! И аз да се оплача, след вчерашното преяждане с три кремчета, една кофичка мляко със степче, кюфтенца и калмари съм + 1,1 кг - точно толкова колкото трябваше да сваля за една седмица....Мъка голяма  Cry Cry Cry
Цяла седмица в режим и за един ден изядох минуса .....
Относно схемата ми 3:3 мисля че е много поносима, два дена на П и после още един със стискане на зъби и се издържа без зеленчуци, но Кантарев не ме обича......
Дано тази седмица имам по-голям минус, та плюса да не го изяде ...
Хубава и спорна седмица момичета, успех във всичко !
П.С Да попитам може ли да се похапват суджуци, луканки , пъстърма или е забренено...поне по Коледа да се поглезя с мезета ...... newsm78

# 47
  • София
Здравейте, момичета!
Аз се изгубих съботно-неделно, но имаше много задачи, вкъщи сме в ремонт и не остава много време за писане във форума.
Kagi, не знам дали ще мърдаме линийката, при мен застоят е вече от една седмица. Но си знам, че ще се раздвижи кантара, щом си хапваме режимни храна.
Спорна седмица, момичета, празниците наближават  Close-mas:

# 48
  • Плевен
Привет, сладурчета! Как сте?
При мен кантара не мръдна тези дни, но и ПЗ-то продължих до снощи. То не бяха празници, то не бяха рибници и ресторанти, кафенета... Наваксах, не, ами и в аванс си взех!
Тери, стискам палци, миличка! Дано свикнеш по-бързо и да не ти се тормози душичката от промяната! Преценявай, изчакай малко, пък като не става - напускай и това е! Душевният комфорт е важен, но трябва и да се яде! Мусаката е от смляно пилешко/телешко и тиквички, вместо картофи...
Стайко, така ли, приятелю? Ами значи си 100%-ов мъж! След празниците ще атакуваш смело килцата и няма начин да не се справиш!
Кукулинче, опъват се килцата, но и това е прекрасно постижение! Все пак  си само на 1-2 кг от целта - мисля, че не е болка за умиране! Нали знаеш, че по-важно е задържането на постигнатото!
МамаМия! Браво, момиче! Много си печена! Повесели ли се добре, а? Заслужаваш!
БигБаба, браво за волята и постиженията сега и на съпруга! А, честита Трета фаза! Много сте готини на снимката, както винаги! Усмихнати, позитивни и ... елегантни вече!
Каги, много ми хареса това: ..."Стайко, да дам адрес седващите "петъчни протеинчета" да ми ги изпратиш направо до вратата  , не за друго - да помагат в съботното готвене и чистене ..." и това: "Сега се обръщам на другата кълка и продължавам с книжката ..." Laughing
Medlar , права си за "подскачанията", но ще ги изтърпим! Ти поне си изпивай 1,5 л вода... За 3-те литра - да не са много?!? Чела съм, че и прекалено голямо количество вода, също не е препоръчително.
Гала222 , и аз си забелязвам, че макар и толерирани режимните сладкиши най-малкото вмодят до задържане, ако не до повишаване на килцата! За луканките и суджуците - важи същото! Дори да са чисто телешки, съдържат доста сол и водят до задържане на течности и оттам - почти винаги до скачане с тлъсти плюсове на другия ден!  
galka_portokalka, Hug Дръж печено и ще се премине задържането!

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 09:45 от ArhMih

# 49
Здравейте , Дюканчовци ! Забелязвам някаква такава масова тенденция на задържане. Лоша работа... Пожелавам на всички ( и на себе си ) тази седмица да е седмицата, в която кантара ще се размърда!  Praynig

# 50
  • UK
правих  ''ябълковия щрудел''. много е като количество, обаче триците са набъбнали, и съответно няма ефекта който се очаква от тях, какво мислите ?

замислям се над думите на smileys относно здравето. Имунната ми система определено има нужда от освежаване. Разви ми се котешки лишей, не съм имала отдавна  Confused

мерси за подкрепата момичета Hug

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 19:29 от Teriyaki

# 51
  • Плевен
Тери, в момента си стресирана от промяната и затова започват тези пробиви в имунитета. Преди няколко дни писах за прием на един от най-добрите имуностимулатори в България - Респивакс. Ако искаш, питай личния си доктор и започни прием. Плюс витамини и може да се подобрят нещата. Но и малко спокойствие ти трябва ..., което ще се отложи за известно време... има и разни билкови таблетки, които може да ти помогнат да приемаш по-спокойно и без стрес нещата около теб. Късмет, мила!

# 52
Тери, в момента си стресирана от промяната и затова започват тези пробиви в имунитета. Преди няколко дни писах за прием на един от най-добрите имуностимулатори в България - Респивакс. Ако искаш, питай личния си доктор и започни прием. Плюс витамини и може да се подобрят нещата. Но и малко спокойствие ти трябва ..., което ще се отложи за известно време... има и разни билкови таблетки, които може да ти помогнат да приемаш по-спокойно и без стрес нещата около теб. Късмет, мила!
Аз преди година-две взимах бронховаксон, което ми бяха казали, че е по-добро от Респивакс.  newsm78 но това май не е за тази тема.   Embarassed

# 53
  • София
Здравейте!
Аз днес не просто задържам, а направо си качвам. Даже се чудя дали да не мръдна линийката обратно. С едни 800 гр. цяла седмица се гоним-ту напред, ту назад...
Ето, помрънках си. Спазвам режима стриктно, пия вода, намалих последните два дни малко млечните. Ще спра да си правя и режимни десерти. Явно там е разковничето...

# 54
Аз нямам много опит с Дюкан ( по-малко от седмица стаж), но от това, което съм прочела режимните десертчета, а не киселото мляко са по-виновни за задържането !!

# 55
Привет и от мен! Моят кантар трети ден се е заковал на 80,800 и не помръдва ... Той упорит - аз два пъти повече ! Все пак съм си навила до нова година да видя така бленуватата 7. Вече я сънувам Laughing.
Да ви кажа не  вярвах, че може да ми се случи да намразя риба и пилешко, но ... все по-често се усещам, че едва ги предъвквам, то готвя, ама пиле, риба , телешко и отново същото. Добре, че има и салатки по някое време ...
smileys, мъжо на ловът в неделя, докато чаках да отстреля нещо режимно,  така се беше "настрелял", че още го боли глава. А уловът  - трима делили -   2 заека  Joy
galka_portokalka, не падай духом ще видиш как ще започнат минусчетата всеки ден ... нали все пак кожата трябва да се посвие иначе ще заприличаме на чували
Хайде стига умнотии да взема да си тръгвам от работа вече, че медал за "герой на труда" няма да ми дадат.
Чао и лека вечер!

# 56
Здравейте, момичета и Стайко! Позагубих се, но просто не мога да стигна до компютъра, детето ми почти непрекъснато е в ръцете ми, а от телефона е жива мъка да се пише. Успявам само да ви чета от време на време. Много се радвам на всички за минусите, ядосвам се за задържането,  но то ако сме режимни всичко ще е наред и ще достигнем желаните килограми. На кратко за мен. Имах едно продължително задържане от около 3 седмици и в чудо се бях видяла, при все, че съм режима абсолютно и тъкмо се бях отчаяла, че организмът ми се гаври с мен,  за два дни след МЦ - 3 кг. Общо свалени до този момент 15. И трябва да приключвам, защото детето ме налази Simple Smile Хубава вечер

# 57
Имам въпросче-все ме гложди мен тия дни изварата към 800-те грама млечни ли е или не ?

# 58
Nastiya, заслужавало си е чакането това минусче! Simple Smile
ArhMih, 1,5 литра са ок, но на мен са ми малко. Заради това пия по 3 и ги изпивам без да се усетя дори. Но последните две седмици съм по-стресирана и явно това си оказва влияние. В края на годината всички се побъркват и аз покрай тях. Дано след празниците се успокоят нещата и да си вляза в ритъм. До тогава няма да се назорвам.
Kali_tod  Hug
Аз нямам много опит с Дюкан ( по-малко от седмица стаж), но от това, което съм прочела режимните десертчета, а не киселото мляко са по-виновни за задържането !!
Напълно съм съгласна с Mariya-Mina! А и киселото мляко е последното, което може да се изключи от млечните. По-добре да се ограничават толерантните храни и евентуално прясното мляко. Peace
Mariya-Mina 1 кг. млечни включват всички млечни - кисело мляко, прясно мляко, извара. Допълнително ограничение има за количеството прясно мляко - 250 мл. Т.е. на ден имаш право на 1 кг. млечни, от които до 250 мл. са прясно мляко, а останалите 750 си ги разпределяш както ти харесва. Например - ако пиеш по 100 мл. прясно мляко на ден ще имаш право на 900 гр. общо за кисело мляко и извара.

Edit: Всъщност прясното мляко е до 250 мл. на ден.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 21:09 от Medlar

# 59
  • Плевен
Привет, банда!
Уф, днес кантара ме изплаши! На плюс съм с 500 грама! При това съм втори ден П ... и то изцяло на пилешко, 1 яйце, 2 кисели млека (сутрешното с триците) и вечерта - чаша топло прясно мляко. Още вечерта видях плюса в разлика от предната вечер и ми беше ясно, че пак така ще е на сутринта (в плюс от предната сутрин). Довечера ще дояждам една риба, пък дано да изчезне този плюс. Хм! Ще чакам още доста май да сляза в седмиците, но пък от 5 години не съм била такива килца по това време на годината. Все прекъсвах режима полека-лека като наближат празниците. Трябва желязна воля да слагаш софра след софра, да гостуваш на роднини и да спазиш режима. Сега явно е назряло времето да не се изкушавам от нережимности. А и ще гледам да си приготвям режимни изкушения - да си имам винаги. То пък и доста празнични дни са се задали. На работа е лесно, но когато човек си е в къщи с всички на масата е малко по-трудно.
Та както много точно го е отбелязала Mariya-Mina - от режимните толерирани десерти се задържа или покачва, а не от киселото мляко.
Medlar, хубав пост! Съгласна съм с теб! И за млекцето и за водата.
Nastiya, браво за волята и скока после на кантара - като награда! ..."детето ме налази"  Joy
Каги, чакаш улов, а то? "...така се беше "настрелял", че още го боли глава. А уловът  - трима делили -   2 заека" Joy Сладурчета! Ами омръзват пусти мръвки, ама...ще ги дъвчем!
Приятен режимен ден на всички!  Hug Стайкооо, привет! Hug
Забравям да питам Нинчето за фотото и още нещо - внимаваше ли с жълтъците по време на втора фаза заради завишения холестирол (в началото на режима) при теб?

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 08:59 от ArhMih

Общи условия

Активация на акаунт