Интериорен стил по аматьорски 18

• 59 218
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
  • густо майна Филибето
Ха-ха ..  Това на стената не е ли част от прахосмукачка?

Тюх, онзи ден изхвърлих една Ракета http://e-jednevnik.com/pics/raketa.jpg
Аз пък за първи път виждам открити тухли четворки (мисля), че чак ги харесах Blush

# 631
  • Пловдив
Ако някой е много приритал има една ракета нейде из гаража на село.  Mr. Green

# 632
  • София
А така!
А ние идиотите замазахме тухлите четворки тия дни и сега се чудим откъде да намерим единички за същата стена  Rolling Eyes

# 633
Аз измислих кухнята на Барбабо hahaha

Барба, нали искаш да смениш плота и гърба, ето това е твоята кухня:

Дървен плот и черни плочки Peace Евентуално и смяна на дръжки. Но плота от някакво различно дърво от шкафовете, да не се сливат, по възможност с по-изразени, едри шарки. Онази стена която сега си боядисала в черно, бих свалила мазилката и оголила сто годишните камъни, вместо тухлите от горната снимка. Тавана и бъдещият бял под също се връзват. Ако пък прежалиш и някоя от горните вратички, да останат само рафтове, аранжирани, както ти си можеш, и voilа Simple Smile

Мммм, Ема, много ти благодаря! Допада ми и е нещо ново и по-различно от нещата върху, които вече съм разсъждавала! Харесват ми черните плочки (или тухлички?). Аз и бели, и светли, и цветни харесвам, но не ги виждах за моята кухня и ги бях поотхвърлила. Черни и матови обаче е добре! Дървения плот малко не мога да го смеля, понеже не мога да си представя сега каква да е дървесината и в какъв нюанс, за да не стане прекалено, но идеята ми е интересна и ще зяпам подходящи снимки и ще мисля. Heart Eyes
Онази стена, за която споменаваш, е достроявана по-късно и е тухла (модерна четворка, предполагам).

Какво стана с на Ванилия и Цонна ремонтите? Показаха ли снимки с резултатите? Simple Smile

# 634
  • на североизток
За много години, момичета!

Искам да подложа на спешно гласуване при вас цвета на бъдещата си спалня/леглото/. Утре ще я купувам и се колебая между бяло или черно-кафяво за един и същи модел. И двата цвята ми харесват и са универсални, т.е. ще се вържат с всичко останало. Проблемът е, че още не съм измислила окончателната визия на бъдещата спалня/цялата стая/, защото сега имам възможност да взема само леглото с матрака, но искам след време да мога да го съчетая с интериора, който още не знам съвсем точно какъв ще бъде Embarassed Разбира се имам основни идеи за стила и цветовете, които харесвам и при всички положения и бялото и черното ще се вържат. Просто си мислех, че ако стените са светли, подът от светло дърво, пердетата основно бели с цветни акценти, то тогава няма ли да стане прекалено светло, ако и леглото е бяло. Не съм почитател на монохромното, даже обратното - обичам цветното и шаренкото. От друга страна черна спалня няма ли да е много мрачно и с какви други мебели като цвят може да се съчетае (имам огромното желание някой ден да имам тоалетка, скрин в спалнята, може би нощни шкафчета и т.н., но не ги виждам всичките да са черни, а знам, че не е и необходимо)
Това, което ме привлича повече към черното е, че "фурнира е от естествено дърво и ще остарява красиво", както пише в сайта на Икеа.бг Simple Smile
Ако има някакво значение ще ви покажа и самото легло - ето.
Моля ви за някакви коментари Hug

# 635
Здравейте!
Барба, аз почти довърших ремонтчето на антренцето, не съм пуснала окончателни снимки, и както обикновено ме домързя бащ на довършващите неща... Скоро, скоро...
iv4i, за мен лично - черното. Не знам защо, просто бял malm имаме в хола (скринчета) и за легло ми идва малко... болнично бяло. Пък после като направите стените и пода ще прецениш с какъв текстил да завършиш. ....или обратното - като си избереш текстила, ще решиш стените - лесно се тонира във всякакъв нюанс, а текстил не се намира във всякакъв цвят, както говорихме тук наскоро  Laughing

Показаната от Ема кухня много ми хареса, и посред нощ се събудих с бълнуване "маслина...маслина..." Какво ще кажете за кухненски плот от маслиново дърво?! Аз го намирам за изключително красиво, ако може да се намери по нашите ширини дори ще си заръчам плота да не е изрязан гладко по ръба а да се оставят някакви естествени извивки, ръбове и дефекти за края на плота. (Не знам дали го обясних, ще потърся някаква примерна снимка), а с изрезките от плота ще си направя дръжки за шкафчетата - едри дълги дръжки, всяка различна... С черни плочки за гръб. Така го измислих. Ако е осъществимо - най-вече финансово - мисля че това ще бъде!

Днес най-неочаквано (отново плод на среднощното бълнуване) изрових един персийски килим от баба ми! Огромен, точно като за моята дневна. Обаче синнннн ама турско син. Той си е турски килим де... класически ориент! Веднага пометох изсушеното гнездо на пчелички и го натоварих в багажника. Дотътрих го 300 км, утре ще нося да го перат. Сега не мога да реша дали наистина ми харесва (За запазен - запазен е чудесно, но е твърде ярък за моя вкус) и понеже не мога никак да "визуализирам" ще си го поставя на място и тогава ще решава. Естествено, ще ви пусна снимки за коментар  Laughing ...естествено, пердетата в този сценарий са аут... и масата... абе... обратен завой... ама класиката си е класика, нали така, как да го оставя така изоставен под навеса...
(marvele, точно ще пробвам твоите хора за килими  Sunglasses )

PP: ето едни маслинови дъски, а подобен неравен ръб си представям и за ръба на плота
Скрит текст:

# 636
  • при него
За много години, момичета!

Искам да подложа на спешно гласуване при вас цвета на бъдещата си спалня/леглото/.
...........
Това, което ме привлича повече към черното е, че "фурнира е от естествено дърво и ще остарява красиво", както пише в сайта на Икеа.бг Simple Smile
Ако има някакво значение ще ви покажа и самото легло - ето.
Моля ви за някакви коментари Hug

Според мен, черното седи по-стилно и по-изискано. Бялото е малко като пластмасово или като в болница.
Имаме черна спалня, с черни нощни шкафове и черна секция, стените са бели с малко декорация, а гардероба светло бежов, пода е бежово-тъмен. Черната спалня стои много добре, стилно, даже с любимите ми черно-виолетови чаршафи става страхотно.

# 637
  • Майничка
...От няколко дена, за пореден път, се питам, защо в България не можем да правим къщи от този род:

Скрит текст:

...

Виждала съм немалко такива в Пловдив, София, Варна... сигурно и на други места, строени са обикновено в началото на 20 век. Проблемът е, че повечето, от еднофамилни, са се трансформирали на дву-, три-, четирифамилни, жилфондовски, частично откупени, частично реституирани... Съответно, някои са в период на полуразпад, други са ремонтирани по различно време и етажите са боядисани с различни цветове, изолирани са по различен начин, с различна дограма, балкони и навеси са усвоени, абе, не приличат вече на една къща, а на сбирщайн.

# 638
Аз правя тач ъпс. Същите цветове! И май си намерих перде без да излизам от вкъщи. Сега ще ви го пусна да го за бракувате, ако има нужда.

http://www.horchow.com/Vonn-Curtains/cprod91870038_cat1640731__/ … amp;cmCat=product
Гледайте червеното.
Зловещо???

# 639
А, да, исках да кажа и за показаните от Фрау Клау къщи... На мен лично показаната във втория скрит текст първа снимка ми харесва, не я намирам за по-грозна или по-малко стилна от показаната за пример. А също и от "грозния модел" съм виждала и във Франция, и то в доста богат район. Но, за съжаление, тук при нас липсата на вкус е много по-широко разпространена, на всяко едно ниво, и това няма как да не се отрази и на големите богати къщи  Tired

# 640
Барба, радвам се, че ти хареса Simple Smile

Ивчи, щом обичаш цветното, шаренкото...по-скоро трябва да избереш бялото легло. Черното изисква повече стил, тежест, т.е. шаренкото става излишно.

Ванилия, имам три персийски килима - със зелено, изцяло в бежово и третият е в червено-жълтата гама. Даа, ама аз искам син Laughing Така че показвай, пък аз може да покажа моите и кой знае Laughing

Цонне, харесва ми пердето Peace

# 641
  • София-в сърцата на моите деца
 Peace

# 642
Ох, как обичам персийски килими. Покажете.

Ей, сега пия един чай, мисля и го купувам. Laughing

# 643
Цоне, събра ми очите това перде, в буквалния смисъл.Тоест, много натоварва погледа.

# 644
Ема, може някоя размяна, нямам против! Нека да го изперат и след седмица се надявам да показвам!
Цонна, аз повече харесах сивия вариант, но не знам в каква околна среда ще вирее. На живо може би е прекрасно перде!

Общи условия

Активация на акаунт