ЕВРОВИЗИЯ - Copenhagen 2014, "JOIN US"! (тема 17)

• 51 408
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Не помня да сме писали нещо за Дания, но сега си проверих една отметка от минали години  и се оказа  евровизионния сайт  на Дания. Там има качени толкова много песни, че едва ли ще ги слушам всичките.
http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos

# 136
Морфи, линкът е с песни на Швейцария (немскоезичния канал SRF/Schweizer Radio und Fernsehen)

Дания ще има финал "Dansk Melodi Grand Prix 2014"  на 8 март (20.00 СЕТ)  в Odense на о-в Fyn (третият по големина град в Дания). с участието на 10 кандидати. На 8 март по същото време е и финалът на Швеция "Melodifestivalen 2014‎" в Стокхолм.

# 137
Морфи, линкът е с песни на Швейцария (немскоезичния канал SRF/Schweizer Radio und Fernsehen)

Blush Blush Blush Нали щото отгоре има логото с Denmark 2014 и аз реших, че и сайта е датски.
Даже се чудих, защо има песни на италиански.

# 138
21 ч. (20:00 CET) Финландия  http://areena.yle.fi/tv/2135219    -  втората група изпълнители на живо:

- 21ч. (20:00 CET) - Литва  http://www.lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-televizija
                                      http://www.lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-lituanica

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 11:11 от Isis

# 139
Една приятелка от Копенхаген ми разказваше за приготовленията по конкурса - за първи път Евровизия щяла да се проведе на...остров, т.е. на някакво островче в Копенхаген.

Много пари се хвърляли по приготовленията, така че очаквам супер шоу.

# 140
Конкурсът ще се проведе в B&W Hallerne (бивш индустриален комплекс), намиращ се на остров Refshaleøen в Копенхаген. Очаква се подобаващо преустройство.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 21:15 от Isis

# 141
Isis, гледаш ли Литва? При мен доста прекъсва и се мъча. Уж съм на бърз нет, но изглежда е от компа и не знам какво да направя. Мина Attention, едва едва го чух, а заради тази песен исках да гледам

# 142
Гледам и Финландия, и Литва, като спирам звука на едното за да гледам другото.
Резултатите при Финландия: №6 Hanna Sky - Hope отива на финал; а №1.MAKEA - Painovoima са елиминирани; другите са на полуфинал.

Песните на Литва в YouTube:
1. Take a look at me now - Mia
2."Attention" - Eurovision 2014 Lithuania
3.It's not too late - Martynas Kavaliauskas
4.One - Ieva Zasimauskaitė
5.Dying - Vaidas Baumila
6. Breakaway - Monika Linkytė
7.Last date -Justinas Lapatinskas - отпада изпълнителят
8.In the rain - Vig Roses

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 11:17 от Isis

# 143
Недоумявам наистина ли тази Хана Скай е била най-добрата? Песента и е тъпа и безинтересна, гласът и ме дразни, а изпълнението и не е убедително - прилича на някой новобранец пред комисия на Х фактор. Ако наистина тя е  била най-добрата, тогава финландците са наистина много зле.
 Искам да видя и отпадналия на Литва - слушах едно негово изпълнение на New tomorrow - Дания 2011 и ми хареса.

# 144
От Литва отпада № 7..Justinas Lapatinskas - Last date

Гласуването по-принцип е непредвидимо (освен ако не се появи нещо уникално), така че аз отдавна не се впечатлявам кой отпада и кой преминава нататък и побеждава. Затова и се старая да следя тези национални селекции  за да чуя добра песен, независимо от нейната съдба на класиране. 

Финландските песни от снощи:
1. MAKEA – Painovoima - отпаднала
2. Lauri Mikkola – Going Down - с впечатляващия си червен костюм  Grinning     Беше на косъм от отпадане  newsm78 , странно при тази силна песен
3. Clarissa & Josh Standing – Top of the world
4. Mikko Pohjola – Sängyn reunalla  Peace  клипът става цветен в 2.10'
5. MadCraft – Shining bright
6. Hanna Sky – Hope

# 145
Разбрах, че и песента One/Литва/ е била елиминирана от гласуващите в Интернет. Сега не мога да разбера какво ще се случи - може би певицата, която изпълнява One ще изпълни песента на отпадналия Justinas Lapatinskas - Last date.

# 146
Швейцария - шестте финалисти, определени за финала на 1 февруари:
1. 3 For All - Together Forever
2. Nino Colonna - La Luce Del Cuore
3. Yasmine Hunzinger – I Still Believe
4. Christian Tschanz – Au Paradis
5. Natacha & Stéphanie – Une Terre Sans Vous
6. Sebalter – Hunter of Stars

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 22:32 от Isis

# 147
Не ми пука кой как е разпределен в двата полуфинала, при положение че не участваме. Не съм борец за справедливост в Евровизия, нито търся логика в организацията и.
Тъкмо реших да се гмурна в швейцарската селекция и гледам, че  песните ги няма. А онзи ден помня, че бяха там, даже си пуснах една  на италиански.  newsm78

# 148
Сигурно затова са махнати песните от сайта, щом вече са излъчили финалисти. Швейцарците нали по принцип имат  тройна селекция и предполагам това са част от песните и ще има още 3 или 4.
Новини от Испания заглавията и изпълнителите.
Más - Brequette mid tempo композирано от  Tony Sánchez et Thomas G:son/ авторът или авторите на Quedate conmigo на Пастора Солер - Испания 2012
 Aunque se acabe el mundo - Jorge González /класиран осми в селекцията през 2009/
Estrella fugaz - La Dama - песен в стил R'n'B и електро поп
Seguir sin ti - Raúl  - балада
Dancing in the rain - Ruth Lorenzo - поп песен в стил Кейти Пери
За съжаление не виждам името на Рафа Блас победител в Гласът на Испания, който беше споменат в предположенията и пее страхотно.
Преди малко излезе и новина за Италия, но не съм сигурна дали не е слух. Избрана за участие в Евровизия 2014 Е Ема Мароне, победителка в Сан Ремо 2012. Не знам в коя категория е спечелила, защото тогава спечели Нина Зилли, може би в категорията Млад изпълнител.  Има хубав глас, остава и песента да е хубава, в което се надявам.
http://www.youtube.com/watch?v=sH86V8vu1zE

# 149
Да пусна новото на Арел.

Общи условия

Активация на акаунт