Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 486
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
GreenP  newsm44
Това исках да чуя/прочета. Благодаря!
Ще го предупредя да говори с колегите и за това.
И транспорта на сушилнята е на съвсем приемлива цена.

# 481
До колкото разбрах има значение кога е родено детето, за да се определи коя година ще е в училище. Някой може ли да помогне: на 20.07 ще стане на 7. Сега гледах линковете от Merry и май трябва да запише Year 3  newsm78 Основно езикът ме притеснява, с другото ще се справи. Днес го водих да го запиша на курс по английски в британския съвет, но на тази възраст само пеели песнички. Няма да помогнат  Confused Опитвам се аз да го уча, но се притеснявам да не заучи нещо грешно и да направя по-голяма каша
Мая, коя година е роден? Пропуснала съм ако си казала Simple Smile ако ще ти е от помощ, моят малкият също е лятно бебе - роден е  на 9 август 2004 и в момента е Year 5. Когато приеха хлапетата в училище, имахме среща с директора и тогава ни казаха в кои класове/ година ще бъдат. Тогава обсъдихме и проблема с езика. Моите си завършиха учебната година в Бг и дойдоха в началото на юни. Тук училището завършва през юли. Аз нарочно ги записах и те ходиха на училище през юни и юли тук - да се запознаят с децата, училището и т.н. Тъй като започнаха в края на учебната година, реално към тях нямаше очаквания за учебния материал, тестове т.е. стресът за тях беше по- малък. После лятото ходиха на лятно училище тук и това определено помогна много за езика. Три пъти годишно училището им прави тест за езика ( отделно от другите деца) - Oxford entry test, за да следим на какво ниво са. В момента малкият е на ниво отговарящо за възрастта си, а големият ( на 11 години) показа страхотен резултат през януари и е на ниво по- добро от очакваното за възрастта му и определено по-добро от това на доста английски деца. Не се притеснявай, ще се получат нещата.

# 482
Благодаря golden, много успокоително звучи. Браво на твоите момчета!
Merry също ми каза за варианта юни и юли в училище и после някакво лятно. Ако не ни се променят плановете ще се пробваме с този вариант. Тук за 6 годишните английският е 2 пъти седмично за по час - недостатъчно за нас.
Иначе е роден 2007ма.

# 483
Благодаря golden, много успокоително звучи. Браво на твоите момчета!
Merry също ми каза за варианта юни и юли в училище и после някакво лятно. Ако не ни се променят плановете ще се пробваме с този вариант. Тук за 6 годишните английският е 2 пъти седмично за по час - недостатъчно за нас.
Иначе е роден 2007ма.
Моят е 2004 и е year 5, твоят е 3 години по-малък, би следвало в момента да е year 2 , т.е. За следващата учебна година ще е year 3. Обаче може и да бъркам ......... Като цяло към годината която са в Бг добавяш 2 години и получаваш годината която трябва да са тук.

# 484
Да и аз го сметнах, че ще трябва да е year 3.

# 485
  • UK
М@я, моята дъщеря е 2007/Май/ и сега е year 2, следователно на есен ще е year 3  Peace

Аве и Цветак мерси за инфото за книжката. Аз понеже цял уикенд се занимавах с тези пусти застраховки, ако сменя с английска, ми идва около 100-150 паунда по-евтино на година. Та основно заради това, пък и нали после ще пада още с годините, живот и здраве. Абе ще видя, пуснах заявка да ми пратят документите пък ще го мисля  Mr. Green

# 486
  • Bristol
М@я, не беше мое това предложение, а на  tzvetak  Grinning

А моята шофьорска книжка изтича тази година и ми искат нова снимка! На мъжът изтича чак 21ва година?! С няколко месеца разлика сме ги вадили. Що така  newsm78 чувствам се дискриминирана  Crossing Arms  Crazy  Laughing

Добра идея е да се поднови първа страница! Линковете за детегледачки и градини отдавна вече не работят. Нали правиха промени в gov сайтовете и ги закриха, но не знам дали направиха подобни нови. Едно време много се ровех в тях, като търсех детегледачка, а и човек можеше да се ориентира за цените в района, в който живее.

Много "майчета" се събраха тук и моята щерка е родена май месец, но 2005, сега е Y4  Grinning

# 487
  • Манчестър
Давайте да пишем .....аз все се каня да поосвежа инфото,ама все не остава време и си викам айде следващия път..

# 488
  • Варна
ивка27,

НИН се издава, когато има реално намерение/възможност да се работи.
Обади се на Jobcentre Plus application line: 0845 600 0643 и те ще ти пратят писмо с форма за попълване и насрочване на интервю.

Златна толумба , Благодаря ти много ! bouquet
Само не разбрах за НИН номер трябва ли ми доказателство за адрес.
Аз също оценявам старанието на много момичета да помагат, което всъщност е много хубаво. Hug

# 489
Не, не би трябвало. Не във този смисъл, както за банкова сметка.
Искат ти адрес да ти пращат кореспонденция.
Интервюто е за доказване на намерение за работа/наличие на такава и на самоличността.
Няма да ти искат сметка за вода  Wink

# 490
  • Англия
Аз бях преди 2 седмици на интервю за НИН. Направих си часа по телефона, тогава ме питаха за адреса и получих писмо потвърждаващо деня и часа на интервюто. На място, обаче, ми поискаха доказателство на адреса-аз носих сметката за каунсил такс, питаха ме също на какъв адрес съм живяла преди това(ставаше въпрос за двата месеца от пристигането ми тук до нанасянето ми в настоящото жилище)

# 491
Извинявай Merry , tzvetak - написах го по спомен...

# 492
  • Bristol
Няма проблем, М@я. Аз се правя на сромна, не си приписвам чужди заслуги  Laughing
Тези дъждове ни побъркаха съвсем. До сега поне се стараеха да не канселират сутрешните влакове, но днес не са успели да се справят със ситуацията. Не ми се мисли как ще се съберем в следващия влак! Само кафето като гледам сега как се препълни... А утре казват повече дъжд се очаквало! Добре че скъпия е в къщи тази седмица, та не съм притисната от страна на време, когато тогава.

# 493
Merry,

ще се разпознаеш ли  Laughing
Много се смях с тези карикатури..

Аз бях преди 2 седмици на интервю за НИН. Направих си часа по телефона, тогава ме питаха за адреса и получих писмо потвърждаващо деня и часа на интервюто. На място, обаче, ми поискаха доказателство на адреса...

Изобщо не ме учудва. По Job centre-овете хората си носят разпечатани извадки от сайта на HM Revenue & Customs,
да им покажат какво трябва и не трябва да им искат.

tzvetak,

Как е положението с реката покрай вас?

# 494
Аз имам още едно питане. Гледах курс IELTS в британския съвет. Има ли нужда да го вземам от тук?
Справям се с езика, но нямам официален документ на какво ниво съм. Ще ми трябва ли и дали да е точно IELTS? На място мога ли да се явя на някакъв изпит?

Общи условия

Активация на акаунт