Самотните майки, като рискова социална група.

• 19 421
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
Когато фирмата има изградена VPN мрежа, счетоводителят на фирмата може да тегли данните и да ги обработва от дома си.  Това е конкретен пример.

Знам, че в Щатите много хора работят от къщи. Ще ми отговориш, че там е така, при нас не може. Въпрос на време. Това обаче е нож с две остриета. Много лесно се размива и смесва свободното и работното време.

Това не се отнася само за високо технологичните професии, като програмист. Съвременните програми са толкова лесни, че вкарването и обработката на данните не е проблем от където и да си. 

# 16
Нека да бъдем реалисти...VPN мрежа, дистанционна работа и т.н. е едно добро бъдеще, което все още е пожелателно у нас...факт... Когато тези технологии се наложат масово , то тогава ние с вас може би няма да имаме нужда от тях  Joy Лошо няма - децата ни ще ги ползват. А иначе и аз съм за тях...ако може още от утре. Давам пример: нашата фирма също има VPN мрежа, защото имаме изнесени офиси, ама тази VPN мрежа е само за офисите и никой не ми разрешава да си работя от къщи, когато детето ми е болно Wink Нищо, че държата/общината са съвестни работодатели, просто този начин на работа е приемлив само за чуждите работодатели, а не за българските.

# 17
Когато фирмата има изградена VPN мрежа, счетоводителят на фирмата може да тегли данните и да ги обработва от дома си.  Това е конкретен пример.

Освен счетоводителят, кои други длъжности могат да го правят това в къщи? Счетоводителят е един на 300 души да речем.

# 18
просто този начин на работа е приемлив само за чуждите работодатели, а не за българските.
Просто и българските работодатели скоро ще се убедят в предимствата на това служителите да работят от домовете си. На вън отдавна са изчислили, че излиза много по-евтино. Няма разходи по наемане на офис, по отопление итн.

REAL_WOMAN нали си искала конкретен пример. Дадох ти го със счетоводство. Навсякъде, където трябва да се въвеждат данни или да се обработват такива може да се работи от домашен офис. Давам още един - вкарване на съдържание и поддръжка на сайт.
Естествено там, където се работи с обслужване на клиенти няма как да се работи от къщи. 

# 19
И в правната сфера съвсем спокойно може да се работи от вкъщи и много фирми предпочитат  служителите да работят от вкъщи , телекомуникации и вече почти всичко е remote офис , много по-ефективно е .

# 20
Някой искаше пример за дистанционна работа. Сещам се за HP Bulgaria.

# 21
  • София

Ама HP ще правят много съкращения тази година  Sick Sick

# 22
И какво ще правя от вкъщи? Интересува ме как е организирано? Получавам някакви файлове и попълвам инфото в друга база данни ли? Искам подробности? Praynig Завършила съм мениджмънт, но преди много години и определено ми липсва инфо за такъв тип организация на работата.

# 23
Вярно, съкращават бая народ, в същото време имат (което е факт) добра просоциална политика. Част от нея са т.нар. "flexible activities", т.е. - дистанционната работа.
REAL_WOMAN, от това, което знам, оставам с впечатлението, че това е за някои позиции, но, в най-общи линии, има дни от седмицата, в които можеш да останеш и да работиш от вкъщи. Особено удобно е ако детето ти е болно, например. И никой не прави проблем от това, щом си вършиш работата. Пишеш мейли, ако работата ти е свързана с активна кореспонденция, изготвяш си презентациите, провеждаш си конферентните разговори, а и си имат, вероятно, някаква обща база данни или мрежа, която им позволява да работят дистанционно. И аз не съм много навътре, но това го знам със сигурност.
Малко компании имат изградена такава политика на работа.

# 24

Е това е истината ! И знаете ли...за това нямат вина фирмите и работодателите, а държавата Stuck Out Tongue Няма нормативна база на която да се стъпи ! В КТ няма и думичка по темата...и така единствения начин за работа от къщи остава гражданския договор, без платени осигуровки и трудова защита... ако искаш осигурявай се Simple Smile

# 25

Е това е истината ! И знаете ли...за това нямат вина фирмите и работодателите, а държавата Stuck Out Tongue Няма нормативна база на която да се стъпи ! В КТ няма и думичка по темата...и така единствения начин за работа от къщи остава гражданския договор, без платени осигуровки и трудова защита... ако искаш осигурявай се Simple Smile
Ясно. Всичко останало е празни приказки явно. Не съм само аз тази, която смята, че е дрън дрън и много трудно осъществимо.

# 26
Като го чета тоз доклад, пак е ориентиран към защита на младите необразовани жени. Да, авторите са посочили, че самотните майки не са хомогенна група във всички държави и принадлежат към различни социални слоеве, обаче...
"Самотните майки навсякъде в Европа са статистически по-необразовани, отколкото майките, които имат брак".

Благодаря ти за цитата. Така и изобщо няма да загубя 30те секунди време да прочета първия абзац.
 Така и така се дразня на тези категории, защото винаги са неадекватни.
Все пак цитата "Децата на разведени родители са с "проблеми в развитието" " си намери конкуренция.  Laughing

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 16:06 от Корина

# 27
Така е, прави сте, нещата не са законово облечени.

# 28
  • София
Риълче, друга професия, която може да се изнесе вкъщи е на туроператора. Обикновено има резервационна система за хотели, коли под наем или самолетни билети. Предплатени разговори по Воип или друга система, скайп за връзка с другите колеги и gmail за обработка на писмата. Аз лично как ли не се молих навремето да ме "изнесат" вкъщи, но тогавашните шефове не разрешиха. След това разбрах, че бивши колежки с малки деца са се изнесли и го работят това от къщи.

# 29
Това, че работа от вкъщи не е уредена със закон не означава, че е забранена. Не виждам как на работодателите може да им  се забрани техните служители да работят у дома и да им плащат осигуровки. Вярно, че има проверки, но те са насочени към намиране на служители без трудов договор на работно място, а не да имат договор и да не са в офиса.

Общи условия

Активация на акаунт