Чувство за вина

• 10 477
  • 32
  •   1
Отговори
След като сте взели решение, че не можете повече да продължите с вашият съпруг и не е това, което заслужавате, случва ли ви се да имате моменти, в които изпитвате чувство на вина - за минали неща, за неща които сте можели да направите по-добре спрямо него или семейството ви, или това се среща само в много самокритични хора, като мен например. Благодаря  предварително за споделените мнения.

# 1
  • София
Сигурно е имало моменти на самокритика в миналото, но сега си давам сметка, че така е било най-добре и правилно.
А и какъв смисъл има от съжаление? Животът продължава, няма да се повтори нито един момент и не си струва да се тръшкаме за минали неща!

Дано успееш да се отърсиш от тези призраци от миналото и да продължиш напред!  Hug

# 2
  • София
Чувство на вина  newsm78 newsm78 какво беше това  Mr. Green

# 3
мисля си, че за да си тръгнеш от някого /особено ако има и дете/, то най-вероятно си опитал абсолютно всичко да не се стига до там. Виж вече ако някой е постъпил така заради инат или нещо друго -не знам.За себе си знам, че това е било наистина последен вариант и съм пробвала всичко.

# 4
Приемам за успех всичките си грешки , тъй като от тях се научих да оцелявам. Изпитвам чувство за вина ако обидя някого.

# 5
Чувство за вина имам само към любимите си същества. Периодично  чистя прах от живота си ("приятели", "любими", "близки" ), профилактично здравословно е и  след това мирише по-хубаво.Всъщност съм твърде нехигиенично мърлява в търпението си, но стигне ли се до чистене - не изпитвам вина за нито една прашинка, изметена.

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 01:41 от ЗАНДАЛИ

# 6
  • София
Цитат

Има си причина хората от миналото да не са в настоящето ти!" - не помня кой го беше казал, но ще да е бил умен човек!И щом тази причина е на лице, не виждам какъв е смисъла..Хората от миналото трябва да имат благоразумието да си стоят там! Има си причина да са запратени чак там! И както не очаквам никой да изскочи от албума ми със снимки и спомени, така и не чакам никой да се върне от миналото ми! И не искам!!И не ми е нужно! Аз съм задържала и до днес хората, които обичам и имат значение!

Peace

# 7

По темата: забравих какво е да изпитваш чувство на вина отдавна  Simple Smile ; припомням си го, само когато времето за детенце ми е кът и се чувствам като летящия холандец от тичане насам, натам  Simple Smile

Извън темата: да споделя, че ви чета често и че искрено ви се възхищавам за силата и смелостта   bouquet  Хубава и снежна събота  Simple Smile

# 8
Нямам чувство за вина, защо решението за раздялата беше само негово. Може би това е едно от предимствата на тази ситуация.

# 9
  • София
Нямам чувство за вина, защо решението за раздялата беше само негово. Може би това е едно от предимствата на тази ситуация.

Да,може би защото при мен също решението не бе взето от мен, нямам някакво чувство на вина.
По-скоро съм правила анализи защо се е стигнало до там и какво е трябвало по-добре да направя. Но писле си къзвам, че чак такова унижение да не бъда себе си заради мъж не си струва!  Naughty

# 10
А той има ли чувство на вина , че те тормози толкова години ? ooooh!

# 11
  • София

Вероятно не, щото е истински БГ мъж  възпитан в духа - жената трябва да гърчи и да мълчи!  smile3513

# 12
Много мъже изпитват удоволствие от женското гърчене (за секс говоря) Flutter, само дето някои не нацелват нито времето, нито ситуацията...Простете им, те  просто нито знаят къде са, нито кога са Mr. Green

# 13

Вероятно не, щото е истински БГ мъж  възпитан в духа - жената трябва да гърчи и да мълчи!  smile3513

Нейният май не е БГ . newsm78

# 14
когато плачете, и пушите, и пийвате питие за отпускане, когато се срещате с приятели и се опитвате да се усмихвате, но нищо не помага, а работа ви чака, многобройни ежедневни задачи, грижи покрай детето, а той не се обажда седмици наред, не е давал лев за детето от месеци, и единственото, което прави е да пиши грозни смс понякога, да ви обвинява за всичко, за разбитото семейство, за това, че сте недостойна жена, като излизате 1-2 годишно с приятели по заведения и се веселите, защото обичате и защото сте весел човек. И как да спра това да ми влияе, и как да спра да се чувствам зле, унизена, некадърна и недостойна, неблагодарна,  а той все е най-стахотния и прави всичко добре, и аз никога не го оцених... Предполагам, че му доставя удоволствие да ме унизява и да ме боли, друго обяснение не намирам, и това прикрепено към чувството му за малоценност, моята добра работа и 3 пъти по-добра заплата го кара да постъпва така. Е,ако аз се чувствах добре с него, щях ли да взема, дори с цената на всичко, решението да се разделим. Такова решение се взема трудно от жена и майка.
Мола ви, споделете какво правите в такива ситуации, как се изправяте на крака и как се чувствате достоен човек. Благодаря ви и кураж на всички, които са в моята ситуация.

Прочетох още няколко поста на авторката, явно бившия е успял да й внуши това чувство на вина.

red_kalinka искам  да ти припомня собствените ти думи:
 "Много ме боли, знам че постъпвам правилно, но ще ми трябват доста време и сили да се оттърся от това и да стъпя на крака"
Така е иска се време,  недей да се обвиняваш. Даже много време го търпя.

Моя го изритах за много по-малки прегрешения. Не съжалявам, поведението му след раздялата потвърди правилността на решението ми.

Общи условия

Активация на акаунт