Включвам се с малко отчет от нас.
Дидката расте и се опитва да играе игрите на батко си - с колички, със самолети и с диво лазене и гонене по пода.
Тя винаги иска да прави това което той прави. Той от своя страна изглежда я смята за малък, глупав навлек и постоянно затваря вратата на детската стая под носа й. Иска да играе необезпокояван от малки същестева. Интересното е, че към чуждите бебета е много по-мил, внимателен и търпелив. И ми е много мъчно когато точно към сестра си е толкова груб. Но изглежда ревността си оказва думата.
Тя е станала много ревнива. Когато види, че помагам за обличането на батко й, веднага идва и почва да ми дърпа ръката да я гушкам.
Напоследък постоянно ми носи книжки да "четем"

Казва само 3 думички - Тати, Дани и дай.
Хайде пишете и вие какво ново са научили малките, та да се раздвижи темата
. Не , сега по-сериозно, оценявам, че много се старая, но в крайна сметка си дадох сметка, че са си на възраст вече - 70 и 65 г. и някои неща колкото и да говорим, няма да ги променят.
, като му кажеш това не е твоя играчка не настоява да я взима и така поне за момента избягваме "конфликти". Е, все още някое по-голямо детенце му дърпа от ръцете играчките, но вече не реве, а се "бори" да си я взима обратно - дърпа и той. Но когато бабите са наоколо едната се наместват и дръпват една реч на другото дете, което доста ме дразни. Е, има и др. такива работи, но да не досаждам.

Пиша безумно рядко, но обикновено имам време само да попрочета някои коментари. Пиша ви с въпрос, понеже съм леко притеснена. Преди 7 дни сложихме ваксината Приорикс (морбили)-сравнително леко мина, без температура. От два дни обаче Никола е с постоянно запушен нос. Вече плаче истерично като види Стеримара и помпата, макар с тях да не вадя почти нищо. Възможно ли е според вас това да е реакция от ваксината и моля за съвет как да облекчим нослето? Благодаря ви и хубав ден!