ЯНУАРЧЕТАТА ни със зъбки, правят първите си стъпки

• 71 135
  • 445
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
polito_87, много относително е това с размерите понякога. Сиси е 74 см. и по принцип и купувам размер 80 и някои дрешки и са добре, а други страшно големи. Бг и турските дрешки обикновено са по-малки като размери. Донесоха ни рокля и топ от САЩ които са интересно широки, а доста къси като размер - дават ги 18-24 месеца. Но като се замисля за сина ми бяха му подарили пак от там гащи за 2 годишно, а той ги носи почти до 4 годинки.

# 301
Аз имам такава издънка с дрешките - купувам рокличка за подарък на едно момиченце на година и половина, което никога не съм виждала...Рокличката ми изглеждаше умалена и затова вземам размер за 3 годишно...ами не му стана, тясна му беше!  Shocked А то, вярно че е малко по-едричко, но не чак толкова... ooooh! Преди два дена една приятелка подари на Косара комплект потник и поличка за 2 годишно...ами малки са ни...ужас, кви са тия размери не знам. Така че вече дрешките само в сантиметри, това с възрастта много лъже....  Crossing Arms

# 302
Здравейте!
Много се радвам, че темата ни се е раздвижила отново. При нас нещата се развиват много динамично Слава Богу! Мими търчи, катери се, бърбори ама много. От няколко дни се е научила да ме вика по име и е много забавна, защото като ме викне и аз й кажа "кажи наборке" и тя се залива от смях. Всичко разбира и вече яде всичко, което и ние. Аз и преди съм ви казвала, че у дома много рядко се пържи, обикновено само варя и пека, затова нещата са подходящи и за нея. Аз откакто каката започна да яде от нашата храна съм махнала пикантните подправки и готвя по-безсолно.
Рolito_87 това е прекрасно, че отново ще има малко детенце в къщата ви. Пожелавам ви от все сърце бързо адаптиране едни към други. А за дрешките аз вземам доста по-големи, но обикновено ни дават от децата на приятели де. Но когато някой ме пита за размер казвам да купуват поне за около 2 годишно. Гледам, че бодитата, които носим сега са 80 см, а връхните дрешки 86-92. Ние сме на 1 г. и 4 м., но нашата госпожица много често я обличам с навити крачоли и ръкави, защото дрешките много бързо иначе ни умаляват, а така ги носим по-дълго.
Лека вечер!

# 303
Здравейте момичета!

Искам да попитам как забавлявате дребосъците в това мрачно и дъждовно време? Понеже мойта мома е много социална аз се опитах да я водя 2-3 пъти на клубче, че да си играе с други деца, но засега не мога да намеря най-подходящото за нас  Thinking
Ето какво пробвахме:
- в люлинското Хепи има стая за деца, в която една много симпатична какичка се грижи за децата. Има хубави играчки и две пързалки - една за малки и една спираловидна за големи. Но е малко и не е точно клубчe (т.е. не се плаща за това, а ти забавляват детето понеже седиш и консумираш в заведението) и на мен след половин час ми става неудобно и си тръгвам...
- в МОЛ България има детски център, но тоя за децата до 3 години няма пързалки, а само играчки и на Косара много бързо й омръзва и иска да ходи в отделението за големи, при пързалките. Но там пък не може, понеже аз няма как да се катеря с нея и да я пазя, а пързалките са наистина високи, доста по-високи от мен Simple Smile А и едва ли ще ни пуснат...

Та така, вие ако имате по-добри попадения моля споделете Simple Smile

# 304
Здравейте, момичета
може ли да ме добавите във фейсбук групата, че само тук не ми е удобно да чета. Благодаря ти.

# 305
  • София
lovelivelife   welcome            catlover_f@abv.bg  - по този мейл ме намери във фейса и ми пиши,че си ти  Mr. Green и оттам ще те добавя в групата ни.

# 306
Здравейте!

Ние най-сетне си взехме госпожицата и сега искам да ви питам още няколко неща. Нямам идея какви грамажи храна да й давам. Бихте ли споделили какво количество храна давате вие на дечицата при всяко хранене? Когато им давате попарка, по колко хляб слагате? Ще се радвам на съвети относно храненето, тъй като малката е голяма дунда и се притеснявам да не изпуснем съвсем положението.

# 307
Честито  Peace Peace Peace,предполагам каква радост е вкъщи  Grinning Бъдете много щастливи  Peace и още веднъж поклон за решението ви. Аз помагам в една фондация  и съм ходила често в домове и понякога ми се е искало ей тези поне 10 деца да ги вземем сега, пък другите после  Simple Smile. Към момента все още активно помагам  Simple Smile

Моето момче е от тези с голям апетит. Яде всичко каквото става за ядене и се води от максимата на мечо Пух - Колкото повече, толкова повече  Laughing Добре, че не спира и не е дебелчо.

А аз не му давам никаква храна между яденетата - никакви бисквитки, солетки, зрънчовци или подобно. За момента успявам да удържа фронта, както се казва, не знам до кога защото в парковете и площадките постоянно някое дете нещо дъвчи, което не мога да разбера защо е така  newsm78, освен ако е много злоядо детето, но то пък какво ще го нахранят тези работи не знам. Както и да е.

Дари е записан на детска кухня и от нея за обяд му давам основното + плод, десерта за следобедна закуска, ако не е чисто нишесте, иначе му правим ние, например кисело мляко + плод + 1 с.л. овесени ядки и за вечеря давам супата с половин сухарче. Сутрин за закуска давам, например  елда х 3 с.л. с масло и сирене, просо, също по 3 с.л., овесени ядки, отново същото кол, ако правя попара е с 2 сухара.

Успех с адаптирането и голяма прегръдка за малката принцеса от нас  Hug

# 308
  • Варна
Здравейте!

Ние най-сетне си взехме госпожицата и сега искам да ви питам още няколко неща. Нямам идея какви грамажи храна да й давам. Бихте ли споделили какво количество храна давате вие на дечицата при всяко хранене? Когато им давате попарка, по колко хляб слагате? Ще се радвам на съвети относно храненето, тъй като малката е голяма дунда и се притеснявам да не изпуснем съвсем положението.

Здравей,
Честито ново попълнение и честит имен ден на момиченцето ти Simple Smile
Мисля, че 300-350гр е нормално, като говорим за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря...евентуално мляко преди заспиване, ако е по-късничко. Това е нашата схема, без междинни хранения. Попара никога не съм давала и не знам как се прави. Даже те съветвам да не даваш хляб изобщо. Зеленчуковите супите може да ги правиш с пълнозърнесто фиде, за сгъстяване и да ги даваш само вечер. Следобедната закуска може да е само плодова салата или само кисело мляко. Рядко правим палачинки с брашно от лимец и плодов пълнеж. На обяд са си манджичките, месце, едно-друго...кой каквото умее да готви и каквото детето действително яде. За закуска - овесени ядки с плод като сладка закуска, или следните неща с масло и сирене: елда, булгур, кускус от 100% твърда пшеница, просо, пълнозърнести макарони, ръжени ядки. Може и да се повтарям, не се сетих да прочета какво писах предния път.
Ако имаш други въпроси - стреляй Simple Smile

# 309
Здрасти, Поли и честито и от мен!   bouquet

За количествата - и ние сме на детска кухня и грамажа на всяко от 3-те ястия е 220 гр.
За закуска - ядем най-често овесени ядки с масло и сиренце - пак около 220-250 гр. на око. Понякога обаче яде само кисело мляко или само плодове.
За обяд - основното от кухнята.
За следобедна закуска - половината от десерта + пасиран плод, бисквитки с кисело мляко или пасиран плод + 3-4 лъжици каша.
За вечеря - супата от кухнята.

Аз да си призная давам помежду храненията бисквитки (има едни оризови без сол, като пуканки) и солетки. Не е практика, но се случва...Най-често като се вози в колата отзад, а аз отпред, да я позалъжа нещо, че много почва да се нерви. Аз давам и хляб, не е част от нейното меню, но ако седне да се храни с нас и има на масата и си поиска (и то доста настоятелно  Joy ) давам, кво да правя...то нашия хляб е пълнозърнест и я ръжен, я от лимец, така че смятам, че е ок, даже е полезно. Пък и тя не изяжда кой знае колко, няколко корички и това е.
И често давам плодове и зеленчуци да си хрупа ако ми се стори гладна, най-често между закуската и обяда, например пресен чесън и лук  JoyСъщо и банани де, много ги обича, ама то кой не ги обича  Grinning Абе голяма е лакомия ама и тя не се спира и днес като се съблече за баня видях, че доста е изкльощавяла, дали пък не й стига яденето та все се овърта около наште чинии... Thinking

Момичета, благодаря, че споделихте за просото и булгура, аз не се бях сещала да й давам, ще пробвам тия дни!  Hug

# 310
Браво, момичета, много хубави режими за хранене сте успели да изградите.

Ние се храним така: сутрин филийка намазана с масълце или сирене крема. В допълнение половин банан, горзде или ябълка, т.е. някакъв плод, с който няма много да се омаже.
На обяд е винаги някаква манджа в яслата. Десерти и хляб там не се дават по принцип.
Закуската следобед е мюсли или грис и някакъв плод. Към 17-18 часа винаги и давам към 150мл. мляко, за да издържи до вечерята в 19 часа.
За вечеря давам разни супички. Тя сама си решава дали иска хляб, тъй като стои на масата и тя си сочи и пищи оглушително, ако иска.

Напоследък е постоянно гладна и само търси храна.
И бисквити напоследък много яде, но си мисля че е само период, който ще отмине.

Иначе да се похваля, че Диди прекрасно се адаптира в яслата и я хвалят, че е много спокойно и самостоятелно дете.

Лека и спокойна вечер на всички.

# 311
Здравейте ,момичета!
От толкова време не съм писала .... дано се посъвземе малко темичката ни ,че съвсем замря.
Ето първо няколко снимчици да ни видите колко сме пораснали :

И сега да споделя нашия режим - Ние още се кърмим  и сутрин като се събуди към  7:30 малко посуква. Към 9-10 яде кус-кус със сирене и масло или плодово мляко Nestle с бебешки бисквитки.
Около 11  - 11:30 заспива и спи около час . Яде около 13- 13:30 манджичката от кухнята .
Следващ сън гледаме да няма по-късно от 15 - 16 часа , тъй като му се нарушава вечерния.
Към 16:30 - 17  яде десертчето от детската кухня което е  грис , кремче или мляко с ориз.
Вечеря супичка към 20 часа и  към 21- 21:30 заспива.
Ако легна при него може и да не се събуди , но тъй като аз няма как да си легна в 9 , затова има обикновено едно-две будения дкато не си легна. Нещо не може да се успокои да спи ако не чувства че има някой при него.
Между храненията давам бананче , ябълка. Ако не слуша му запушвам устата с някоя солетка или бебешка бисквитка. Също така му давам да си опита от всичко, към което прояви интертес - каквото и да е не би му навредило да близне или една трошичка (нямам предвид алкохол или някви такива)
Много обича да смуче лимон или да хапва мекичкото на хляба (дори и да е препечен). Вода вече пие от чаша или направо от бутилката  Joy

Специални поздрави за Поли и малката госпожица. Желая ви безгранично семейно щастие!

# 312
Благодаря на всички за отговорите   bouquet

Ние лека-полека свикваме един с друг. Като че ли на малката й е по-лесно. Не показва с нищо, че страда за приемните родители, но най-вероятно изживява вътрешно нещата. Аз не предполагах, че ще ми е толкова трудно, но започвам да се приспособявам към новото ежедневие. Бях забравила какво е да се гледа такова мъниче и че това изисква цялото ти внимание. Каката и баткото са самостоятелни и се справят с почти всичко без моя помощ. И сега изведнъж... цялото ми внимание и време са погълнати от малкото човече. Но това не са неприятни грижи. Хубаво ми е да се занимавам с нея. Трудно ми е само разпределянето на времето между трите деца, защото всяко от тях си има нужда от вниманието на мама и тати, но и с това ще се справим.

Ние успяхме да попроменим режима на малката, защото при приемните родители е ставала заедно с тях в 6 сутринта и е свикнала да яде постоянно (по 10-ина пъти на ден по думите на приемната майка). Вече мога да се похваля, че спи до 7.30, а днес поспа чак до 8.30. След това спи още веднъж от 11ч. до към 12ч. и после още веднъж към 14-14.30 (тогава заспива). Виждам, че детенцето на AtenaotnA също спи по два пъти. А другите дечица как са? Все още ли спят по два пъти или има и такива, които вече спят само веднъж?

Особено трудно ни е да я откажем от постоянното желание да хапва нещо. Свикнала е винаги да дъвче нещо. Но аз съм желязна в това отношение, тъй като детенцето наистина е голямо дундаче. Давам й да хапва точно 4 пъти на ден, а ако видя, че действително е много гладна, й давам да си гризка чушка или ябълка или пък малко кисело мляко.

Опитах се да я сложа на гърне и много се изненадах, когато открих, че е много добре запозната с него. Явно са я учили. Когато й се пишка или ака, ми го подава и си върши работата в него. Но не го прави винаги. 50 на 50. Смятам тези дни да я оставя само по гащички и да я уча да използва него вместо памперса.

Това е в общи линии от нас. Най-вероятно скоро ще се включа пак с въпроси  Simple Smile

# 313
Здравейте, не съм писала от 200 години................
За протокола - Никол е висока 80 см, тежи около 10 кг. Беше повече, но се разболя и посвали (сега и се броят ребрата и няма вече такива дебели крачета)Откакто е топло сме без памперс , справяме се добре. Като цяло е много дива и смела - пускахме я на бънджи - никакъв страх....
 Ето я

Обаче имам едно притеснение - не казва нито една дума , дори Мама, тате - нищо. Приказва нещо напълно нейно си и бебешко....кекеке, ге, и все подобни. Дори не се опитва да повтаря каквото и да е. Няма интерес просто. А като гледам децата знаят по 10-ина думи. Някои и прости изречения казват. Има ли тук и други такива дето дума не обелват????
Иначе разбира какво и се говори, изпълнява команди, знае кое за какво служи у дома така....Ама с говоренето - наникъде....

# 314
Здравейте, мами!
Тони, Косьо е станал голям мъж. Да ви е жив и здрав много е сладък. На едната снимка гледам, че рови в шкафа. И нашата Мими това й е едно от любимите занимания. Само вади и мъкне бутилките с оцета, зехтина или по-лошия вариант с препаратите.
Относно храненето ние процедираме така: сутрин първо даваме плод. След това след около час хапва нещо "по-стабилно", като кисело мляко с бисквити или от печените сандвичи на кака й. За обяд хапва каквото съм сготвила с малко хляб вътре. Следобедната закуска обикновено е плод или кремче. Вечерята пак е готвено.
Общо взето се нагаждаме по нея, но гледаме да не прекаляваме с храненето, защото затлъстяването е голям проблем.
Напоследък е много неспокойна. Нощес цяла нощ плака и ме държа будна до 4,30. какво й беше не разбрах. Иначе не търпи завивки и гледам да не я омотавам с много завивки.
Когато й дадем възможност спи и преди и след обяд. Но много често сме в движение и тогава спането става само веднъж на ден.
Прегръдки от мен на всички ви и успешен ден!

Общи условия

Активация на акаунт