Математически турнири - 25

• 77 193
  • 702
  •   1
Отговори
# 150
Хубавото на бгмама е, че можеш малко повече да се запознаеш с даден човек като му надникнеш в профила. Мда, някой хора си обичат изглежда реалити-предаванията и ни вкараха в своята собствена програма.

Нали, това е първото нещо, което и аз погледнах. Махали и кебапчета не може да вижда детето, а ония гнусотии от Биг Брадър може да ги гледа вечер!

# 151
Само да припомня, че миналата година организаторите дадоха медали на всички деца, независимо че първоначалните планове бяха други. Т.е. някои са в състояние да разбират и да се съобразяват с човека отсреща. Някои, но за съжаление винаги има такива, които на това няма да успеят да се научат. Малко чувство за хумор прави живота по-лесен и това дори не е дарба ами си е възпитание и култура.

# 152
Също така ми прави лошо впечатление колко много хора съществуват в състояние на постоянна истерия. Естествено и медиите обичат и съзнателно предизвикват подобни състояния, защото истеричният човек не мисли, а като не мисли се управлява лесно.

# 153
 Simple Smile Супер си е задачата. Всички медии пишат за нея и споменават състезанието. Иначе нямаше даже да го забележат!  Joy

# 154
Голяма работа станала с тези кебабчета. Ами моето дете е във втори клас и въобще не е отразило за митинг ли за кебабчета ли идва реч. Само каза а тази задача е много лесна и до там. Нито ме пита какво е митинг нито защо раздават кебабчета. Изобщо на тази възраст не би ги развълнувало подобно нещо нито би им се отразили на мирогледа или би ги заинтригувало.

Условието ми се вижда по скоро заигравка с родителите на децата:) Но явно не са преценили точно как ще реагират някои родители.

# 155
Но явно не са преценили точно как ще реагират някои родители.
А може би точно това е била целта? Laughing

# 156
Но явно не са преценили точно как ще реагират някои родители.
А може би точно това е била целта? Laughing

Да. Всъщност като се замисля  може би наистина е било нещо като рекламен трик. Колкото и странно да звучи за състезание. Все пак това си е начин да се популяризира състезанието в което няма лошо. Времената се меня и няма лоша реклама. 

# 157
Леле, вече 5 страници бистрите тази задача Simple Smile)
И никаква информация за математическите турнири Wink
Кортезов няма нужда от защита, че е оплескал неща - задачата не е подходяща за деца от 2-3 клас, текстът на задачата е аналогичен с една песничка за Лиска, дето ще става миска в учебника по музика за 3клас май беше...
Аз мисля, че на моя племенник му е рано да разбира, че се ходи на митинг със знамена и кебапчета по този начин ...
Даже сега четох изказване на г-н Кортезов пред в-к Труд в което казва, че проблемът е повече за родителите и тяхното изкривено мислене, което е така и не съвсем.
Едно дете на 8 години приема повечето неща по-буквално и въобще няма да оцени иронията в тази задача - просто в неговото съзнание ще се запечата това условие като нещо нормално, като влаковете тръгват от А и Б, като ябълките и крушите, които има да брои и т.н.
И честно казано, аз не бих искала моето дете да мисли, че се ходи на митинг със знамена и кебапчета...
Затова моите уважения към г-н Кортезов, но условието на задачата е малък гаф.
Списващите тук майки на по-големи деца явно са позабравили какво е да си второкласник и често срещаните думи "госпожата така каза" и колко е силен авторитетът на учителя - та в тази връзка, дори да се тръгне към някакви политически обяснения, които на тази възраст не са много подходящи, пак ще се стигне до това да пострада нечий авторитет ( "ми то щом в учебника= листа на състезанието  пише така значи така се ходи по митинги " ... т.е. една порочна практика се вкарва като аксиома)
Сори за спама, явно в очакване на резултати и състезания ще се забавляваме с бистрене на политика Wink
Някой по-напред беше казал,че кебапчетата вървят с бира , наздраве ! cheers

# 158
Нито ме пита какво е митинг нито защо раздават кебабчета.
А може някои деца да са питали и това да е допълнителният положителен ефект. Задачата е една много добра сатира на действителността, като започнеш от "махалата" и стигнеш до изхвърлените знамена. Точно това се виждаше след митинга на "махалите" - изпокъсани и стъпкани знамена.
Всичко в задачата е много добре пипнато. И аз не мога да разбера на какво точно са се възмутили възмутените.

# 159
  • най-шареното място
Списващите тук майки на по-големи деца явно са позабравили какво е да си второкласник и често срещаните думи "госпожата така каза" и колко е силен авторитетът на учителя - та в тази връзка, дори да се тръгне към някакви политически обяснения, които на тази възраст не са много подходящи, пак ще се стигне до това да пострада нечий авторитет ( "ми то щом в учебника= листа на състезанието  пише така значи така се ходи по митинги " ... т.е. една порочна практика се вкарва като аксиома)

Дано поне да сте получили покана за изнтервю Simple Smile.

Има някои неща, които не зависят толкова от училище колкото от дома. Авторитет на някой друг не можеш да изградиш ти. Пък на страната да градиш като отричаш фактите е странно. Така се правят нещата.  Да се знае, че е грешно е знание. Да кажеш, че избори се купуват по разни начини, не е легитимиране на практиките. Учител няма намесен та няма и кой да пострада. То и политика няма даже в ситуацията.

# 160
  • София
Задачата е една много добра сатира на действителността, като започнеш от "махалата" и стигнеш до изхвърлените знамена. Точно това се виждаше след митинга на "махалите" - изпокъсани и стъпкани знамена.
Всичко в задачата е много добре пипнато. И аз не мога да разбера на какво точно са се възмутили възмутените.

newsm10 Като не бива да се омаловажава и пояснението "били закарани на митинг" - явно тук дори не става дума за израз на собствена воля, което е също възмутително, не ли?  Laughing

П.С. Само аз ли имам проблем със зареждането на страницата на НПМГ?

P.S.2. Вече няма проблем. Но и резултати още няма.  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 11:48 от mimiska

# 161

Дано поне да сте получили покана за изнтервю Simple Smile.

Има някои неща, които не зависят толкова от училище колкото от дома. Авторитет на някой друг не можеш да изградиш ти. Пък на страната да градиш като отричаш фактите е странно. Така се правят нещата.  Да се знае, че е грешно е знание. Да кажеш, че избори се купуват по разни начини, не е легитимиране на практиките. Учител няма намесен та няма и кой да пострада. То и политика няма даже в ситуацията.

За какво, че не разбрах ?

# 162
  • най-шареното място
Не виждам основание за възмущение.  По-горе писах, че вече залудо се търси известност според мен.

# 163
Има някои неща, които не зависят толкова от училище колкото от дома. Авторитет на някой друг не можеш да изградиш ти. Пък на страната да градиш като отричаш фактите е странно. Така се правят нещата.  Да се знае, че е грешно е знание. Да кажеш, че избори се купуват по разни начини, не е легитимиране на практиките. Учител няма намесен та няма и кой да пострада. То и политика няма даже в ситуацията.
 Peace
Само кебапчета ли се раздават? /пуканки, кроасани, картофки/
Малки били второкласниците?
Колко много деца са били по митинги с родителите си, все някое ще е отразило кебапче!  Simple Smile
После дали няма да е споделило с приятелчетата си?

"Виж децата на протеста"
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2076114

# 164
Тази снимка е НАША!!!!! Сигнализирах им да не си я присвояват ако обичат!!                 Пуснахме сигнали до повечето национални медии, какви махали, какви кебапчета? Проста държава и това си е...Само вметката за чалгата не ми стана ясна  Crazy

Биг Брадър 2 - гонка за авторски права за всички, които са шернали и публикували снимката. Ами има право дамата, нейна си е снимката.

Биг Брадър 3 - да му мисли г-н Димитров от КМС. (Във връзка със заявката в интервюто по БНТ)

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 12:43 от Danybon

Общи условия

Активация на акаунт