БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 133
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Не знам дали това е точната тема да попитам, но имах останала малка разфасофка фондан, чийто срок на годност е бил 13.11. Да го изхвърля ли или  мога да го използвам за украса на коледните сладки?  newsm78
Аз бих украсила само сладки които няма да се ядът, все пак срокът е сложен с причина  Peace

# 136
Не знам дали това е точната тема да попитам, но имах останала малка разфасофка фондан, чийто срок на годност е бил 13.11. Да го изхвърля ли или  мога да го използвам за украса на коледните сладки?  newsm78
Аз бих украсила само сладки които няма да се ядът, все пак срокът е сложен с причина  Peace

И аз си мислех нещо такова, само трябва да внимавам някой да не си открадне

# 137
  • Бургас
Момичета, хапват ми се кашкавалени хапки, но ограничавам до минимум пържените неща в момента. Има ли някаква рецепта, с която да ги докарам на вкус като пържени, но да не ги пържа?  (Зная за опцията да ги оставя на салфетка да се 'отцеди' мазнината от пържене) Благодаря   bouquet
"Паниран " кашкавал винаги правя на нагорещен тефлонов тиган тип плоча, без мазнина. Обикновено купувам от магазин на "Домлян" едни триъгълни парчета, които са оваляни само в галета. Опитвала съм и в домашни условия този вариант да "панирам" с галета и пак ми се получава. Не става сух, даже напротив...Пак си е мазничко, но все пак се спестява олиото, което се поема при пържене.  Peace

# 138
здравейте кулинари  Hugимам няколко филета домашно бяло пилешко месо Rolling Eyes как да го приготвя хем вкусно ,хем да не стане много сухо  Praynig
С течна сметана  и мимаше един микс на маги ,или само сметана и подправки по твой вкус.
 Може да прибавиш гъбки и топено сирене.
Не знам дали това е точната тема да попитам, но имах останала малка разфасофка фондан, чийто срок на годност е бил 13.11. Да го изхвърля ли или  мога да го използвам за украса на коледните сладки?  newsm78
Един месец не мисля ,че може да е фатален,но ако има някой с по-чувствителен стомах или алергия може да стане лошо.
 Като цяло не мисля ,че може да се натровите.За мен тези фондани пак са си химия/купените/.

# 139
Търся рецепта за едни тестени закуски, който дават на децата в детските градини. Нещо като розичка поръсена със захар. Мисля че са от козуначено тесто, но се чудя какви аромати слагат

# 140
  • София
Търся рецепта за едни тестени закуски, който дават на децата в детските градини. Нещо като розичка поръсена със захар. Мисля че са от козуначено тесто, но се чудя какви аромати слагат
ванилия и канела

# 141
Може и лимонена есенция. В козунака се лага,даже си има една бг есенция козунак -ухае фантастично/ама дали я има още ,купувах я преди 10-на година/

# 142
има я  Laughing

# 143
На кой производител ?

# 144
на Долче прима

# 145
Здравейте ,някой знае ли как се прави кафява халва с орехи, но без да се пържи брашното.

# 146
  • София
момичета,

трябва ми рецепта за бързи, лесни и вкусни Коледни сладки, ако може без месене  Rolling Eyes

# 147
момичета,

трябва ми рецепта за бързи, лесни и вкусни Коледни сладки, ако може без месене  Rolling Eyes

Меси се тесто, но е лесно, изобщо доста бързо стават: СЛАДКИ  МИНИ ЩОЛЕНЧЕТА "Mini-Stollen"

# 148
  • София
момичета,

Меси се тесто, но е лесно, изобщо доста бързо стават: СЛАДКИ  МИНИ ЩОЛЕНЧЕТА "Mini-Stollen"

bouquet

# 149
  • София
Може и лимонена есенция. В козунака се лага,даже си има една бг есенция козунак -ухае фантастично/ама дали я има още ,купувах я преди 10-на година/
Има я!! Миналия ден си купих от Билла, има и в Пикадили.  Стотинки струва. Четири ампулки са.

Общи условия

Активация на акаунт