БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 114
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 8 427
Мерси, утре ще покрия с тази глазура!!   bouquet

И аз правя глазурата както Марчева е писала, нямах проблем.  Peace

# 181
  • Sofia
  • Мнения: 29 119
знаех си,че по-рано днес трябваше  да питам тук и аз за ориза...реших за вечеря да напълня чушки с кафяв ориз,но дори и след почти двучасово печене ориза е твърд,обвивката на зрънцата не е разпукана,трябва доста да се дъвче.....

той се накисва и после се готви  Peace
това трябва на опаковката да бъде написано,не всеки знае тази ,,малка,,подробност

# 182
  • Мнения: 2 815
Като сме на тема дюли да попитам имам сладко ,подарък ми е. Още не съм го отворила ,и се чудя ако не го харесат децата какво мога да го  направя?

Малко късно се включвам, но сладко от дюли или моркови правим всяка година, специално за козунаците и за козуначни кифлички, сухо сладко е и се държи перфектно в козуначно тесто.
Понякога го обърквам със счукани орехи, малко захар и канела, понякога го слагам чисто.

Да споделя за тавата за мъфини  Laughing, подложката по скоро, извадих я от тъмното ъгълче в което я бях скрила и пекох мъфините с нея, нищо и няма, само че явно хамериканските фурни са по широки от българските  Laughing, само под ъгъл се събира във фурната. Благодаря за помощта, защо не съм ви питала преди 2 год, да си улесня ежедневието, не знам   newsm78

# 183
  • София
  • Мнения: 194
Нахлувам в темата с едно питане:
реших да правя бонбони Marshmallow
ето по това видео: http://www.youtube.com/watch?v=fRLmAex3yz8
Обаче в рецептата се ползва глюкоза  или фруктозен сироп  newsm78 откъде и какъв  трябва да си купя?

Или ако имате проверена рецепта, ще съм благодарна ако някой помогне.

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 09:53 от little stranger

# 184
  • Мнения: 1 884
Нахлувам в темата с едно питане:
реших да правя бонбони Marshmallow
ето по това видео: http://www.youtube.com/watch?v=fRLmAex3yz8
Обаче в рецептата се ползва глюкоза  или фруктозен сироп  newsm78 откъде и какъв  трябва да си купя?

Или ако имате проверена рецепта, ще съм благодарна ако някой помогне.

Глюкоза има в хранителните магазини. Прозрачна е в бурканчета, доста гъста.Да не се излъжеш да купуваш от аптеката. Така се прецаках миналата година и един фондан отиде в кофата.
Фруктозен сироп нямам идея от къде се купува.

Пека два кекса  едновременно. Единият е в силиконова форма и вече  е готов. Другият е в метална и още не е опечен отвътре. Защо се получава така и нормално ли е в металната форма да се пече по бавно?

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 11:17 от vela

# 185
  • София
  • Мнения: 12 692
Нахлувам в темата с едно питане:
реших да правя бонбони Marshmallow
ето по това видео: http://www.youtube.com/watch?v=fRLmAex3yz8
Обаче в рецептата се ползва глюкоза  или фруктозен сироп  newsm78 откъде и какъв  трябва да си купя?

Или ако имате проверена рецепта, ще съм благодарна ако някой помогне.

Можеш да ги замениш с мед.  Peace

# 186
  • Варна
  • Мнения: 107
Цитат
Публикувана от: velа

Пека две кекса  едновременно. Единия е в силиконово форма и вече  е готов. Другия е в метална и още не е опечен отвътре. Защо се получава така и нормално ли е в металната форма да се пече по бавно?

И аз съм го забелязала това - пекла съм едновременно в йена и метална тава на едно ниво. Козунака в йената се опече по-бързо newsm78

# 187
  • София
  • Мнения: 194
Благодаря за съветите Vanja77 , vela     bouquet
Видях аз че може с мед, но не бях сигурна.
вероятно с мед ще ги пробвам !!!

# 188
  • Мнения: X
Цитат
Публикувана от: velа

Пека две кекса  едновременно. Единия е в силиконово форма и вече  е готов. Другия е в метална и още не е опечен отвътре. Защо се получава така и нормално ли е в металната форма да се пече по бавно?

И аз съм го забелязала това - пекла съм едновременно в йена и метална тава на едно ниво. Козунака в йената се опече по-бързо newsm78
Материалите на формите е различен,аз не бих ги пекла заедно.
  Явно в силикона се пече по-бързо.
 Не пека под часове и минути,проверявам с клечица дали е готов.

# 189
  • Мнения: 2 872
момичета,

трябва ми рецепта за бързи, лесни и вкусни Коледни сладки, ако може без месене  Rolling Eyes

Меси се тесто, но е лесно, изобщо доста бързо стават: СЛАДКИ  МИНИ ЩОЛЕНЧЕТА "Mini-Stollen"
Много интересно предложение   bouquet

# 190
  • Мнения: 965
Супер-идиотски въпроси имам, обаче  Rolling Eyes :

Ще пека сурова наденица с картофи на фурна - мога ли да сложа всичко заедно или е необходима предварителна термична обработка на картофите? И как е по-добре наденицата - на цели парчета или на шайби?

Много ме е срам  Embarassed , ама ще съм ужасно благодарна за съвет  Hug

# 191
  • Мнения: 7 779
всичко заедно. ако искаш я режеш на колелца , ако искаш я цепваш на 3-4 места отгоре.

# 192
  • Мнения: X
Супер-идиотски въпроси имам, обаче  Rolling Eyes :

Ще пека сурова наденица с картофи на фурна - мога ли да сложа всичко заедно или е необходима предварителна термична обработка на картофите? И как е по-добре наденицата - на цели парчета или на шайби?

Много ме е срам  Embarassed , ама ще съм ужасно благодарна за съвет  Hug
Ако е цяла остава по-сочна,на колелца по-суха .

# 193
  • под тепетата
  • Мнения: 11 170
Джинджи , слагам я заедно с картофи, малко водичка ( или бира), мазнина, подправки и завивам с фолио, за да се задушат. Разбърквам на 2-3 пъти. Отвивам, когато са почти готови картофите и запичам до приятен загар.

# 194
  • Мнения: 965
Благодаря на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт