БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 048
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
Марче, благодаря, душа!  Hug
Забравям... каза ли ми предния път като питах... къде го намираш Бонуса?

# 391
  • София
  • Мнения: 12 217
Марче, благодаря, душа!  Hug
Забравям... каза ли ми предния път като питах... къде го намираш Бонуса?
Не съм ти казвала, не си ме питала  Simple Smile До нас в Лозенец в едно магазинче. Има няколко вида със семки и без, Класик, с каротин. Да ти пратя с колетче...  Grinning??

# 392
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
Хихи, скица... ама току виж съм се възползвала от офертата, аха.   Crazy

# 393
  • Мнения: 4 560
Опитах да правя коледни сладки - маргарин и захар се разбиват, добавят се яйца и ванилия и после брашно. Разточват се, изрязват се с формички и се пекат. Станаха твърди като камък.
Къде сбърках? В какво да ги превърна че да се изядат?
Спазвах всички грамажи в рецептата. Ако е възможно проблема да е в тях, да ги потърся?  Rolling Eyes

Четох във форума за картофени розички. И те не станаха.
Беля картофа, остъргвам го с белачката, навивам го на роза и го слагам във формата за мъфините. Отгоре и отдолу се изпече, стана като чипс /както трябва и искам да бъде/, но по средата е сурово.
Къде ми е грешката?

Разглеждах коледните теми, но не знам какво търся. Трябва ми рецепта за дребни сладки, да са много  ooooh! , меки  Mr. Green и много шоколадови.

# 394
  • DE
  • Мнения: 971

Разглеждах коледните теми, но не знам какво търся. Трябва ми рецепта за дребни сладки, да са много  ooooh! , меки  Mr. Green и много шоколадови.

От тези по-меки и пръхкави няма-със сигурност
1ч.ч масло(меко)
1ч.ч олио
1ч.ч захар
2 яйца
2 ванилии
1ч.л бакпулвер
Брашно за меко тесто-около 4 чаши
(Можеш към тестото да добавиш какао или смлени ядки)


Като се изпекат и изтинат са готови за консумация Peace

# 395
  • Мнения: 4 560
Матзе, а оформянето как става? На колко градуса се пекат?

# 396
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Опитах да правя коледни сладки - маргарин и захар се разбиват, добавят се яйца и ванилия и после брашно. Разточват се, изрязват се с формички и се пекат. Станаха твърди като камък.
Къде сбърках? В какво да ги превърна че да се изядат?
Спазвах всички грамажи в рецептата. Ако е възможно проблема да е в тях, да ги потърся?  Rolling Eyes

Четох във форума за картофени розички. И те не станаха.
Беля картофа, остъргвам го с белачката, навивам го на роза и го слагам във формата за мъфините. Отгоре и отдолу се изпече, стана като чипс /както трябва и искам да бъде/, но по средата е сурово.
Къде ми е грешката?

Разглеждах коледните теми, но не знам какво търся. Трябва ми рецепта за дребни сладки, да са много  ooooh! , меки  Mr. Green и много шоколадови.

Много шоколадови :
http://capriccet.blogspot.com/2009/12/blog-post_20.html

# 397
  • DE
  • Мнения: 971
Естел Бързоход
, както на теб ти хареса-оформяш топчета и натискаш в средата една ядка ли пък изрязваш с формички.
Пека на слаба фурна 160-180 градуса-леко да променят цвета
Маслени сладки трябва повечето да се сушат от колкото пекат!

# 398
  • Мнения: 4 560
Благодаря ти, Матзе!   bouquet
Маслени сладки трябва повечето да се сушат от колкото пекат!
Като е кофти печката е трудно!  Confused

# 399
  • Мнения: 1 884
Опитах да правя коледни сладки - маргарин и захар се разбиват, добавят се яйца и ванилия и после брашно. Разточват се, изрязват се с формички и се пекат. Станаха твърди като камък.
Къде сбърках? В какво да ги превърна че да се изядат?
Спазвах всички грамажи в рецептата. Ако е възможно проблема да е в тях, да ги потърся?  Rolling Eyes

Да не си ги препекла? Опитай да слепиш с някакво сладко или мармалад, сложи в кутии и вътре пъхни 2-3 резенчета ябълка. След два дни смени ябълката. Така омекват меденките, опитай, нищо не губиш.

Да попитам. Искам да пека цял свински врат, без кост. Първо да го запечатам в тигана и после на колко градуса да го пека. Имам йена глаз  и мисля после да пека в нея. Какво още да му добавя?

# 400
  • Мнения: 4 560
Възможно е.
Проблема беше, че в рецептата пишеше "разточете на тънко". Може би станаха тънки и затова изгоряха.

# 401
  • Мнения: 1 884
Възможно е.
Проблема беше, че в рецептата пишеше "разточете на тънко". Може би станаха тънки и затова изгоряха.

Изгоряха  или са препечени?  Laughing Пробвай да слепиш със сладко и с ябълката. Миналогодишните ми меденки от мармалада омекнаха.

# 402
  • Мнения: 4 560
Добре, кафяви са.  Mr. Green
Препечени имах предвид.

# 403
  • София
  • Мнения: 564
здравейте  Hugдъщеря ми си е харесала някаква млечна супа от градината Rolling Eyesпитах за рецепта ...
и ми казаха,че пържат едро фиде в масло  сипват мляко и сирене но в какво количество newsm78 Tiredблагодаря  bouquet

# 404
  • София
  • Мнения: 12 217
.............
Да не си ги препекла? Опитай да слепиш с някакво сладко или мармалад, сложи в кутии и вътре пъхни 2-3 резенчета ябълка. След два дни смени ябълката. Така омекват меденките, опитай, нищо не губиш.

Да попитам. Искам да пека цял свински врат, без кост. Първо да го запечатам в тигана и после на колко градуса да го пека. Имам йена глаз  и мисля после да пека в нея. Какво още да му добавя?
Точно така. Първо го запечатай, после го поставяш в йената+ мазнината от запечатването + червено вино, + сол+ зърна черен пипер+ морков+ парченце целина. Покриваш с вода. Нека да се пече на 180 градуса докато течността стане наполовина.

Общи условия

Активация на акаунт