БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 38 811
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • Шоколандия
Как да направя ориз със спанак на тенджера?

Аз задушавам глава лук в мазнина, добавям суровия измит спанак. Затварям тенджерата, за да се задуши и спанакът, когато спадне добавям ориз и вода/ бульон. Подправям със сол и джоджен, намалям огъня и го оставям да къкри под капак. Когато оризът набъбне така, че всеки момент ще попие водата, го изключвам и го оставям на котлона. Така докато изстине котлонът и оризът се е сварил и е .... пръхкав.

# 661
Как да направя ориз със спанак на тенджера?

Аз задушавам глава лук в мазнина, добавям суровия измит спанак. Затварям тенджерата, за да се задуши и спанакът, когато спадне добавям ориз и вода/ бульон. Подправям със сол и джоджен, намалям огъня и го оставям да къкри под капак. Когато оризът набъбне така, че всеки момент ще попие водата, го изключвам и го оставям на котлона. Така докато изстине котлонът и оризът се е сварил и е .... пръхкав.

И аз така го правя, само добавям към лука едно морковче на ситно. Не запържвам ориза. От години го правя така. В тава ми стои сухо.

# 662
  • Sofia
Вела, ето и моята баклава, без да смятам, че е класическа...  Simple Smile

# 663
 Само в тоя форум като си новак с нула публикации те подминават!
Привет кулинарки! Hug

За НГ на мен се падна да правя телешко - шол и пържоли. Помагайте, да не поднеса на гостите гуменки, моля ви  Praynig
за да е крехко май трябва да се маринова, но в какво?

ПП аз съм съм спец на тел. варено, но в миналото имам един горчив опит с пържоли и се шашкам smile3518

# 664
В едно ресторантче ядох уникални пилешки филенца със сос Рокфор (от синьо сирене). Как се прави този сос, някой зне ли?
Гугъл, както обичайно.  Simple Smile
То в Гугъл всичко има, ама аз искам нещо изпитано от вас Simple Smile

Мерси за съветите на спанака. Почнах го, накрая ще го застроя като  за супа, с жълтък и кисело мляко и малко лимон. От подправките ще сложа само черен пипер и сол.

# 665

Не е тая причината, просто не са на линия точните хора (имам предвид с рецепти за телешко). Grinning
Две предложения от мен, които съм правила и се харесват:

Невероятно вкусно телешко!!!!! Лесно и бързо!
на Винце и Соломони

Набери търпение и почакай, предполагам ще има още предложения. Peace

# 666
Права е Лабрекс, как да препоръчам нещо което не съм правила, не се сърди Биляна   bouquet
Аз като чуя телешко и винаги се сещам за Соломоните на Лабрекс, но не съм ги правила, как да препоръчам....

# 667

Не е тая причината, просто не са на линия точните хора (имам предвид с рецепти за телешко). Grinning
Две предложения от мен, които съм правила и се харесват:

Невероятно вкусно телешко!!!!! Лесно и бързо!
на Винце и Соломони

Набери търпение и почакай, предполагам ще има още предложения. Peace

Много благодаря, Лабрекс. newsm51
Да ще чакам още прдложения...

# 668
Привет кулинарки! Hug

За НГ на мен се падна да правя телешко - шол и пържоли. Помагайте, да не поднеса на гостите гуменки, моля ви  Praynig

ПП аз съм съм спец на тел. варено, но в миналото имам един горчив опит с пържоли и се шашкам smile3518

За всякакво месо - аз правя марината - със соев сос, уни сос,
черен пипер, сол, чубрица, сминдух,

Обтривам месото и го оставям да си почине в хладилника за около 4-5 часа.
След това се действа според рецептата!

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 01:36 от PaulaSS

# 669
и двете сте в голяма грешка. Не всеки, който е на линия е правил най-сочните телешки пържоли и готвено месо, за да ви отговори. Или питайте по-рано, или имайте малко търпение, все пак днес е неделя, хората не висят пред пс-то.

Пържоли - соломоните са чудесни, подкрепям  Peace но с телешко не съм правила. Най-сочните телешки пържоли са панираните - т.е. шницел по виенски търси. http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,825.msg8123/top … seen.html#msg8123 ето как го правя, нищо, че снимката е десетгодишна.  Но и месото трябва да ти е хубаво, това е много важно за готвенето му. И да почистиш от ципите.

Шола  най-добре някак си задушено да го направиш - в гювеч, на бавен огън,  или по рецептата на Червено винце.

ПП: Чубрицата не я препоръчвам за телешко месо.

Поли, май ти пита по-назад за машината за сладолед  newsm78 Същата е, на която си попаднала  с приличната цена  Laughing

# 670
  • София
Привет кулинарки! Hug

Това е моята рецепта за Телешки пържоли с пармезан и домати.

# 671
 Joy
Аз бях, да, мерси , ще почака машинката , тото да ударя  Laughing

# 672
Благодаря ви. Пеп-4о, припряна съм защото с мъжа ми обмисляме менюто и той много държи да стои на скарата. Аз не мисля, че там ще станат и, да, както виждате се подготвям от рано все пак до вторник смятам да отсея нещо от предложенията ви.
Аз предварително се подготвих теоретически от Гугъл и там все препоръчват повечето марината с мляко или сметана и накрая ми стана такава каша в главата, че... То ако нямаше да имам гости нямаше да ми пука толкова  smile3521

# 673

...........с мъжа ми обмисляме менюто и той много държи да стои на скарата. ............

Ето и телешки пържолки на скара, но пеп-4о е права, че трябва да е хубаво месото и почистено от ципи.  Peace

# 674
да,  хубавото месо  е най-важното.  Да няма сухожилия и ципи  Peace почистете го. КАто ще на скара, можеш да мариноваш в прясно мляко и НЕ посоляваш предварително. И соев сос не. Солта стяга месото. Да ги начукате хубаво, но НЕ изтъняване, а само начукване  да се окрехкоти месото.  Като ги печете си приготви сос, с който да ги мажете, за да останат сочни - в него може да има вече сол, балсамов оцет, или  бяло вино с малко мед - не да подслажда, съвсееем мъничко за киселината пък.

Общи условия

Активация на акаунт