Mamma , ами то ако не разчитаме на данъка , то на кое ... Кой ще даде пари за това ? И няма ли да скочат веднага , защо се прави за кучетата ?
За мен лично общината трябва да престане да бъде безхаберно резистентна . Всичко което трябва да направи е да си събере парите и да съблюдава за пълненето на този ресор и да има адекватен план за употреблението му .
Системата да бъде от стопани на кучета - за кучета .
Парите ще са достатъчно за направата на подобни зони . ( виж до колко ще са като размери и разположение съобразени пак зависи от "ясната и гладка " мисъл на общината
)От все някъде трябва да се започне . Проблема с данъка се изразява в това ,че е прекалено хипотетично поставен и хората не знаят за какво плащат , къде отиват тези пари и аджеба какво получават .
Ако общината излезне с платформа по този въпрос , например : Дава се х-сума от стопанин , за това че има куче . Част от тези пари се използват за създаване и обезопасяване на зони за свободно пускане на кучета в градски условия ,с остатъка се прави фонд за поддръжката на тези зони ( примерно ) и спомагане бездомните животни - прибирането им , кастрация и осиновяване . Това съвсем хипотетично го пиша . Но ако има нещо подобно , аз съм готова да плащам не 24 лева , а 50 на куче ,но да знам че от тези пари ще се направи това и това ....
Няма такова нещо . А по-лошото е ,че на никой не му се занимава .
В нашата община при въпрос защо зоните за свободно пускане не са обезопасени , отговора беше - да си гледате кучетата на село в двор
( разбира се от общинската служителка , надам се кмета да е по- абстрахиран от собственото си мнение по проблема
.
), без намордник го разхожда само мъжа в семейството, а когато имат гости, кучето е затворено на терасата, за всеки случай. Едно обожавано и обгрижвано куче е, макар и от такава порода.