За кучетата и хората

• 65 579
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 375
  • На земята, която е всъщност звезда.
... Ами ако не бяха добрички и домашни породисти, а агресивна глутница бездомни? Откъде да знаем? Как се реагира ако три едри кучета тичат към теб някъде сред полето и има малко дете с теб?

Внимаваш, оглеждаш се и реагираш според ситуацията. Надяваш се да не са агресивни. Ако смяташ, че детето ти е в опасност го прикриваш или вдигаш на ръце. Просто няма как да знаеш какви са кучетата.

# 376
Не знам в подобна ситуация как се реагира . Но хайде извън града можеш очакваш да се натъкнеш на всичко .
Ами свободно пуснатите кучета в града? Изключително са ми неприятни стопани ,които не само че са си пуснали кучето из целия парк , а те самите са на 20-30-50 метра от него . И накрая като им направиш забележка те изкарват тебе виновен , че си се уплашил  Tired Stop

Те помежду си стопаните понякога не могат да намерят общ език . Онзи ден ,когато бяхме при оградената полянка , се случи следното . Идва по пътеката една г-жа с мопс на повод. Една свободно пусната Немска Овчарка се засилва към мопса . Жената си придърпва кучето и започва да се оглежда къде са стопаните с физиономия , която ясно издава безпокойство . Стопаните извикват кучето и то тръгва на 2-рото повикване ( ура!) . Жената тъкмо да влезна в ограденото място и мъжа от стопаните на НОК-а с бърза крачка отиде зад нея и той реши да си вкара кучето с думите " ела сега да те видим с това куче " . При което жената се обърна и му каза - тук е за малки породи . А мъжа - къде пише ? После като му показа , без да коментира се изнесе .
Направи ми впечатление ,че по никакъв начин не изрази отношение към създаденото неудобство , а много добре видя ,че другата стопанка се притесни . Дори напротив , държанието му беше нагло .  И съм почти убедена ,че тръгна да влиза в огражденията само защото не му изнесе отношението към кучето му .

# 377
  • Варна
Да разведря обстановката. Party
На пикник сме с котарака. Няма други, освен нас. По едно време виждаме да приближават хора с три пуснати кучета. Извиках, че имаме котка с нас Laughing и те заминаха да си търсят друго място.

# 378
  • Варна
Петерчо, то по тази логика и ти си за тва създаден като човек-да те ядат вируси, бактерии, кърлежи, тигър канибал да те изяде, разгневен слон да те стъпче... Wink Такъв е светът в твоята глава.

Никакво значение няма какъв е света в моята , твоята или чия да е друга глава.Важното е , че е такъв в главата на СЪЗДАТЕЛЯ.Аз ям прасенца и агънца , виетнамците ядат кученца и специално за това ги развъждат и угояват , котката яде мишки , акулата яде рибки.Това че на нас лично не ни харесва означава ли , че трябва да се чудим как да накараме тигъра да пасе трева ???

# 379
Пилате, Пилатее , Пилате .

# 380
Петерчо Simple Smile, в Тибет има монаси, които гледат бенгалски тигри. Разхождат ги наоколо със себе си и те ядат ориз от купичките им. НякоЙ Wink хора вярват, че има духовна еволюция и светът не е 1 такова застинало, тегаво место...Капиш? newsm78

# 381
  • София
Пънки, това че има 50 спасени от бракониерите тигри, които живеят при будистите, съвсем не означава, че мястото на тигъра е в храма за да яде ориз. Собствено, аз не вярвам, че въпросните тигри там ядат само ориз. Те са месоядни животни и като такива, имат нужда от месо.

Природата е мъдра и хармонична. Има тревопасни, месоядни и всеядни. Това, че на теб ти пречат месоядните животни като тигъра, акулата, и вълкът, говори зле за теб, а не за природата.

Апропо, ти с какво си храниш кучетата? С водорасли и трева, или с кокали/готова храна за кучета? Пробвай да им даваш само ориз и треволяци и ела след година да ни кажеш дали са още живи животинките  Whistling

# 382
Таис Simple Smile, от 1 кратък пост възникват недоразумения.
Харесвам хищниците, смятам,че животът им е по труден от на тревопасните. Възхищавам се на вълците, обожавам тигрите. Гледала съм такива интересни и трогателни истории по анимал планет най-вече.Аз от малка си гледам най-вече този канал. За тигърка, която видя, че 1 мъжки ще убие тигърчетата и, даде им за последно да сучат, макар че беха големи, като ритуал за раздяла, и после ги прогони...Съчувствам на читата, която лови плячка и по силни или стадни хищници и я крадат и животът и все виси на косъм, че се раждат 3-4 малки и оцелява 1, при хищниците...Гледах 1 бела мечка и двете и мечета, как по загубенкото се се качваше върху нея, за да е на топло, но падна и се изгуби в снега. Sad Те са винаги на ръба на оцеляването...
Просто отговорих на Петер, че и тва го има, тигър да яде трева. Мога да кажа и с кво храня кучетата си. Simple Smile

# 383
  • София
Пънки, ОК  Peace
На мен animal planet ми е мания, преди когато имахме телвизор и кабелна, все това гледах, плюс дискавъри и хистъри-то.
Когато Стив почина от ужилването, ако щеш ми вярвай, но плаках като малко дете..и досега си го помня и обичам  Sad
Толкова много съм искала, ако може да се случи една малка магийка, и внезапно всички хора по света да имат неговата любов и уважение към животните и природата..щеше да е супер  Heart Eyes

# 384
Петерчо Simple Smile, в Тибет има монаси, които гледат бенгалски тигри. Разхождат ги наоколо със себе си и те ядат ориз от купичките им. НякоЙ Wink хора вярват, че има духовна еволюция и светът не е 1 такова застинало, тегаво место...Капиш? newsm78
Пънки-ама ти сериозно ли вярваш че тигрите при монасите са на по една купичка ориз и нищо друго? Joy
Ох-корема ми се сви от смях.

# 385
И аз плаках за Стив, Таис Simple Smile, имах чувство, че нещо лошо се случва лично на мен.
Скрит текст:
Същата година почина баща ми, с майка ми изпаднахме в депресия, материални затруднения и даже немахме кабелна. Sad
GrinningДнес ми се сбъдна 1 мечта, филмите на Стив да бъдат продължени от жена му и децата му. Току що гледах по анимал планет сбъднатата си мечта. PartyНовите серии се казват Защитници на природата. Grinning

# 386
  • София
Стив беше номер едно, а семейството му е супер, прекрасна снимка  Heart Eyes

Пънки, съболезнования за татко ти  Hug Знам какво е, баща ми почина когато бях на 15. И аз изпаднах в тежка депресия, после се и пропих..такива работи. Хубаво е, че ти си се справила без да посягаш към разни ''патерици'', които всъщност те закопават още повече, вместо да помагат.
Аз бях малка и не го разбирах.

# 387
Кастрация на всички домашни кучета е решението (изключение само за родословни и участници по изложби), ама надали ще стане някога.

Колкото за кучетата в София... разликата е огромна от това, което беше преди години. Поне из центъра. Като реших, че искам да осиновя куче, първо имах желание да си го взема направо от улицата, не от приют. Е, честно ви казвам, една седмица се завирах в какви ли не улички с надеждата да срещна "моето" куче, но така и не видях нито едно, освен един натирен ретривър, който е на отглеждане в кашонче пред съседска кооперация.
Амии? Поразходи се около пазара в Младост 1, на отклона за Младост от Цариградско шосе, на бул Малинов, около Панчеревското езеро, Дружба, Люлин, Обеля и Надежда. Има и още доста места.
Ще си намериш не едно а доста, ако те не те намерят първи... Mr. Green Както се случи на една комшийка до строежа в Младост на метрото-още накуцва горката .

Явно г-жа Фандъкова е решила въпроса с кученцата като ги е измела от центъра само. Явно тези по края са секънд хенд столичани...
Хората ще почнат да се организират, да ловят лаещите и да ги стоварват в центъра. После от центъра обратно в периферията и така ще си се замеряме...Ама ха.

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 14:21 от Герри

# 388
... Ами ако не бяха добрички и домашни породисти, а агресивна глутница бездомни? Откъде да знаем? Как се реагира ако три едри кучета тичат към теб някъде сред полето и има малко дете с теб?

Внимаваш, оглеждаш се и реагираш според ситуацията. Надяваш се да не са агресивни. Ако смяташ, че детето ти е в опасност го прикриваш или вдигаш на ръце. Просто няма как да знаеш какви са кучетата.
Винаги, ама винаги носете тояга когато сте в описаната ситуация. Кучетата се респектират от голяма тояга.
И никога не бягайте, защото кучетата бягат по-бързо от вас...

Последна редакция: пн, 20 яну 2014, 14:32 от Герри

# 389
Тоягата може да ги накара да станат агресивни обаче.
За бягането съм съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт