За кучетата и хората

• 66 634
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 495
Докато не се осинови стои прибрано на издръжка на държавата - живо .  Пиша го без да го потъмнявам , дано да се разбере от първия път.

Не ти ли се струва жестоко невинно същество да бъде държано с години в клетка метър на метър?
По -жестоко ми идва да бъде убито . Първо. Второ - това е най-адекватния начин ,така че хем едните да бъдат защитени , хем другите живи .

А ако наистина те интересува, клетките не са метър на метър . Има и двор . Както и дни за посещение  от хора , които искат да им подарят време и внимание .
Имаш предвид конкретно място най-вероятно. Богров? Аз пък ти казвам, че повсеместно мизерията в кучкарниците е ужасяваща. Практиката в цивилизования свят е да се държат кучетата по такива места в рамките на 14 дена и след това да бъдат безболезнено умъртвявани.
Куче, което живее на глутница и напада плячка не е зло. То е животно и това е неговият начин да се нахрани, да се защити, да поиграе дори. Тук неговият интерес, обаче, се пресича с този на човека, обитаваш същата среда и да, интересът на човека е приоритетен.

Но независимо дали кастрирани, в кучкарници или на мушката, бездомните кучета няма да намалеят, ако не се въведат строги мерки относно безразборното развъждане на селските дворни кучета.  

# 496
Масова кастрация на домашни и бездомни кучета. Солени глоби на некастриралите и още по-солени на развъждащите. Купуване само от развъдници или осиновяване. Висок данък "куче", за да стане ясно, че да гледаш такова, не опира само до това да му купуваш креМвирши от 2,20 килото. Регистрация на всяко животно. И някъде след десетина години нещата ще се нормализират.

То и сега има данък куче . Но е супер хипотетично поставен . Без ясна концепция . Не се знае за какво е поставен и къде отива . Освен забранителни табели стопаните друго не получават и това са им аргументите да не плащат . Смятам ,че докато е така хипотетично поставен и не се употребява по темите с кучетата сиреч създавана на зони в парковете  за домашните и издръжка при прозрачни и ясни условия за бездомните - няма  с основание мотивация да се плаща .

Сега е 24 лв .  на година , да го направят 50 , ама да се знае  за какво . Изветряла работа са онези от които зависи да се сложи някакъв наченак на ред.

# 497
Наясно съм, че има данък куче. Нясно съм и, че уж е задължителна регистрацията на кучетата. А по документи в столицата я има, я няма 100-на.

# 498
Докато не се осинови стои прибрано на издръжка на държавата - живо .  Пиша го без да го потъмнявам , дано да се разбере от първия път.

Не ти ли се струва жестоко невинно същество да бъде държано с години в клетка метър на метър?
По -жестоко ми идва да бъде убито . Първо. Второ - това е най-адекватния начин ,така че хем едните да бъдат защитени , хем другите живи .

А ако наистина те интересува, клетките не са метър на метър . Има и двор . Както и дни за посещение  от хора , които искат да им подарят време и внимание .
Имаш предвид конкретно място най-вероятно. Богров? Аз пък ти казвам, че повсеместно мизерията в кучкарниците е ужасяваща. Практиката в цивилизования свят е да се държат кучетата по такива места в рамките на 14 дена и след това да бъдат безболезнено умъртвявани.
Куче, което живее на глутница и напада плячка не е зло. То е животно и това е неговият начин да се нахрани, да се защити, да поиграе дори. Тук неговият интерес, обаче, се пресича с този на човека, обитаваш същата среда и да, интересът на човека е приоритетен.

Но независимо дали кастрирани, в кучкарници или на мушката, бездомните кучета няма да намалеят, ако не се въведат строги мерки относно безразборното развъждане на селските дворни кучета.  

Докато приоритета на човека е да се отървава от следствия на собствените си постъпки едва ли би имало оправия . Това е все едно  да си гони опашката и да се нада да си я стигне  .

Касита , повече от 100 са . 

# 499
Добре де, под ягодите, не бъди буквалист!
В моя вход има четири песа. Гледат ги най-бедните хора, буквално изпадналите. Хранят ги с боклуци. Едното видимо е болно. Наеш кой ще го лекува? Никой.
Кучето трябва да стане скъпо удоволствие.

# 500
Сестра ми има куче . Понякога ходя с нея . Да не ти казвам какви "хора" има . Аз обичам кучетата , имам страх от големи породи , но най-много от всичко ме дразнят хората дето виждат ,че се страхуваш и нямат никакво отношение .  Tired

Много ми се иска това с " данък куче " и уреждането на мястото на дом. куче в парковете да не остане само буйна мисъл и тракане на бутони .

Защо не се направи някъде виртуална кръгла маса  дали тук ( не ми се вярва ) или в фейбук и влезнат представители на общината и хора , които се интересуват по темата и няма нещо черно на бяло ?
Защо трябва да ми изглежда невъзможно само защото няма такава практика . Струва ми се много удобно . 

# 501
Кръгла маса на кучешка тема? За какво? За да изхарчим едни пари и да открием топлата вода?
Вместо просто да копнат закона от Германия и да го пейстнат тук. Много трудно.
Ама трудно е я-когато не става въпрос за решаване на проблем , а за крадене...
Трудно е като няма желание за решаване на проблем, а желанието е да се клати гората докато някой си пълни джоба..
И много добре някои клатят гората-вижда се по този форум..

# 502
Кръгла маса на кучешка тема? За какво? За да изхарчим едни пари и да открием топлата вода?

За да се установят правила , които са максимално удачни за всички страни и ще донесат ред . Да бъдат изгладени неуредиците и дебилизмите ,които изначално дават предпоставка за неспазването на видиш ли " и сега поставените правила " и т.н. и т.н. .

А що се отнася до закона , що трябва да го копи-пействаме само щото е немски ? Нека вземем това което е максимално добро и хуманно . А до колкото разбрах той не е такъв . И това ,че е немски не ме вдъхновява да го приема .

Кой клати гората от форума ?

# 503

А що се отнася до закона , що трябва да го копи-пействаме само щото е немски ? Нека вземем това което е максимално добро и хуманно . А до колкото разбрах той не е такъв . И това ,че е немски не ме вдъхновява да го приема .

Немски, френски, английски, подобни са законите в повечето страни, ако не се лъжа. Нееднократно сме обсъждали това в подобни теми-навсякъде има определен срок и, ако в този срок животното не се осинови, се евтаназира.
Много по-богати страни нямат ресурси, за да държат безкрай животните, нелепо е да се мисли, че ние може да се справим.

# 504
Това ,че че са " немски , френски  и т.н. " е довод за какво ?
На мен не ми допадат след като предвиждат животните да бъдат умъртвявани само защото няма кой да ги осинови. 

Ние ни така ни иначе можем да се справим . Поне да не са подлизурски становищата зад които заставаме  .

# 505
Това ,че че са " немски , френски  и т.н. " е довод за какво ?
На мен не ми допадат след като предвиждат животните да бъдат умъртвявани само защото няма кой да ги осинови. 

Ние ни така ни иначе можем да се справим . Поне да не са подлизурски становищата зад които заставаме  .

Заставам зад това, което мисля! Според мен е безумно, да не употребя друга дума, да мислим как да приберем всички животни, които скитат навън, защото било много нехуманно да евтаназираме животни, които никой не иска да вземе.
И щом няма да се сравняваме с останалите европейски страни, да спрем да говорим какво е отношението към животните в тях.
Знам, че сега ще скочат някои, но при доводи, че било много тъжно да умъртвяваме част от животните, може да се противопоставят също толкова нелепи...

# 506
Ок , това е твоето мнение  Wink

# 507
Ок , това е твоето мнение  Wink
А твоето мнение е -и вълкът сит и агнето цяло.
Т.е. България се превръща в един кучешки рай, където бездомните кучета (също и тези дето са изяли професор или баба или дете) щастливо си живеят до сетни дълбини в просторни пансиони, обгрижвани старателно , докато хората  плащат дебели сметки за прекрасните условия и добрите заплати на персонала. Да не забравим и безплатно медицинско обслужване и кучешки психолог за по-агресивните, а за малките-училище за добро възпитание...
И после немците или другите брутални нехуманни и глупави европейци, плюс американците ще дойдат да се дивят и ще се чудят как сме се сетили първи.. Grinning Grinning
Това ще стане български патент редом с чушкопека и плетените обувки.

И ОЩЕ- Трябват и доживотни за котки, бездомни плъхове и мишки и малки приюти за бездомни хлебарки.
Защо според вас кучето да е привилигировано пред другите живи твари?

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 17:37 от Герри

# 508
Ок , това е твоето мнение  Wink
А твоето мнение е -и вълкът сит и агнето цяло.
Т.е. България се превръща в един кучешки рай, където бездомните кучета (също и тези дето са изяли професор или баба или дете) щастливо си живеят до сетни дълбини в просторни пансиони, обгрижвани старателно , докато хората  плащат дебели сметки за прекрасните условия и добрите заплати на персонала. Да не забравим и безплатно медицинско обслужване и кучешки психолог за по-агресивните, а за малките-училище за добро възпитание...
И после немците или другите брутални нехуманни и глупави европейци, плюс американците ще дойдат да се дивят и ще се чудят как сме се сетили първи.. Grinning Grinning
Това ще стане български патент редом с чушкопека и плетените обувки.

Stop Stop Stop Stop

Защо продължаваш да извърташ . Уважавам те като опонент . Не ти извъртам думите . Къде точно си прочела подобно нещо ?
Моето мнение е ,че не трябва да се ефтанизират животни ,само защото никой не ги иска , поради човешката безотговорност . Народа да се научи  ,че след като 1 е безотговорен всички ще плащаме .

# 509
Моето мнение е ,че не трябва да се ефтанизират животни ,само защото никой не ги иска , поради човешката безотговорност . Народа да се научи  ,че след като ч е безотговорен всички ще плащаме .
Ако искаш да си последователна и справедлива трябва да се бориш и за доживотни приюти за хлебарки и мишки и плъхове, защото и тях никой не ги иска и съвсем безмилостно ги изтребват.
Защо според теб кучето трябва да е с предимство пред останалите живи твари?

Иначе разбирам жалостта ти към отритнатите шаровци...и желанието ти всички да са щастливи, но това просто няма как да стане-живеем на земята и досега утопията е само в приказките...

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 17:55 от Герри

Общи условия

Активация на акаунт