За кучетата и хората

• 66 929
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 1 950
  • София
НиноТино, хайде без преувеличения, моля те  Peace
Дърлим се само тук, и за кратко в темата за насилието над животни когато се обърна дискусията към бездомните песове.

При десетки теми във форума за политика, козметика, пазар, дрехи, майчинство и т.н., нормално е да има тема и за проблемите ни с кучетата (домашни/бездомни).

И ти, и ние искаме кучетата да са на каишка. Мечти  Wink

# 1 951
НиноТино, хайде без преувеличения, моля те  Peace
Дърлим се само тук, и за кратко в темата за насилието над животни когато се обърна дискусията към бездомните песове.

А ти видя ли в темата за Украйна, а? Не си, знам, не подозираш, че и там ще се скарат за кучета.

Постоянно има актуални теми, които се затварят периодично след скандали.

# 1 952

Изобщо за кучетата като за мъртвите. Или добро, или нищо  hahaha

вие вече ги убихте, на нас ни остава поне да говорим добро

Да бе, убихме ги! Днес сутринта едната от "моите" глутници се чувстваше в отлично здраве и настроение, даже беше предприела малка миграция в посока към една натоварена спирка.

# 1 953
  • при късмета
Сега в Русе, скоро в други градове

http://rousse.dir.bg/news.php?id=16181058

# 1 954
  • София
Както се казва, доживЕх  Wink

Дано скоро и в София започнат да глобяват за кучета без каишка. В Заимов, на ден могат да събират минимум по хиляда лева (ако глобата е сто).

# 1 955
  • при късмета
Шшшт, трай, не им казвай  Wink

# 1 956
  • София
Ако искат и за неприбрано изпражнение да ги глобяват, аз лично обещавам тържествено да почерпя! То бива смрад ама... в какво си играха децата днес просто не искам да си спомням.

# 1 957
  • София
Страшна държава сме - глобата е НОВИНА (ако изобщо има глоба, де) Simple Smile

# 1 958
Страшна държава сме - глобата е НОВИНА (ако изобщо има глоба, де) Simple Smile

А бездомните кучета кой ще глоби за това че не са на каишка?
По дискавъри трябва да пуснат сървайвърмен -онзи английски командос как оцелява пеш с две пазарски торби в ръка привечер от спирката до блока. Гледала съм го как оцелява срещу едно куче-добри идеи даде. Но тук задачата е с повишена трудност-трябва да е сам срещу пет и няма да се навие според мен.

# 1 959
  • София
Къде живееш?

# 1 960
  • Пазете Гор
Помогнете ми, моля, с един казус:

В квартала на мои близки има затревено стандартно футболно игрище - общинска собственост. Съгласно плана обаче не е отредено за парк или зелена площ, а е просто незастроен имот. В момента там се разхождат кучета и просто няма къде да се стъпи. Работата е там, че място и за спорт, и за разходка на кучета има предостатъчно, без едното да пречи на другото. Просто някой трябва да го организира.

Въпросът ми е: какъв е редът, по който се определя и обозначава място за кучешки разходки? Как това може да се инициира от граждани? Благодаря предварително.

# 1 961
  • София
Онзи ден видях жена с пликче в ръце Hug, беше още незапълнено  Mr. Green.
Всеки ден докато вися на спирката виждам мъж с малка немска овчарка (от ония младежи, дето са още само уши и махаща опашка  Heart Eyes) на разходка, обучават се. Учат се на команди - спри, седни, легни. Докато се разминават с друго куче, мъжът чинно клечи до питомеца си и му говори.

Ето с такива хора с кучета се живее лесно и в гъсто заселен град. И никой няма нищо против кучетата им.

# 1 962
  • София

В квартала на мои близки има затревено стандартно футболно игрище - общинска собственост. Съгласно плана обаче не е отредено за парк или зелена площ, а е просто незастроен имот. В момента там се разхождат кучета и просто няма къде да се стъпи. Работата е там, че място и за спорт, и за разходка на кучета има предостатъчно, без едното да пречи на другото. Просто някой трябва да го организира.

Въпросът ми е: какъв е редът, по който се определя и обозначава място за кучешки разходки? Как това може да се инициира от граждани? Благодаря предварително.
Мястото за разходки почти никъде не е обозначено, освен на карта в сайта на общаната (но не винаги има такава) Щом няма предназначение мястото, за което говориш, защо не попиташ дали може да оградите част от него за футболно игрище.

# 1 963
  • София

Ех ако има начин... тук също има огромно междублоково пространство, което ако се постегне може да заприлича на  мини парк. Общината слага колчета, че е забранено а кучета, които оцеляват няколо часа Кучкарите ги махат- няма колче- няма проблем  Mr. Green Пиеха си сутришното кафе на детската площадка, която не беше оградена, бяха едни люлки  и катерушка на тревата (направиха ги преди около 4 години) в момента няма нищо, общината всичко изряза, бяха станали опасни. То така и така не ги ползвахме- беше оакана постоянно.Има само пейки и кучета и последствията от тях.
Ако намериш начин, Куркума - ще те последвам.

# 1 964
  • Пазете Гор
Мястото за разходки почти никъде не е обозначено, освен на карта в сайта на общаната (но не винаги има такава) Щом няма предназначение мястото, за което говориш, защо не попиташ дали може да оградите част от него за футболно игрище.

Това, че в момента не е обозначено не значи, че така трябва да бъде вовеки. Това е въпросът ми: какъв е редът, та да може мястото за разходки или спорт да се обозначи. Кой заповядва, кой решава, кой инициира?

Има ли орган - общиснки, държавен, агенция или друго, който да решава тези въпроси?

Дали ще бъдат около "спортната" или на "кучешката" част, изграждането на ограждения, па макар и ажурни и временни, вече е казус третиран от ЗУТ, и в този смисъл няма да стане с "питане". Влиза се в разрешителна процедура, което е скъпо и неясно като резултат.

Общи условия

Активация на акаунт