Това, че в момента не е обозначено не значи, че така трябва да бъде вовеки. Това е въпросът ми: какъв е редът, та да може мястото за разходки или спорт да се обозначи. Кой заповядва, кой решава, кой инициира?
Има ли орган - общиснки, държавен, агенция или друго, който да решава тези въпроси?
Дали ще бъдат около "спортната" или на "кучешката" част, изграждането на ограждения, па макар и ажурни и временни, вече е казус третиран от ЗУТ, и в този смисъл няма да стане с "питане". Влиза се в разрешителна процедура, което е скъпо и неясно като резултат.
Най-добре е да питате в общината чий е този терен и какво се предвижда на него спрямо застроителния план. В общината имат застроителни планове. Ако се предвижда застрояване и е частен нищо не можете да направите. Ако се предвижда за озеленяване или за паркинг може вече да питате каква е процедурата да бъде заграден временно до изпълнение на застроителния план. Но честно според мен това си е безкрайна процедура и неефективна с много бумащина и разправии. Но един поглед върху застроителния план не вреди. Поне ще знаете за какво е отреден терена.
Иначе ако искате да спортувате просто трябва лична разправия с кучкарите и да им внушите че там не е кучешка тоалетна-по обичайното право.
Ако в общината имат карта за това къде е забранено за кучета и този терен попада там може да правите снимки да ги носите в общината-има глоба. Но и това си е кауза пердута...
ПП-забравих че застроителния план на София го има и в интернет. Там може да видите за какво е отреден терена и ако е за озеленяване може да отидете в общината с писмо от хората и да ги помолите да оградят част от него за спорт. Дали обаче ще има ефект не знам.
Затова пък горният пост моменталически го пращам в смешките - че ми оправи деня!
. Видяха, че темата им е позамряла и почнаха с провокациите. Остави ги, чудят се какво да си изсмучат от пръстите.