За кучетата и хората

• 65 625
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 2 160
  • София
Всички сме едно голямо ЗА кастрацията  Simple Smile

Общо взето, точките по които се караме са евтаназията, лайната, и пуснатите свободно песове.

# 2 161
Таис - твойта котка чипирана ли е?
Не разбрах нищо по този въпрос, затова повтарям и аз питането

# 2 162
  • Варна
Кастрацията покрай бездомните е обсъдена. Теб какво те вълнува за коте ли?
Не.
Тук "собственици" на улични едва ли има! Laughing
За домашните ми е въпроса-и кучета, и котки! Какво мислите?

Аз от темата за котки много се дразня, като влезе някой любител и съобщи, че е пуснал некастрирания си котарак малко навън. Ясно е защо.
А с кучетата, ако не са кастрирани, как се оправят стопаните?

# 2 163
  • София
Моят котак е на 4 месеца. Не съм го чипирала още, но когато отидем да го кастрират след месец-два, ще свършим и тази работа  Simple Smile

За кастрацията - аз даже се карам с мъжа ми, той не си дава топките на детето.
Ама ще клекне, де. Ако не ще го заведа тайно  Wink

# 2 164
  • виртуално
Хайде като го ваксинираш, чипираш и кастрираш - тогава да изискваш от другите

Предишните ми два кокера не бяха кастрирани.
Нямаше проблем, но ги разхождах само на каишка.
Сегашният го пускам и свободно, той пресичаше булеварда заради женска, стъпваше си на ушите и не ме чуваше - прецених че кастрацията е необходима  Peace

# 2 165
  • София
Офф, поредната безпричинна злоба  Stop
Ми сори, че котето е още малко.
И ти изобщо правиш ли разлика м/у домашна котка и куче, което се разхожда навън и сере навън.

# 2 166
Кастрацията покрай бездомните е обсъдена. Теб какво те вълнува за коте ли?
[
Моето не е кастрирано. Родословен е, клубен и е влязъл в развъдна годност. Тоест при желание на собственик от клубна женска може да стане баща. Аз обаче май няма да го развъждам. Как се справям...ами той не знае какво е секс. Не го изпускам от контрол нито за минута. Ако някъде извън двора е пуснат наоколо няма женска, така че засега няма проблем. Не съм го усещала да не ме слуша защото в близост  има разгонено куче. Но и той рядко се извежда "в обществото". На изложби пък е забранено разгонени женски да се водят Засега няма да го кастрирам, защото не виждам необходимост. Като го снимаха за дисплазия и го упоиха с пълна упойка си притесних не на шега, около няколко часа продължи манипулацията, не е приятно за собственика, но се изисква за кучета, които ще бъдат ползвани за развъждане, както и за да се знае здравословното състояние на кучето какво е.

# 2 167
  • Варна
Моят котак е на 4 месеца. Не съм го чипирала още, но когато отидем да го кастрират след месец-два, ще свършим и тази работа  Simple Smile

Ти се беше записала при коткарките! Grinning Да дойдеш да напишеш как е минало!
Че и на мен ми предстои кастрация и чипиране на най-малката(намерих я скоро болничка на пътя, излекувах я, никой не я пожела засега, та май и тя ще остане моя) и ще си обсъждаме там. Grinning

За кастрацията-толкова ме е яд на пускащи кучето или котаракът си да се облекчат върху улична(което е ясно, че увеличава популацията на пътя), че даже мисля, че данък от 24лв за некастрирано домашно добиче е цинично малък! Twisted Evil

# 2 168
Офф, поредната безпричинна злоба  Stop
Ми сори, че котето е още малко.
И ти изобщо правиш ли разлика м/у домашна котка и куче, което се разхожда навън и сере навън.
Не, няма разлика. Котетата трябва да се обезпаразитяват точно както и кучетата. И точно котакът на съседката шареше из цялата кооперация през прозорците по кухните на апартаментите. Това куче не може да го направи. Така че и котките дават своя принос в заразите, сори Таис. Ето тук малко да прочетеш ако желаеш http://www.zoohit.bg/page.php?n=90386&SiteID=538

# 2 169

Ти се беше записала при коткарките! Grinning Да дойдеш да напишеш как е минало!
Че и на мен ми предстои кастрация и чипиране на най-малката(намерих я скоро болничка на пътя, излекувах я, никой не я пожела засега, та май и тя ще остане моя) и ще си обсъждаме там. Grinning

За кастрацията-толкова ме е яд на пускащи кучето или котаракът си да се облекчат върху улична(което е ясно, че увеличава популацията на пътя), че даже мисля, че данък от 24лв за некастрирано домашно добиче е цинично малък! Twisted Evil
Ама те уличните всички трябва да са кастрирани, иначе се възпроизвеждат помежду си. Там на практика няма човешки контрол. Даже и да не си пускат домашните на тях.

# 2 170
  • София
Стейси, ще дойда разбира се и ще дам отчет  Simple Smile

Честито за новата писана  Simple Smile

Аз онзи ден когато си прибирах детето от градината, за малко да ''забърша'' и един безумно красив котарак. Беше на тротоара на бул Васил Левски, видимо излеждаше питомен..огромен, с пухкава козина, и бухнала опашка. Абе красота. Обаче детето заспиваше в ръцете ми, размрънка се, и си продължихме. Още не ми е излязал от главата този котак..все го мисля, какво ли е станало с него.

милитана, моето коте е обезпаразитено, вече два пъти - при вет. лекар.
Струва 5 лев на сеанс. Все пак гледам и дете, нали не мислиш, че ще го пусна да целува коте, което не е обезпаразитено.
За сметка на това се изненадах, че ти не си си кастрирала кучето. Нали и без това казваш, че няма да го развъждаш. За мен лично това е много безотговорно.

# 2 171
  • Варна
Но, Таис, уличните не падат от небето!
Недобросъвестните стопани допринасят особено за уличната популация. Ако с кастрацията се затегнат нещата(поне данъкът да е по-голям от цената на кастрацията), поне ще се допринесе за  контрола върху улицата. Че кой обича да му бъркат в джоба прекомерно!

Та мисълта ми е- ако аз не си кастрирам домашния любимец, значи е възможно хипотетично да доведа до увеличаване на уличната популация или да спечеля от развъждане. Затова трябва да си заплатя, по възможност повече. Нищо, че точно аз може да съм отговорна, но комшията ми, примерно,  му е през крачола за някои последствия с лавинообразен резултат  Simple Smile

# 2 172
  • София
Е това е повече от ясно. Аз съм много ''за'' кастрацията..нали ти казвам, че даже спорим с мъжа ми. Ще го кастрираме разбира се, напук на мъжката солидарност. Той все пак е още на 4 месеца само, като стане на 5, най-много 6, и отиваме  Simple Smile Тук компромис не правя!

Постът ти трябва обаче хубаво да го прочете милитана.

# 2 173
Стейси, ще дойда разбира се и ще дам отчет  Simple Smile

Честито за новата писана  Simple Smile

Аз онзи ден когато си прибирах детето от градината, за малко да ''забърша'' и един безумно красив котарак. Беше на тротоара на бул Васил Левски, видимо излеждаше питомен..огромен, с пухкава козина, и бухнала опашка. Абе красота. Обаче детето заспиваше в ръцете ми, размрънка се, и си продължихме. Още не ми е излязал от главата този котак..все го мисля, какво ли е станало с него.

милитана, моето коте е обезпаразитено, вече два пъти - при вет. лекар.
Струва 5 лев на сеанс. Все пак гледам и дете, нали не мислиш, че ще го пусна да целува коте, което не е обезпаразитено.
За сметка на това се изненадах, че ти не си си кастрирала кучето. Нали и без това казваш, че няма да го развъждаш. За мен лично това е много безотговорно.
Ами клубно куче е, в развъдна годност, не е кастрирано. Все още не е. Може и да реша да го развъждам. Това зависи дали собственик на женска ще пожелае моят за баща. Нали се сещаш, че ако искаме да има родословни и породисти кучета, някой трябва да ги създаде. Няма как - и моето куче се е родило от некастрирани родители, нали се сещаш?  Направила съм си труда да го заведа на необходимите изложби, преглеждан е от лекари, ходил е на изпит за тест характер и екстериорен оглед. Има такава наука - кинология се казва и там е написано кои кучета се кастрират и кои не. Моето е от тези, дето не трябва да се кастрират, защото има ценно родословие /както беше писала преди време ти– по-дълго от чаршафа ти/. Така че не, не трябва да си кастрирам кучето и си плащам данъка за това удоволствие. Кое точно е безотговорното, че не ми стана ясно? Ти как предлагаш да се развъждат бернерите? Или понеже е моето, пък не съм ти симпатична, трябва да е кастрирано  newsm78

# 2 174
  • Варна
Мисля, че с развъждането трябва да се заеме институция, с грижа за породата, с пододящите за целта знания( най-малкото за да се избегнат бебета с дефекти, за да се облагородява породата, а не да се поддържат примерно зловредни за здравето му ефекти)със съответните вземания-давания с държавата, за да е всичко на показ и да няма нелегалност. Нали за отговорност говорим!

Общи условия

Активация на акаунт