За кучетата и хората

• 66 636
  • 2 194
  •   1
Отговори
# 2 175
  • виртуално
milittana ...
За сметка на това се изненадах, че ти не си си кастрирала кучето. Нали и без това казваш, че няма да го развъждаш. За мен лично това е много безотговорно.

Тук не съм съгласна, напротив.
Точно родословните и клубни кучета не трябва да се кастрират, а след необходимите изследвания на породата - да се развъждат  Peace
Трябва да опазим породите.
Огромна ми е радостта, че в България вече има легитимен развъдник и за кокери и след 2-3 години планирам и второ куче.

# 2 176
Мисля, че с развъждането трябва да се заеме институция, с грижа за породата, с пододящите за целта знания( най-малкото за да се избегнат бебета с дефекти, за да се облагородява породата, а не да се поддържат примерно зловредни за здравето му ефекти)със съответните вземания-давания с държавата, за да е всичко на показ и да няма нелегалност. Нали за отговорност говорим!
Точно така, заела се е институцията се казва БРФК, /член на FCI/  и дъщерните й клубове по породи. Прочети им Уставите и Правилниците за развъдна годност. Мисля, че ще останеш удовлетворена. Добри родословни кучета има  и в България и тях не ги носи щъркелът, Таис. Ама преди да влезе едно куче в развъдна годност се минава през деветте кръга на ада образно казано. Та да ми се говори за безотговорност от тотално незапознат човек ми е малко...прекалено. Да не кажа по-силна дума.

# 2 177
  • София
Ами ти в предишния пост каза, че най-вероятно няма да го развъждаш. Сега твърдиш, че всъщност можело. Последно?

Ако няма да го развъждаш, за мен е безотговорно да седи некастрирано. Пък ти си обяснявай колко добре го пазите и т.н. да не избяга. Те такива неща се случват само на ''другите''.

Представи си, знам какво е кинология. Айде пак с фантазиите, че само и единствено вие знаете и сте гледали и гледате кучета. Аман.

# 2 178
milittana ...
За сметка на това се изненадах, че ти не си си кастрирала кучето. Нали и без това казваш, че няма да го развъждаш. За мен лично това е много безотговорно.

Тук не съм съгласна, напротив.
Точно родословните и клубни кучета не трябва да се кастрират, а след необходимите изследвания на породата - да се развъждат  Peace
Трябва да опазим породите.
Огромна ми е радостта, че в България вече има легитимен развъдник и за кокери и след 2-3 години планирам и второ куче.
Наистина ли има вече и за кокери? Поздравления, доскоро знаех че само от чужбина може да се внасят. Прекрасни кучета са, дано да има вече и клуб! Но и да няма, и само развъдник е добре.

# 2 179
Ами ти в предишния пост каза, че най-вероятно няма да го развъждаш. Сега твърдиш, че всъщност можело. Последно?

Ако няма да го развъждаш, за мен е безотговорно да седи некастрирано. Пък ти си обяснявай колко добре го пазите и т.н. да не избяга. Те такива неща се случват само на ''другите''.

Представи си, знам какво е кинология. Айде пак с фантазиите, че само и единствено вие знаете и сте гледали и гледате кучета. Аман.
Аман от глупостите ти. Твоите кучета дето си ги гледала през годините щъркелът ли ги е раждал? Откъде се вземат кучетата според теб? Понеже твърдиш, че си запозната с кинологията, да те осветля, че не собственикът на мъжкото куче решава кога да заплоди, а собственикът на женското. Понеже аз не командвам парада, не мога да инициирам заплождане, защото е против правилата. Но ако собственик на женската поиска моето куче за баща, то ще стане баща. Ако се съглася. Може да се съглася. Може и да не. Но ако го кастрирам, цялото това упражнение няма да стане. Стана ли ти ясно сега?

# 2 180
  • Варна
millitana, радвам се, че имаш грижа за породата и някой загрижен за това стои зад теб! Hug

Аз имах предвид друго-съжалявам, че в тема за кучета ще кажа за котки, но желанието ми за облагородяване на породата се отнася и за кучета.
Та, примерно за брахоцефалията-или персийките със затъпената муцуна. Защо се харесват, като животното с такъв проблем страда реално. Или с прихлупените ушета-та това често върви с проблеми въобще в скелета. Много е важно как се кръстосват, защото се получават и бебета с несъвместимост към живота.

И не мога да се въздържа да не посоча и така модерния котарак със сърдитата муцуна. Притеснява ме колко много го харесват и искат такъв, а той е с аномалия.
Такива ми ти работи. Simple Smile

# 2 181
Стейси - такива проблеми на развъждане "по модата" има и при някои породи кучета. Просто съдиите предпочитат някакъв анатомичен тип, дават високи оценки на изложби и тези кучета стават родители, за сметка на друг, по-добър анатомичен тип, но по-неатрактивен, и не "търговски". За развъждането на котенца за съжаление не мога да кажа нищо, не съм специалист там. Въобще има ли регламентирано развъждане на клубни животни или не? Но така или иначе, проблемите с модните тенденции при развъждането са ми познати.

# 2 182
  • София
Ма моля ти се, милитана, причини да си седи кучето некастрирано винаги ще се измислят. Момичето от Пловдив каза, че нейното го развъждат. При нея е логично тогава.

Но ти с първия пост беше по-скоро анти развъждането на твоето куче. После веднага извъртя.
Не, че се изненадвам, де. Може пък да поживее некастрирано десетина години, и ти най-накрая да кажеш, Бе, няма да го развъждам.

Пък дотогава ще се питаш като Хамлет: да бъде, или да не бъде  hahaha

Не мислех, че някога ще се съглася за нещо с Елл, но май е права - темата се изчерпа.
Тук за каквото и да се пише, вие винаги се изкарвате прави. Рядко безочие просто. Прибиращи, неприбиращи лайна, с каишка, или без, кастрирани или не, вие сте винаги и за всичко сте прави.
Темата е за заключване. Не ми се губи вече даже и половин секунда да споря с 3-4 радиа.
Със здраве.

# 2 183
  • Варна
Е тъкмо след админска намеса темата потръгна без обиди, и сега реши да я заключваш! ooooh!

Но, твоя работа.

# 2 184
Може пък да поживее некастрирано десетина години, и ти най-накрая да кажеш, Бе, няма да го развъждам.

Темата е за заключване.
Със здраве.

Най-после! Файнъли както казват европейците! Един път уцели истината.

# 2 185
  • София
Таис, ние добре си говорехме без теб по едно време, но беше за кратко за съжаление. Когато се включваш неадеквтно по-достойно е да замълчиш. Спри да се заяждаш и да пишеш глупости. Пак започна да си фантазираш разни работи Wink

Едит:
ДА не си помислиш, че имам предвид частта за заключването, тук уцели десетката, на едно мнение сме Wink

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 21:31 от Елл

# 2 186
Е тъкмо след админска намеса темата потръгна без обиди, и сега реши да я заключваш! ooooh!

Но, твоя работа.
Ми явно така без обиди не й е интересна на Таис. Какво я занимават нея проблемите на чистопородното развъждане от НЕКАСТРИРАНИ кучета?

# 2 187
  • София
Елл, точно ти не ми говори за достойнство, защото за няколко години тук в бгмамма, никога не съм попадала на толкова недостойно и нагло поведение като твоето. По принцип съм неконфликтна личност и не съм се карала с други момичета във форума. Ноо, явно човек трябва да срещне няколко кучкари, които са се самозабравили, и да му се вдига кръвното при всеки пост.

Писах да заключват.

милитана, прекаляваш. Вие сте тези, които ръсите обиди. И когато някои ви поиска сметка защо аджеба куче, което най-вероятно няма да бъде развъждано, си седи некастрирано, рипате до небето. Ама иначе сте много изрядни, много съвестни. Айде холан  Stop

# 2 188
  • София

Но, твоя работа.
Ми явно така без обиди не й е интересна на Таис. Какво я занимават нея проблемите на чистопородното развъждане от НЕКАСТРИРАНИ кучета?
О, това беше много добро Simple Smile

# 2 189
  • София
Елл, точно ти не ми говори за достойнство, защото за няколко години тук в бгмамма, никога не съм попадала на толкова недостойно и нагло поведение като твоето. По принцип съм неконфликтна личност и не съм се карала с други момичета във форума. Ноо, явно човек трябва да срещне няколко кучкари, които са се самозабравили, и да му се вдига кръвното при всеки пост.

Да знаеш, че хич не ти личи.

Общи условия

Активация на акаунт