СЕДМИ КЛАС - ще бъдем ли през зимната ваканция пас? - тема № 40

• 51 553
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Разбира се, ще кача пробните. Само да не му мине котка път на детето - плашите ме с тези новини за грип. При нас е ненормално топло за сезона, термометрите навън показват 17 градуса.
И моето условие за дни с курсове тази година беше - без неделя. Макар че съботния курс също остава висящ когато има състезания - те са все в събота. Добре е, че при варианта частен учител можеш да променяш часовете в някакви граници, за да не се изпускат състезания или уроци. Моя седмокласник днес е правил преразказ на Урок от И. Вазов. Чели ли сте го? Видя ми се тежък на фона на това което прави на уроите. Сравнявам го с Патицата на Радичков ( в събота работеше по него) и ми се струва, че Вазов е много труден за преразказване. Има сложен изказ. Какво ли ще е ако им лепнат нещо такова на матура.

# 556
  • София
Аз съм оптимист, изпитите ще са лесни.

# 557
  • София
плашите ме с тези новини за грип. При нас е ненормално топло за сезона, термометрите навън показват 17 градуса.

Нашата кака я разби лепкавата тежка мъгла в първите учебни дни, от четири дни е с грип,
на антибиотик, още е с висока температура. Засега съм ги изолирала със седмокласника,
но дали това ще го спаси, не знам. Дано му се размине  Praynig

# 558
  • Дива Индия
Привет.
Синковецът преболедува нещо грипозно малко преди празниците. На класното по български - преразказ, изкарал пълна шестица. Една грешка има. Една запетая. И тя в повече, а не по-малко. Joy
От събота ходи на уроци по математика. Е... не минахме метър и ние. Много лошо, че заради дисциплината и метода цапа-лапа в училище деца с възможности не могат да получат подкрепа и внимание. Мъничко му трябва, ала не можем да му го дадем вкъщи.
Заради тая математика вероятно ще трябва да спрем уроците по китара. Ще видим какви ще ги къдрим другия месец...

# 559
  • София
Като говорите за  сложност на преразкази, присетих се какъв правиха моите девойки за школата.. Доста труден по моя преценка разказ на Димитър Талев, изпълнен с множество обширни  описания и епитети, с много детайли ..Пуфтяха и мърмореха  колко е трудно през цялото време . Не намирам обаче текста в нета. Заглавието е  "Скитникът и неговата сестра" и дидактическата задача беше преразказ от името на скитника. Да не говорим, че и обемът бше доста по-голям от онова, което си представям, че седмокласник може да преразкаже на изпит (при това без време за белова). Беше  близо 2 печатни страници. Не съм капацитет по БЕЛ, но все си мисля, че успее ли дете добре да се справи с подобен текст, то то ще се справи с всеки друг .. И се надявам на изпита текстът да не е такъв, че иначе на  моите  поне работата им  е спукана.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 17:27 от пенсионирана русалка

# 560
И нас не ни подмина грипа ,ама точно свърши ваканцията ....

# 561
Русалке и аз не го откривам. Само в помагала го има - ако искам да пробвам моя син ще трябва да се прежаля за още едно помагало. Ще помисля.

# 562
  • Русе
Здравейте! Искам да попитам русенските мами за пробни изпити по български език и литература в града. Ако може да ми дадете насоки за имена, дати, цени и най-важното - мога ли да запиша дете на пробен изпит, ако то не ходи на курс на даденото място. Просто искам да запиша ученика свободно и дали е възможно. Благодаря предварително!
То май съм само аз и един татко. Та на въпроса - ПИ по БЕЛ само в Динеста - намира се срещу задния вход на общината в новата сграда до ING - на третия етаж. имат сайт - много постен по мое мнение, но там може да се видят датите. има изпит в събота - 18.01, но надали вече има места. Записването става много рано, защото местата са много малко. Могат да се запишат всякакви деца. Цената е 10лв.
http://www.dinesta.com/courses7.html

# 563
  • у дома
Качих в пощата общинския кръг на ОМ от гр.Монтана,обаче нямам критериите за точките...

# 564
Русалке, не сме видели минуса. Не го отчетохме като грешка. Другото му е вярно.
При моя син не забелязвам мързел, а леко отегчение от бавно минаващото време.  Вече му се иска всичко да е свършило, та "да почва ученето по същество"  Shocked. Откакто свърши ваканцията като луд се записва на всички възможни изпити и състезания, решава тестове, та да му минавало по-бързо времето. В същото време ходи почти всеки ден на тренировки и се готви за две сериозни състезания, едното от които ще е в чужбина. Имам чувството, че ако остане без занимание и половин ден, ще гръмне. Да му мисли майка му - личният му шофьор.

# 565
  • Русе
при нас ново 20 - имам чувството, че сме на норма в книжарницата. всяка свободна минута се чете. г-жата по мат я няма втора седмица. вчера се прибра с думите" нямаме по нищо да учим, представяш ли си" е такова нещо не се случвало от както сме в това училище. Аз нещо съм се успокоила, че май и тя, но да видим. не съм видяла да правят преразкази скоро. другата седмица ще се чуе като излязат резултатите от ПИ в събота. 

# 566
  • sofia
И при нас се забелязва някакво затишие.. дано не е пред буря  Grinning
Искаше ми се да разбера вие готови ли сте със списъка за кандидатстване и по колко желания сте записали? Ние тепърва започваме да го съставяме, стигнахме до 20, но аз мисля, че трябва още няколко може би, тъй като до тук са все паралелки с бал да към 30,0.
Имах приятелка, чиято дъщеря беше с някакъв ужасен стомашен вирус точно на изпита за СМГ преди години, горкото дете едвам се яви и естествено представянето й беше много под възможностите й.. Та все за нея се сещам и си казвам, че не се знае на изпита каква издънка може да се получи, трябва да сме подготвени.. Вашите желания до какъв бал стигат?

# 567
  • София
Вашите желания до какъв бал стигат?

До никакъв фиксиран,  колкото по-висок, толкова по-добре. Това, че в някоя година балът за конкретна паралелка е бил едиколко си, не значи по никакъв  начин, че и тази година ще е същият или дори близък. Балът зависи от толкова  много фактори, сред които  са сложността на изпитите,  скалите на оценяване, предпочитанията на децата в конкретната година (има промени в настройките  през годините)  и т.н... На моите казвам просто да си налягат парцалите и да учат, за да се справят. А ако това се случи ,  хубавият бал ще е налице  и с него ще имат шансовете за прием в  хубаво училище. Ще редим списъци едва след излизане на резултатите, а междинно съм ги оставила  да мислят и премислят какво и къде искат да учат, защото имат ли поне ориентировъчна цел, то ще имат и стимул да я гонят. Simple Smile

# 568
  • Пловдив
pasta, много рано сте се захванали с реденето.  Laughing Може да се наложи да прередите паралелките, ако се появи нещо по-интересно за вас, след като бъде одобрен план-приемът за следващата учебна година.
Балът е доста относително нещо, защото много зависи от трудността на изпитите.
А колкото повече изброени паралелки има, толкова по-добре, поне според мен. Винаги е добре да се презастрахова човек. Миналата година деца останаха извън класирането точно заради малък брой изброени желания и недобре преценен бал /според резултатите за съответната година/.
Имаше и "екземпляри" в София с по 100 желания. 

# 569
  • Русе
нашия избор е ограничен до ... нашето училище - МГ Laughing вероятно реда ще е математика, биология, информатика и може би като резерва Английска гимназия. През последните години няма дете , което да не е останало в класа освен по негово желание. или поне аз не знам за такова. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт