СЕДМИ КЛАС - ще бъдем ли през зимната ваканция пас? - тема № 40

• 51 005
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
И как влизането само на 2 оценки в бала, премахва вероятността детето в селското училище да има по-високи резултати по тези два предмета, незаслужено?

Ще са с равен старт с 6 по МАТ и БЕЛ.
"Селско училище" е образно казано ...

Най-добре е да се кандидатства само с оценките от матурата и без никакви оценки от дипломата. Тогава децата ще са поставени при едни и същи условия и ще разчитат само на показаното на самия изпит. И де се вземат оценките от НВО по БЕЛ, МАТ, природни науки и обществени науки. Да видим тогава дали децата няма да учат по всичко, но не непременно да се борят за 6 в дипломата.

# 61
  • София - Рим и обратно
И де се вземат оценките от НВО по БЕЛ, МАТ, природни науки и обществени науки. Да видим тогава дали децата няма да учат по всичко, но не непременно да се борят за 6 в дипломата.
Така, да, съгласна съм с теб.

# 62
  • София
Не е въпрос само на селско училище срещу такова с по-високи изисквания, има и човешки фактор. Учителите понякога си имат любимци и си нарочват калпазани.

Изпитите са достатъчни според мен. И не би трябвало природните науки да влизат в бала. Вие представяте ли си тия деца на какво ще са подложени тогава? Това ще е чисто бележкарство и няма място при кандидатстване. Децата трябва да са поставени пред едни и същи условия.

# 63
  • Пловдив
Имах предвид оценките от НВО по тези предмети, а не от дипломите...
В крайна сметка, най-добре е само с оценките от матурите, но това са само мечти на този етап.

# 64
  • София - Рим и обратно
Няма да има бележкарство, ако се вземат само оценките от НВО.
За мен природните науки са не по-малко важни от математиката, даже напротив. Бих искала да набляга и на тях, а сега това няма как да стане, защото са обсебени от български и математика.
Но наистина, засега това е положението, само си говорим.

# 65
  • дядовата ръкавичка
Класното по БЕЛ е било днес в 2 учебни часа: 24 въпроса (някои доста трудни, според сина), ОЛВ и теза.
Един от въпросите е бил: да се посочи двустишие - антитеза на първата част от "На прощаване", което съдържа алитерация и етимологична фигура. Синът е писал: "... там дето баща и братя черни чернеят за мене", но ми се струва, че това не е верният отговор.

# 66
  • София
Общо взето това си е чесане на езици, казвам го с най-добро чувство. За да бъдат   тестовете по другите предмети с тежест като на     другите две НВО,  тоест да са съставна  част  от бала, то  се налага  една огромна реорганизация  на съдържанието и провеждането им, която едва ли ще бъде направена.....поне не скоро.  В момента те са тотална проформа, на тях в огромна част от случаите се преписва и подсказва  до дупка,  квесторите са си учители от самото училище. А съдържанието им  е смешно, по има-няма петнадесетина въпроса на предмет, които не са показател за никакво знание и усвояване на материала.  Години ще минат докато се създадат свестни тестове и по тези предмети,.. Въпреки  уж натрупания опит  в годините  експертите на МОН  ежегодно имат гафове я с математиката, я с БЕЛ, какво остава за другото..

Айяла, според  мен  точно този е стихът, съдържащ и етимологична фигура, и алитерация.

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 13:38 от пенсионирана русалка

# 67
  • дядовата ръкавичка
Да, но не представлява антитеза на първата част от стихотворението  Thinking

# 68
  • София
Да, но не представлява антитеза на първата част от стихотворението  Thinking
Наистина не обърнах внимание  и на искането за антитеза. Peace

# 69
  • Русе
аз пък съм изцяло несъгласна с образователната система като цяло - с повтарянето и надграждането във всеки следващ клас, като се започне от втори и нататък. Всеки раздел по всеки предмет трябва да е съобразен с  възрастта, психиката и подготвеността на децата да разберат и усвоят съответния материал, а не да дъвчат едно и също всяка година като уж го надграждат. Смея да кажа, че материала не е съобразен с възрастовите особености на децата и може би затова се получава -уж много учат пък накрая нищо не разбрали. Честно да ви кажа омръзна ми да обяснявам неясноти във всякакъв вид учебници, а смея да твърдя, че детето има прилична обща култура.
Относно общообразователните предмети - те за това са общо образователни за да имат децата представа, кое какво е и като попаднат в съответна среда къде се обсъждат едни или други теми да не гледат като извънземни. Електричество се учи сега в 7-ми и после в 9-ти клас. сега нищо не разбират \повечето\ тогава - изобщо не ги интересува. Това е само един от многото примери.

# 70
  • София
Нашите вчера ги водиха на „Хъшове“ в Народният театър. Simple Smile
Много доволен останал младежът Mr. Green!
 Бях притеснена, че от продължителната постановка, да не се отегчи до смърт и да не се появи неочаквано рано в къщи, но не би. Прибра се след 23ч., което значеше- изтраял е постановката заедно с  антракта и. Въодушевено разказваше, колко пиели, хвърляли бутилки по сцената и пушели. Въобще забава за децата е била.
Явно, с това пълнят салона за да се гледа една такава нелека творба... Thinking

Апропо, да продават някъде фунии, за наливане на материал по математика и английски, или да знаете, къде им е монтирано кранчето на тия деца, че да им се изпуска мързелът от време на време…! Joy hahaha
 #Cussing out

# 71

Апропо, да продават някъде фунии, за наливане на материал по математика и английски, или да знаете, къде им е монтирано кранчето на тия деца, че да им се изпуска мързелът от време на време…! Joy hahaha
 #Cussing out

Joy Joy Joy Имаш фантастично чувство за хумор! Напоследък рядко се смея, но твоите постове съвсем спонтанно  ме размиват.

# 72
 #Cussing out
Не, но си спомням, че в миналогодишната седмокласна тема препоръчваха плясване зад врата за профилактично наместване на чакрите.  Mr. Green

# 73
  • София - Рим и обратно
Това действа, да, но има краткотраен ефект, за жалост.

# 74
  • София
Копче, имаме съвпадение на 100% с теб. И по отношение на постановката, и по отношение на кранчето за мързел  hahaha.
Синът ми каза, че представлението страшно много му е харесало! Имало някакви младежи зад тях, които през цялото време звучали недоволно и се чудеше защо изобщо са отишли, но той беше впечатлен.
За мързел и разсеяност просто не искам да говоря, защото ми се реве с пълно гърло  Sick. На него не, че не му пука, но просто не виждам да предприема абсолютно НИ-ЩИ-ЧКО!

Мойто е дребно, бре, а така ме ядосва, че ако реша да му намествам чакрите, направо ще ме осъдят  Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт