СЕДМИ КЛАС - ще бъдем ли през зимната ваканция пас? - тема № 40

• 51 527
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • sofia
Цитат
Не мисля, че е редно тук да се разпростираме надълго и нашироко  в дискусии за конкретни училища. Все пак темата е  обобщаващо седмокласна, не  е само за мамите  на  софийските седмокласници, а още по-малко пък е предназначена  за  сравнение между отделни училища.

Тъй като обсъждането на училищата малко или много ни вълнува всички, може би ще е удобно и тук да се пускат линкове към съответната тема, в която сте публикували мнение. Хем няма да натоварваме тази тема, хем който го интересува няма да губи време в ровене /както правя аз сега,  понеже живо ме интересува какво написаха Русалка и Антеа за 91 НЕГ  Laughing/

# 616
  • София - Рим и обратно
Случайно слушах дискусията на няколко майки на седмокласници, обсъждащи 91 и 73 езикови училища. Общото мнение беше, че 73-то е далеч от това, което е било преди година-две. Имало много сменени преподаватели и нивото на изучавания език спаднало драстично.
Не се наемам да коментирам вярно ли е или не, още повече, че нас немския не ни интересува изобщо (не го ще девойката категорично).

# 617
Знае ли някой нещо за обявяване на грипна ваканция в София?

# 618
Знае ли някой нещо за обявяване на грипна ваканция в София?
Сакън!

# 619
  • София
Случайно слушах дискусията на няколко майки на седмокласници, обсъждащи 91 и 73 езикови училища. Общото мнение беше, че 73-то е далеч от това, което е било преди година-две. Имало много сменени преподаватели и нивото на изучавания език спаднало драстично.
Не се наемам да коментирам вярно ли е или не, още повече, че нас немския не ни интересува изобщо (не го ще девойката категорично).

Интересно, защото аз не знам да има сменени преподаватели. Единствено една колежка е по майчинство и една замина за 1 год в Германия, но през февруари се връща.
Освен това малката ми дъщеря учи в 73 СОУ и досега не се е оплаквала от нивото на НЕ.

През декември от целия випуск, явяващи се на устен по ДСД, има само двама скъсани, трима с В2 и останалите са с С1. Това според мен е ниво.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 19:37 от ganis

# 620
  • София - Рим и обратно
Aми още по-добре ако не е вярно.
Едната говореше от името на нейни близки деца и родителите им (тя живее точно до училището), другите потвърдиха, и така. Аз повтарям, че не претендирам за меродавност. Специално за тези две училища.
Моята дъщеря се е ориентирала вече, дано успее. Математиката ни е много слабо място, но ако съумее да подобри резултатите до края, ще имаме  шанс, защото не се целим в челната тройка Crazy...

# 621
  • София
Някой знае ли дали има вече излязъл кандидат-гимназиален справочник?

# 622
  • София
В нашето училище събраха вече  пари за справочник.. Да им се чуди човек на бързането на някои издателства. Сравочникът ще е в 2 книжки именно  заради това бързане. В първата няма как да се намира  списъкът с план-приема, тъй като последният още не е одобрен. Явно ще е във втората.

# 623
Някой има ли информация за средния успех на ПИ по БЕЛ в Междучасие?

# 624
  • София
За Междучасие не знам, те не пращаха ли мейл, в който успоредно с резултатите на детето  се пускаше и средната успеваемост като оценка?

Миналия път на сайта на Милениум,  след връщането на работите, бе качена статистика с успеваемостта по полове в графика. Сигурно и този път ще е така. Лошото  обаче е , че тази графика май  не отразява и резултатите на децата в клона в Лозенец. Съдя по това, че във въпросната статистика  по БЕЛ  след  първия пробен  нямаше отразени резултати  над 5,50 на момичета, а същевременно съм сигурна , че в Лозенец имаше  една или две девойки с такава оценка.  Peace Днес взех пробните  на седмокласничките ми  по математика. От едната съм много  доволна, от другата има още какво да се желае.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 14:02 от пенсионирана русалка

# 625
Някой има ли информация за средния успех на ПИ по БЕЛ в Междучасие?
В писмото, което получих от Междучасие пише:
"Новото този път при изпращането на резултатите е, че всички родители ще получат имейл през системата "Изпитай ме" за резултатите от пробния изпит за своето дете, средна оценка на всички деца, както и допълнителна оценка от учителя."

# 626
Нашия пробен вече мина. Според младежа е бил по-лесен от предходния пробен.
Бих могла да напрявя някакво бледо копие-снимка на теста ако някой се интересува Peace

# 627
  • София
И аз съм доволна с резултатите на племенника ми от ПИ в "Милениум". Има 91 т и оценката е 5,671:)
Русалке, браво на девойките, особено на едната:)

# 628
  • София
Нашия пробен вече мина. Според младежа е бил по-лесен от предходния пробен.
Бих могла да напрявя някакво бледо копие-снимка на теста ако някой се интересува Peace

Разбира се, че ще е полезно да го качиш. Според мен поне. Далеч съм от мисълта, че децата  ни имат физически времето (а и желанието  Mr. Green) да изрешат всичко, което се качва в пощата по двата предмета.  Но пък си мисля, че така може да се види горе-долу сложността на тестовете по отделните школи как се движи. Имам чувството, че засега нещата са горе-долу еднакви като ниво. Видях първия пробен на Веди, сега този на Милениум, погледнах и качения на Регалия.. Съвсем обяснимо по-усложнен до момента е само пробният на СМГ.Със сигурност и този на Междучасие.. Wink  Това  за мат.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 22:40 от пенсионирана русалка

# 629
Готово Peace
Извинявам се и тук за качеството..

Общи условия

Активация на акаунт