Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 724
  • 788
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Не че домакинята е тъпа, но трябва доста сериозно да си върже гащите,
за да си подсигури финансовото бъдеще. Само с богат мъж не става. Там
е страшно рисково.

Ето това ми беше сериозно притеснение, признавам. А пък когато и мъжът не е богат, а ти си домакиня, лоша работа.
Ама не можеш да ми помогнеш, предполагам Wink

Що да не, и аз мога да прегарям сладки, пък! Mr. Green
Спокойно, не изгоряха. То това остава, да не ходя на работа, а да ядем изгорели сладки, срамота.
Обичам да ми е чисто вкъщи и правя всичко възможно това да е така. Не е като от Некерман, но ми е чистичко и уютно и това ми стига.

# 451
Според баба ми да не ходиш на работа и къщата ти да не е като от Некерман е срамът на срамотиите.  Laughing Laughing Laughing

Абсолютно. Когато аз не ходех на работа, къщата ми беше изрядна.  И половинката когато е в отпуска, аз искам да се прибера в чиста къща и да има сготвено, иначе ще си имаме разправии. Laughing

# 452
Не съм чула някои деца да не си уважават майката, защото не работи, абсурдно е Simple Smile

Аз пък съм чула и видяла, не става въпрос за детинско отношение от тийн, а за цялостна нагласа. "Ти като не работиш от еди колко си години - нищо не знаеш. Грубо казано, разбира се. Значи - няма право на мнение при избор на университет, специалност, работа, пост, компания и т.н. А таткото, врял и кипял в корпоративно гъзолизие е компетентен и авторитетен съветник. А, обяснявайте ми пак, как и това го няма.

# 453
е страшно рисково.

Ето това ми беше сериозно притеснение, признавам. А пък когато и мъжът не е богат, а ти си домакиня, лоша работа.

То такава ситуация въобще не трябва да се допуска. Ако ще си домакиня, заможен поне
мъж е условие. Заможен, не неприлично богат. Вторите са по-рискови да те сменят.

# 454
  • Пловдив
е страшно рисково.

То такава ситуация въобще не трябва да се допуска. Ако ще си домакиня, заможен поне
мъж е условие. Заможен, не неприлично богат. Вторите са по-рискови да те сменят.
Това защо? И дай дефиниция на заможен Simple Smile

# 455
Зависи и от майката дали ще бъде уважавана. Все пак.
Едната ми леля беше домакиня- отнесена, отдадена на оперната музика, балета и опитите да рисува. Когато чичо ми почина, тя остана буквално да лети, но с отрязани криле. Падна от 10 000 метра. Направо се погуби.
Друга моя роднина, отново домакиня, не е спряла през всичките си близо 20 години у дома да прави стойностни неща. Какви, за темата не е важно. Но няма човек, който да не я уважава. Децата й, мисля, не са изключение.

# 456
За мен заможен е такъв, за когото разходите около семейството
не заемат повече от 30-50% от доходите. Отделно произход, имоти
и перспективи.

А не трябва да се допуска не просто в случая на взимане на все още млад мъж
без положение. Проблем е взимането на човек, който е беден заради лоши
навици.

Хайде да не се лъжем, домакинският статут изисква определено положение
на съпруга. Иначе е мъка и мизерия.

А неприлично богатите си мислят, че са малко извън правилата, вкл. и
правилата на семейството. Най-малкото е гарантнирана поне една любовница.
Просто защото може.

# 457
Зависи и от майката дали ще бъде уважавана. Все пак.
Едната ми леля беше домакиня- отнесена, отдадена на оперната музика, балета и опитите да рисува. Когато чичо ми почина, тя остана буквално да лети, но с отрязани криле. Падна от 10 000 метра. Направо се погуби.
Друга моя роднина, отново домакиня, не е спряла през всичките си близо 20 години у дома да прави стойностни неща. Какви, за темата не е важно. Но няма човек, който да не я уважава. Децата й, мисля, не са изключение.

Какви стойностни неща е правила другата? Питам заради сравнението с операта и балета.

# 458
  • София
Mamacita Bandida, няма черно и бяло, понякога има и сиво, че и други цветове. Какво значи да не се допуска, има някои неща, които се случват независимо дали искаш или не. Да, харесва ми да съм домакиня, да, имам време за всичко, но не- ако животът ми се беше стекъл другояче вероятно щях да съм в отбора на работещите. И не защото много искам, напротив, а от чисто финансова гледна точка.
Понякога имам чувството, че живея в паралелен свят, като чета тук, където всички си подреждат нещата в живота както си желаят, мъжете им са богати и красиви, децата им са здрави и умни, отделят 50 процента от приходите си за черни дни. ..Евала! В моя свят не е точно така обаче. И това не ме прави нито по-тъпа, както смятат определени хора, нито ме прави достойна за медал.

# 459
 Laughing под риск съм,моят е богат
ама и аз не съм типична домакиня,имам си професия и работя от вкъщи
ако един ден ме остави(пази боже,но поне децата да сме отгледали) ще мога сама да се справя!

# 460
  • Пловдив
За мен заможен е такъв, за когото разходите около семейството
не заемат повече от 30-50% от доходите. Отделно произход, имоти
и перспективи.

А не трябва да се допуска не просто в случая на взимане на все още млад мъж
без положение. Проблем е взимането на човек, който е беден заради лоши
навици.

Хайде да не се лъжем, домакинският статут изисква определено положение
на съпруга. Иначе е мъка и мизерия.

А неприлично богатите си мислят, че са малко извън правилата, вкл. и
правилата на семейството. Най-малкото е гарантнирана поне една любовница.
Просто защото може.
А-ха. Shocked

# 461
Каси, то не пречи да ходиш на работа и пак да се окажеш изолирана от света. Тук така ги виждам много потребителки, поне по това, което пишат. Това не били виждали, онова не били чували. Ами излез малко от черупката и от идеалистичния форум и ще видиш и ще чуеш.

# 462
" Какво значи да не се допуска"

Питай Шанталчето. Не се допуска брак по симпатия и тръпки, ако
няма определено финансово положение или поне перспектива.

# 463
Какви стойностни неща е правила другата? Питам заради сравнението с операта и балета.

Ако кажа какви, ще издам коя е, а не желая. Във всеки случай посещенията на софийската опера и балет едва ли са стойностно занимание, което да оправдае седенето у дома в продължение на повече от четвърт век. Както и слушането на арии през деня. А през това време домът да бъде като след бомбардировка, храната винаги да е приготвена от майка й или свекърва й, а децата й отгледани от същите тези готвачки.

REAL_WOMAN, аз срещам безкрайно задръстени по моите критерии хора, чийто пръст не е докосвал форума.

# 464
  • София
" Какво значи да не се допуска"

Питай Шанталчето. Не се допуска брак по симпатия и тръпки, ако
няма определено финансово положение или поне перспектива.
Може и така да е според Шантал, аз казвам за себе си- има неща в живота, които човек не може да предвиди и контролира дали да се случат или не. И това с недопускането, което написа по-нагоре , не е моето усещане просто.

Общи условия

Активация на акаунт