Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 731
  • 788
  •   1
Отговори
# 465

REAL_WOMAN, аз срещам безкрайно задръстени по моите критерии хора, чийто пръст не е докосвал форума.

И аз . Peace
От форума научавам много полезни неща , докато такива особи , освен за турски сериали и манджи , за друго не говорят .

# 466
Кажете сега, жените, които работят от вкъщи към домакините ли ги слагаме, или към тези с кариера?

# 467
  • София
Мамасита, ти май нещо се опитваш да ме обидиш! Е, няма да ти се получи! Не се знае, може животът така да се завърти, че да опреш до този "някакъв вид даскал"!

Дона, те са нещо като морско свинче - нито е морско, нито е свинче.  Wink

# 468
Не съм чула някои деца да не си уважават майката, защото не работи, абсурдно е Simple Smile

Аз пък съм чула и видяла, не става въпрос за детинско отношение от тийн, а за цялостна нагласа. "Ти като не работиш от еди колко си години - нищо не знаеш. Грубо казано, разбира се. Значи - няма право на мнение при избор на университет, специалност, работа, пост, компания и т.н. А таткото, врял и кипял в корпоративно гъзолизие е компетентен и авторитетен съветник. А, обяснявайте ми пак, как и това го няма.

разбира се, че се среща, особено в Бг, защото такава е нагласата и на обществото, видно и от тази тема. А особено там, където е нормално в семейството да има 3+ деца, няма такова отношение.

# 469
Кажете сега, жените, които работят от вкъщи към домакините ли ги слагаме, или към тези с кариера?
и аз това се чудя,не мога да се самоопределя...
Зависи в кой период ме попиташ,дали имам работа,или съм ъъъ в застой,но обикновено половин месец
имам работа,половин съм домакиня  newsm78

# 470
  • Ямбол
Аз ги слагам към онези, на които мозъкът им се упражнява с нещо и не забива към езотерика, турски сериали и махленско клюкарене кой къде легнал в чуждия дом.

# 471
Аз все още силно се притеснявам, Андариел, че смяташ да работиш с деца- и то на база "неврология".

След като нещата са много по-богати и детайлни.

А родителите, особено домакините, не знаят какво искат. Лесно се пунтират
резултати с децата и родителите се лъжат от лъскавкото. Спомени "мозък" и
може да ги спечелиш, дори да нямаш истински основания.

# 472

REAL_WOMAN, аз срещам безкрайно задръстени по моите критерии хора, чийто пръст не е докосвал форума.

И аз . Peace
От форума научавам много полезни неща , докато такива особи , освен за турски сериали и манджи , за друго не говорят .
Те явно са си такива с форум или без форум. Защото и тук могат пак само за сериали и манджи да говорят. Пък и хора откъм манджи дори има задръстени и неприемащи нищо различно.

# 473

Както свекървата на моя приятелка я питала: "Ти хубаво превеждаш, ма кажи какво работиш?"

# 474

Нито риба, нито рак.
То зависи и какво работят, де  Wink

# 475
Не съм чула някои деца да не си уважават майката, защото не работи, абсурдно е Simple Smile

Аз пък съм чула и видяла, не става въпрос за детинско отношение от тийн, а за цялостна нагласа. "Ти като не работиш от еди колко си години - нищо не знаеш. Грубо казано, разбира се. Значи - няма право на мнение при избор на университет, специалност, работа, пост, компания и т.н. А таткото, врял и кипял в корпоративно гъзолизие е компетентен и авторитетен съветник. А, обяснявайте ми пак, как и това го няма.

разбира се, че се среща, особено в Бг, защото такава е нагласата и на обществото, видно и от тази тема. А особено там, където е нормално в семейството да има 3+ деца, няма такова отношение.

тити , ти си в друга държава , с друга култура .
Ние коментираме как е в БГ .

Щом имаш собствени доходи , не си домакиня .
Домакиня е жена без такива .

# 476

А ако нямаш и ден трудов стаж, но пък имаш доходи от наеми и ренти?

# 477
Работа от дома е готин вариант. В японското семейство, което посетих,
жената си стоеше у дома, както е прието- но имаше класна стая и
преподаваше уроци по английски. Там е прието след брака жената да е на
половин работен ден, след децата да не работи, после евентуално пак
на половин ден.

Ако си рентиер, също идеален вариант да не се бачка. То тогава има и културни
пластове и домакинстването е от друго ниво.

# 478

Ако си рентиер, също идеален вариант да не се бачка. То тогава има и културни
пластове и домакинстването е от друго ниво.
Да, не на ниво - пералня-тенджера-парцал.

# 479

А ако нямаш и ден трудов стаж, но пък имаш доходи от наеми и ренти?

Именно де , не си . Peace

Общи условия

Активация на акаунт