Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 828
  • 788
  •   1
Отговори
# 480
Щом имаш собствени доходи , не си домакиня .
Домакиня е жена без такива .

А ако нямаш и ден трудов стаж, но пък имаш доходи от наеми и ренти?
тогава си самоосигуряващ се Laughing

# 481
Кажете сега, жените, които работят от вкъщи към домакините ли ги слагаме, или към тези с кариера?

Нито риба, нито рак.
То зависи и какво работят, де  Wink
Е, да, не говорим за сглобяване на химикалки надомно  Simple Smile Ако превеждат, редактират, пишат, чертаят, но го правят по пижама - жени с кариера ли са, или са по-домакини от тетките на гишета?

# 482

Ако си рентиер, също идеален вариант да не се бачка. То тогава има и културни
пластове и домакинстването е от друго ниво.
Да, не на ниво - пералня-тенджера-парцал.

Ами аз като работя пак си върша тези неща .
Това си е поддръжка на дома . Peace

# 483
Кажете сега, жените, които работят от вкъщи към домакините ли ги слагаме, или към тези с кариера?

Нито риба, нито рак.
То зависи и какво работят, де  Wink
Е, да, не говорим за сглобяване на химикалки надомно  Simple Smile Ако превеждат, редактират, пишат, чертаят, но го правят по пижама - жени с кариера ли са, или са по-домакини от тетките на гишета?

Възприемам ги като работещи, а не като домакини. Просто има професии, които не изискват присъствие в офис.

# 484

Ако си рентиер, също идеален вариант да не се бачка. То тогава има и културни
пластове и домакинстването е от друго ниво.
Да, не на ниво - пералня-тенджера-парцал.

Ами аз като работя пак си върша тези неща .
Това си е поддръжка на дома . Peace
Тяхн ото е друго. Там е поддръжка на атмосферата, домът има кой да го поддържа. Но това е по филмите.

# 485
разбира се, че се среща, особено в Бг, защото такава е нагласата и на обществото, видно и от тази тема. А особено там, където е нормално в семейството да има 3+ деца, няма такова отношение.

Ако семейството е датско например го има това отношение, ако е арабско, естествено че го няма.
Ти примери с Абу Даби ли се опитваш да даваш или така по принцип си говориш?

# 486

Може и да не разчиташ изобщо на пенсия и да не се самоосигуряваш . Grinning

# 487

Може и да не разчиташ изобщо на пенсия и да не се самоосигуряваш . Grinning
ДА,и това става актуално с всяка изминала година,
за изплащането на пенсията на 1 човек работят(и се осигуряват) все по-малко хора...
и пенсиите ще са си същите мизерни и след 20 години
по-добре човек да си внася парите

# 488
разбира се, че се среща, особено в Бг, защото такава е нагласата и на обществото, видно и от тази тема. А особено там, където е нормално в семейството да има 3+ деца, няма такова отношение.

Ако семейството е датско например го има това отношение, ако е арабско, естествено че го няма.
Ти примери с Абу Даби ли се опитваш да даваш или така по принцип си говориш?

така, по принцип, да изглеждам по-умна. От 6 години наблюдавам семейства от цял свят, не бих обобщавала за арабски семейства.

# 489
  • До морето :)
Февруари месец ще станат 3 години откакто не ходя на работа и вече изперквам. Знам, че като се върна в офиса много ще ми лиспват децата, но така ми се иска поне 2 дни в седмицата да работя... Ей така, да си почина...

# 490
  • Другата България

Защо, с какво сглобяването на химикалки е по-различно от превеждането на текст? Нали все носи доходи, работа от вкъщи е, труд? От сглобяване в къщи като нищо можеш да станеш мениджър в Паркер, а някои цял живот си превеждат текстове....относително е това, и  зависи от доста обстоятелства.

# 491
  • София
Аз все още силно се притеснявам, Андариел, че смяташ да работиш с деца- и то на база "неврология".

След като нещата са много по-богати и детайлни.

А мен изобщо не ме притесняват родители като теб, защото съм подготвена, че и такива случаи ще имам. В крайна сметка, ако на родителя нещо не му допада базата "неврология", да си търси друг специалист или сам да се справя с проблемите, от висотата на своите убеждения относно неврологията и богатите детайли! Може и към изотериката да се обърне, и към Бягащата с вълци, и към извънземните.

# 492
  • Sofia
 ...от 3 мес.,,бездействам,, у дома  Tired не се чувствам пълноценна

# 493

Защо, с какво сглобяването на химикалки е по-различно от превеждането на текст? Нали все носи доходи, работа от вкъщи е, труд? От сглобяване в къщи като нищо можеш да станеш мениджър в Паркер, а някои цял живот си превеждат текстове....относително е това, и  зависи от доста обстоятелства.

Боже, прибери си вересиите! Преводът изисква задълбочаване. Химикалните са просто
външно действие и изискват широта. Преводачът с годините трупа богатство, така че
и един абзац да преведе, той да блести. То и Валери Петров ей така цял живот си превежда...

# 494
...от 3 мес.,,бездействам,, у дома  Tired не се чувствам пълноценна
Какво си работила преди това?

Общи условия

Активация на акаунт