Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 210
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Да не е хубаво това с антибиотиците, само че има такива антибиотици, например пеницилиновите аугментин, амоксицилин и т.н., които могат и се изписват на бременни.
Освен това в първите 20 дни от оплождането, риска от увреждане на плода в резултат на прием на лекарства не е голям или поне не е по-висок от стандартното, понеже още не е започнала органогенезата (формирането на органите). Така че, засега седим и чакаме  newsm78
Само като чуя антибиотик и настръхвам  #Crazy Моля ви, посъветвайте ме какво да правя...Вече няколко дни се чуствам доста зле, но с народна медицина май няма да ми се размине. От днес и температура звех да вдигам, до 37.6, а да не говоря за това, че още от начало щом разбрах,че съм бременна, си поддържам между 37.1 и 37.3. При вас има ли подобно нещо и дали да го отдавам на бременността?
 Личната ми лекарка от вчера ми изписа Оспамокс 1000, но не съм го започнала, много ме е страх да не стане нещо лошо, макар че ми каза, че е позволен за бременни.

# 601
  • ул. "Мечтание"
Добре дошла!  Hug

Принципно по време на бременност температурата на жената е малко по-висока - около 37 и малко отгоре дори може да е. Ако лечението, което са ти предписали те притеснява, обсъди с друг лекар или със същия дали не може да се приложи нещо друго, което да не те тревожи толкова. Всъщност от какво те лекуват?  Thinking  newsm78 Правиха ли ти някакви изследвания да се докаже инфекция (с този антибиотик се лекуват инфекции принципно)?

# 602
  • София
Аз от както съм бременна поддържам всеки ден 37.1-2-3 Дори преди да си направя теста за бременност имах 37.5. Не съм била отпаднала, даже се зачудих, че Т е толкова.

# 603
Да не е хубаво това с антибиотиците, само че има такива антибиотици, например пеницилиновите аугментин, амоксицилин и т.н., които могат и се изписват на бременни.
Освен това в първите 20 дни от оплождането, риска от увреждане на плода в резултат на прием на лекарства не е голям или поне не е по-висок от стандартното, понеже още не е започнала органогенезата (формирането на органите). Така че, засега седим и чакаме  newsm78
Само като чуя антибиотик и настръхвам  #Crazy Моля ви, посъветвайте ме какво да правя...Вече няколко дни се чуствам доста зле, но с народна медицина май няма да ми се размине. От днес и температура звех да вдигам, до 37.6, а да не говоря за това, че още от начало щом разбрах,че съм бременна, си поддържам между 37.1 и 37.3. При вас има ли подобно нещо и дали да го отдавам на бременността?
 Личната ми лекарка от вчера ми изписа Оспамокс 1000, но не съм го започнала, много ме е страх да не стане нещо лошо, макар че ми каза, че е позволен за бременни.

Болна съм от 4-5 дни и не смъквах температурата. В началото личната ми каза хомеопатични, но нямаше резултат. Отидох при първият гинеколог, който можеше да ме приеме. Каза ми изрично да не се занимавам с глупости. Даже ме заведе в аптеката. Даде ми прополки, Пиносол и парацетамол (но не нурофени и т.н.). За парацетамола беше изричен, че не трябва да прекалявам (мах 3 на ден). Предупреди ме, ако няма промяна да му се обадя задължително. Днес съм малко по-добре, пих само 1 парацетамол. Една приятелка ме накара да си правя инхалации на всеки час и ми подействаха много добре още при първата.
Мисля, че е добра комбинация всичко това, въпреки че действа бавно. Но пак зависи и какво е положението при теб. Оздравявай!  Peace

# 604
Здравейте, мили мами!

Казвам се Стилиана и съм горда мама на "ноемврийче 2009". Съвсем планирано с татко й през ноември 2013 започнахме опитите за зачеване на нов член на нашето семейство. След малко менструални проблеми и доста дълъг цикъл се подлъгах с тестовете още през декември и за това си изчаках макар и нетърпеливо 36 дни от последната М. И тази вечер хубавата новина дойде  EFP

Ще бъда щастлива във вашата компания от септемврийски мами, а междувременно ще стискам палци на себе си и на вас за една безгрижна и лека бременност.

# 605
Добре дошли на новите момичета   bouquet
Болничките бързо да се оправяте. Аз също нещо се разболявам заедно с малкият батко, дано бебето да успеем да опазим. Ужасно време  Tired
Аз съм в петък на лекар и вече нямам търпение  Crazy

# 606
  • София
Момичета, от утре за София ще обявят грпна епидемия за 7 дни, четох, че ще бъдат отменени операциите, женските консултации и др. Не знам доколко е вярно това с отмяната, но  се притеснявам, в понеделник съм на ЖК, мисля утре да звънна на лекарката и да я питам направо,тя ще има по-точна информация, предполагам! Cry

# 607
Добре дошла!  Hug

Принципно по време на бременност температурата на жената е малко по-висока - около 37 и малко отгоре дори може да е. Ако лечението, което са ти предписали те притеснява, обсъди с друг лекар или със същия дали не може да се приложи нещо друго, което да не те тревожи толкова. Всъщност от какво те лекуват?  Thinking  newsm78 Правиха ли ти някакви изследвания да се докаже инфекция (с този антибиотик се лекуват инфекции принципно)?
[/quote
Лепна ме някаква настинка първо, но от вчера взех доста да се влошавам, започнах да кашлям, носът ми е запушен и температурата ми се повиши. След консултация с личната ми, каза, че ако още 2-3 дни съм с висока Т., да започвам прием на Оспамокс, за да не станат още по-сериозни нещата след това. Абе направо съм си грипясала сериозно, а и да не говоря, че и всички около мен са болни. Ноооо, ме е стах да започна този антибиотик, знам ли вече?! Особено след първият ми аборт (ембрионът спря да се развива) и ми е много притеснено, все си мисля да не стане най-лошото  Cry За това исках и вашите мнения и съвети спрямо антибиотиците по време на бременност  Hug

# 608
Момичета, днес си взех кръвния тест резултат е 6 372 mIU/l, което си отговаря точно на 5 г.с. и няколко дни.

Надявам се в понеделник на прегледа всичко да е както трябва и да видим сакче. Дали 6 г.с. е много рано за сърчице?

Пожелавам на болните по-бързо да се оправят!

# 609
  • ул. "Мечтание"
abc_0033, не е гот разбира се да пиеш антибиотик бременна (то и небременна де), но понякога риска е оправдан, надявам се лекарката ти да е прецинила правилно. Ако принципно ѝ имаш доверие, смятам, че можеш и сега да ѝ се довериш. Peace
Бързо оздравяване ти желая и без усложнения!  Hug

# 610
  • София
Момичета, от утре за София ще обявят грпна епидемия за 7 дни, четох, че ще бъдат отменени операциите, женските консултации и др. Не знам доколко е вярно това с отмяната, но  се притеснявам, в понеделник съм на ЖК, мисля утре да звънна на лекарката и да я питам направо,тя ще има по-точна информация, предполагам! Cry

Аз не съм обърнала внимание, но ММ веднага е звъннал на докторката и тя е казала, че няма проблем да си идем на прегледа в петък. Направо съм пълно перде в това отношение, не мисля за настинки и заради, и съответно не боледувам.  Mr. Green А не е ММ като да не е по цял ден с болни и вечер с нас. Wink

Добре дошли на новите момичета!  Hug

# 611
Момичета, днес си взех кръвния тест резултат е 6 372 mIU/l, което си отговаря точно на 5 г.с. и няколко дни.

Надявам се в понеделник на прегледа всичко да е както трябва и да видим сакче. Дали 6 г.с. е много рано за сърчице?

Пожелавам на болните по-бързо да се оправят!
Моят 1-ви преглед беше в 5г.с. и 4 дни и се видя само сакче с мехурче, вече чак на 30.01 ме вика отново, за да видим дългоочакваното сърчице  Praynig Но пулсации аз знам, че вече се въждат м-у 7-8 г.с, но ако си била с по-ранна овулация и в понеделник може да се чуе  Hug Успех от мен. И дано Господ бъде добър с всички нас и имаме възможността да се наслаждаваме септември на живи и здрави бебчета  Heart Eyes

# 612
... И дано Господ бъде добър с всички нас и имаме възможността да се наслаждаваме септември на живи и здрави бебчета  Heart Eyes

Praynig

# 613
Здравейте бъдещи прекрасни мами, записахте ли се вече на ЖК и ако да къде?  Колебая се между Вита и Щерев Simple Smile Ако има запознати със следенто на бременността там,  нека споделят. Пожелавам на всички ни сладка и безпроблемна бременност Simple Smile  Heart Eyes

# 614
Препоръчвам клиника Надежда с двете ръце  Hug

Общи условия

Активация на акаунт