Празници по италиански, тема 142

• 32 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • в едно миланско село
пу, язък, заметоха. винаги кога се забавлявам мине некой чистник  Crossing Arms Mr. Green

# 106
  • Milano
Пак си пуснА бисерите господина.

# 107
  • в едно миланско село
много бързо се чисти, аз, все пак, и други неща върша докато между пиша  Twisted Evil

значи, да ви кажа, следващият ми разход (живот и здраве), ще е за добра сушилня. ситуацията при мен е драматична, не мога да изпера, изсуша и изгладя, и не говоря за уикенда, цялата седмица се пере и суши тук. хем хавлии, покривки, чаршафи и памучно бельо са в сушилнята и пак не успявам.
аз определено мисля, че едно време, в България, майка ми не переше по този начин  Rolling Eyes
или не съм имала толкова дрехи (то това е сигурно, де). тук, 4 човека, от които 3 жени, пълним пералня точно за 2 дена, постоянно се простира и всичкото това местене на дрехи ми генерира прахоляк, не мога да смогна просто. или, по-точно, мога, но би означвало да не поседна уикенда.
и при вас ли е така?  #Crazy

# 108
не може директно в миялната, защото полпата и семките първо трябва да ги махнеш, ако не искаш да си запушиш филтрите. изпробвано, доказано , платено за поправки - не става директно да буташ нищо:) Но аз с 1-2 жеста го правя и после я слагам в миялната:)

заландо.ит за обувки виж Якамоз.
вече 2х от там и от амазон. ит си купувам. английския сайт javari.co.uk също са мн. силни
 хубави обувки се намират все още и  на пазара.

feiam, при нас определено не е така, изглежда наистина че имаш нужда от сушене.
аз се старая да пера 1х седмично, като в този сезон нося в лавандерията изсушавам сгъвам и ако трябва нещо да се изглади веднага, наобяд ги връщам готови. тук навън не мога да простирам, защото няма изсъхване, вътре ми е по-неудобно и така. не ми е огромен труд

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 17:52 от 10 cent

# 109
  • в едно миланско село

вече 2х от там и от амазон. ит си купувам. английския сайт javari.co.uk също са мн. силни
 хубави обувки се намират все още и  на пазара.

Лени, обувки от амазон не съм купувала, а имам 100 евро купон за харчене там. осведоми старата си кака къде и какво, да не губи излишно време  Laughing

# 110
и аз искам такъв купон:))
много е лесно от амазон за 1 ден дойдоха

# 111
Супер ще погледна, мерси.
Аз пускам 3 перални 1 път седмично, но съм сама. Съответно в събота изпирам всичко и го простирам и в неделя прибирам по гардеробите, но аз нищо не гладя, а само нещо като ми потрябва тогава го гладя, изобщо не мога да се занимавам с гладене на чаршафи, дънки и тн.

# 112
  • в едно миланско село

feiam, при нас определено не е така, изглежда наистина че имаш нужда от сушене.
аз се старая да пера 1х седмично, като в този сезон нося в лавандерията изсушавам сгъвам и ако трябва нещо да се изглади веднага, наобяд ги връщам готови. тук навън не мога да простирам, защото няма изсъхване, вътре ми е по-неудобно и така. не ми е огромен труд

ти имаш лавандерията, което значи, че и разни покривки, юргани и т.н. не ти се диплят из къщи  Rolling Eyes
при мен това е част от безумието, ей на, сега ще пристигне майка ми, а есенните ми завивки са още наоколо, щото от ежедневно пране не мога да ги изпера и изсуша  ooooh!

да ви кажа и последният ми ангажимент, който е смешен и абсурден : щерка ми си организира рождения ден. обаче и' го организират тайно и приятелките и', които подпомагам. значи, тя организира, те и казват, че на деня не могат, тя реве, че никой няма да дойде  Mr. Green
едните искат бар и дискотека, тя не иска дискотека, рождения ден е в петък и в събота са на даскало  Mr. Green
току-що взех нещата в свои ръце, защото ставаше голямо мазало  Joy Joy
а пък, и все пак, така мога да присъствам на 18-те, инак не бех канена  Twisted Evil
изобщо, само това ми липсваше  ooooh! Laughing

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 19:21 от feiam

# 113
Как разрешихте въпроса? 2 партита ли ще има?

# 114
  • в едно миланско село
Как разрешихте въпроса? 2 партита ли ще има?

мъчим го още, но по всяка вероятност-да. едно приятелско и едно роднинско, каквато ми беше и първоначалната идея, де  Laughing
тази седмица се очертава натоварена  #Crazy

# 115
Това голямата дъщеря ли е?
Момичетата които ще са в Милано от 27 до 16 януари, ако някоя е свободна за кафе или суши можем да излезнем? Ние засега нямаме планове за точно определени дни, мислехме да отидем до Венеция и Торино да разгледаме  Simple Smile

# 116
Четохте ли Уикито какво казва за цветовете на очите? Нямало друг цвят, освен кафяво  Laughing, само че в различно количество и на различна дълбочина от ириса, поради което светлината се пречупва по различен начин и създава различен видим цвят на очите. Но няма нищо синьо в окото, нито зелено или каквото и да било друго.
Като любопитен факт го казвам просто.
За протокола, от моите гарджета Матео и Елена са със сини очи, Мила тъмно кафеви, Елиас - вероятно пъстри. Ние с Микеле сме с пъстри (кафяво-зелени).

Аз също не гладя, казвала съм. Само за официални случаи.

Фейам, де ги дават тия купони по 100 евро? Искаме!

# 117
Четохте ли Уикито какво казва за цветовете на очите? Нямало друг цвят, освен кафяво  Laughing, само че в различно количество и на различна дълбочина от ириса, поради което светлината се пречупва по различен начин и създава различен видим цвят на очите. Но няма нищо синьо в окото, нито зелено или каквото и да било друго.

Ами то какво е цвят изобщо? Технически погледнато, цветът е именно пречупена светлина, видима за окото. Rolling Eyes

# 118
Четохте ли Уикито какво казва за цветовете на очите? Нямало друг цвят, освен кафяво  Laughing, само че в различно количество и на различна дълбочина от ириса, поради което светлината се пречупва по различен начин и създава различен видим цвят на очите. Но няма нищо синьо в окото, нито зелено или каквото и да било друго.

Ами то какво е цвят изобщо? Технически погледнато, цветът е именно пречупена светлина, видима за окото. Rolling Eyes

Тъй е то, но има меланин вътре, кафяв пигмент. Няма такова нещо като син пигмент.

Още нещо любопитно: сега забелязвам ,че снимките на очите са еднакви в италианската и в английската Уикипедия. Само дето в итлианската едната снимка, дето особено прилича на Фейам, се нарича "зелен ирис", докато в английската са я сложили в графа "hazel", а в раздела за зелено са други.

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 21:32 от tralala81

# 119
  • в едно миланско село

Фейам, де ги дават тия купони по 100 евро? Искаме!

на бачкането  Mr. Green

инак, обяснявайте си се техническо-научно за пигментациите. аз, вярвам на (и във) очите си, които, слава богу, виждат цветно, а не чрез пречупена меланиново-пигментна светлина  ooooh!
баси и досадните педантки сте  Mr. Green

пс.
Четохте ли Уикито какво казва за цветовете на очите? Нямало друг цвят, освен кафяво  Laughing, само че в различно количество и на различна дълбочина от ириса, поради което светлината се пречупва по различен начин и създава различен видим цвят на очите. Но няма нищо синьо в окото, нито зелено или каквото и да било друго.

Само дето в итлианската едната снимка, дето особено прилича на Фейам, се нарича "зелен ирис", докато в английската са я сложили в графа "hazel", а в раздела за зелено са други.

нещо си недогледала, или недочела. точно снимката от италианската уики, за която говорех е в категорията Green eyes на английската, Hazel-а нищо общо с мойта пигментация нема, той си е точно "пъстро" око, малката ми щерка е с такова, много сладко  Laughing

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 21:40 от feiam

Общи условия

Активация на акаунт