Празници по италиански, тема 142

• 32 091
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
аз не мисля, че Реджина е много резервирана - онзи ден си показа дъщеричката, знам за дядо й каква кръчма е имал в София, знам за мъжа й какво работи и тн. сега не се сещам.  Просто жената явно не иска съвсем да се разпищоли, иска да си има някаква анонимност, голяма работа, че не казала какво работи Laughing. Наистина е малко нахално, още повече, че като 1х не ти се отговори - ами какво сега има да се пита повече ... може да не иска да лъже бе, какво има толкова да се настоява.

общо взето аз съм на мнението на Джоя - това е форум за мнения.

Но това, че аз не съм такава натура и обичам да контатувам с хората и да се опознавам с тях и съответно тук компанията я чувствам лично близка и съм създала приятелства и тн, не означава, че всички трябва да са като мен

Деси, ти си спомням, че имаше проблем с твоето прайвъси във форума и се наложи да сменяш акаунта по едно време. Може би имат хората някакви резерви, в крайна сметка освен нас има и 'балкон'., пред който може би не е О.К да говориш врели некипели. Например.

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 21:09 от 10 cent

# 211
Аз мисля, че всеки сам си преценява и който иска да казва някакви по-лични неща го прави, който не иска не го прави и нито единия нито другия са за осъждане. Това е публичен форум и всеки има правото да се намеси ако усети, че има нещо да каже, което е важно за него. Ето аз примерно не съм писала от много време, сега пак имам необходимост да съм сред вас.
Аз лично харесвам по-директното общуване, затова на който му е приятно може винаги да ми пише във фейсбук или скайп.

# 212
# 213
Добре си спомняш, оттогава много добре преценявам какво да споделя, и какво - не. Но не мога да се включа в обсъждане примерно на живота в детската градина, без да дам някаква информация от личен опит, откъдето да следва лична информация, или да споделя как някой си клиент днес ме е ядосал, без да спомена с какво се занимавам, без подробност кой клиент и къде точно. Ей такива, дребни работи, споделени и от повечето от вас, с които всекидневно си обсъждаме какво ли не, и които са ми създали някаква представа за всяка от вас. Което не значи, че ви знам и кътните зъби.
А моят проблем не беше с някой, който не познавам, а с реален човек, познат много преди форума, и който се опита да ми създаде проблеми с преиначен информация, публикувана от мен, с близките ми. Навремето се презастраховах, накарвайки модераторите да изтрият мненията ми, после преосмислих нещата им реших, че всъщност не бях напосала нищо лошо, срамно или невярно, нито пък опасно. Но оттогава внимавам.

# 214
А иначе тук има големи параноички и болни на тема прайваси, на първо място бих поставила Маркрит, след нея - Джоя.

Крайно време беше за диагнозите. Моята гледна то4ка е следната: това е форум за обсъждане на теми, а не на потребители. Ли4ният живот на пишещите не ме интересува, както и не разбирам любопитството на някои хора.

На КОИ ТЕМИ ?  Rolling Eyes newsm78
Тук обсаждаме преди всичко именно теми от нашия живот .
И щом четеш този форум ,личния живот на хората тук ,те интересува и още как.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 215
Деси, на мен ми е ясно това което казваш, и чудесно го разбирам, но по-скоро мисля, че това е личното ни чувство за уязвимост пред опредлени насрещни прикритости и резерви.
Според мен, всеки намира баланса за себе си, аз също се старая да не казвам много, но точно както казваш примера,случката, проблема и тн обсъждането често ме кара да правя лични отклонения, за да си аргументирам мисленето. не мога да говоря за себе си като за 'една позната', например.
и затова се увличам , но доста пъти съм си прехапвала езика особено в миналото

# 216
М/у другото Деси, понеже знам, че си фен на Лидъл.
Не бях ходила в ЛИДЛ от незапомнени времена, защото ми е далеч и нямам път към този край на града. Днес отидох и останах възхитена от гурме-колекцията им. цена, опаковка, всичко са открили как да ме спечелят, съответно реших да направя и Бъдни вечер и Коледа с някои техни неща.

Например купих огромни тортеллони черни /сепия със сьомга. Понеже не съм яла никога .. трябва ли им сос или така се ядат? (  и ако да, какъв?

# 217
Продуктите им Deluxe, страхотни са, пробвай им лимоновите конфети, въпреки диетата, страхотни са! Не съм пробвала въпросните тортелони, но аз бих ги направила със сметана.

# 218
Продуктите им Deluxe, страхотни са, пробвай им лимоновите конфети, въпреки диетата, страхотни са! Не съм пробвала въпросните тортелони, но аз бих ги направила със сметана.

аз задължително трябва да се спра да ям защото напоследък качих няколко кг..
затова сега от утре до Бъдни вечер ще направя шокови няколко дни да върна играта.
в момента нищо и не купувам за да няма нищо а ядене, освен несметно количество брюкселски зелки, карфиол и финокио , така че ще отида на 23ти. Тоест, има време да препоръчаш още някои неща , аз си записвам Grinning

# 219
  • в едно миланско село
добър вечер  Laughing
снощи бях на вечеря с приятелка, та не успях да се включа за превозните средства. (за миланчанки, сигурно съм го споменавала и друг път, защото често го посещавам -като често значи 2-3 пъти в годината  Mr. Green-: http://www.panealpanevinoalvino.it/
не е интимно заведение за с гадже и менюто не е разнообразно по простата причина, че всичко е сготвено от тях на момента, но е безобразно вкусно и без последствия на другия ден. дефект : 12 евро за 2,5 часа паркинг ooooh!)

та, за транспорта - има места, до които не мож стигна без кола, места на 7/8км разстояние, които би ти коствали час и кусур с градски транспорти, и места, до които е безумно да използваш кола, макар и да са на същото разстояние от първия вариант. мисля, че във всички големи градове е така. аз от 25 години не съм слязла от колата, но е вероятно да ми се наложи, колкото и в началото да ме шокира подобна възможност (от суеверие не влизам в подробности  Embarassed)

за прайвасито съм съгласна с всички мнения  Mr. Green

инак съм и любопитна, де, и си развивам фантазията. примерно, Маркрит, според мен, или е омъжена за италианец, или е била на крачка. а Реджито, със сигурност работи като счетоводителка в Медиасет  Crossing Arms Laughing

(пс. след 10 месеца гърч си взех отпуска за утрешния ден и сега релаксирам. утре ще стана, ще се боядисам, ще си взема малката щерка преди обяд в училище, голямата - след последно контролно на връх рождения и ден, и ще го водя да кльопаме някъде. ей такива елементарности, дето не ми се получаваха напоследък  Wink)

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 8 нови отговора. Mr. Green
мии така е, всички ми дрънкат на главата, 5 реда за половин час  Joy

# 220
  • в едно миланско село

Например купих огромни тортеллони черни /сепия със сьомга. Понеже не съм яла никога .. трябва ли им сос или така се ядат? (  и ако да, какъв?

според мен, една от малкото рецепти, които плачат за сметана, с капачка водка да изветрее.
аз бих прибавила тъно нарязани предварително незадушени, а "салтати" тиквички и, шафран в сметаната  Blush

поне още 2 рецепти ми хрумват, свирни ако искаш  Laughing

# 221
виж, аз огладнях само от тия 2 реда дето си ми ги написала Simple Smile

# 222
примерно, Маркрит, според мен, или е омъжена за италианец, или е била на крачка. а Реджито, със сигурност работи като счетоводителка в Медиасет  Crossing Arms Laughing

За счетоводител и аз така мисля, но как нацели Медиасет е загадка за мен  Laughing. Също и за Маркрит - не знам дали предположенията ти имат нещо общо с истината, но звучи адски убедително, и според мен е вторият вариант; или пък е била омъжена за италианец, за кратко.

Ама Реджи не е от тия обсебените от прайвъсито, беше ни разказвала даже как са се запознали с мъжа си. Тъй че моето впечатление по-скоро беше, че въпросът на Фиото й е минал през едното ухо и е излязъл през другото.
И днес цял ден я няма да разсече Гордиевия възел, и тук спекулираме както ни дойде.  Laughing

# 223
  • в едно миланско село
виж, аз огладнях само от тия 2 реда дето си ми ги написала Simple Smile

ми,  Embarassed Embarassed, предполагах да си била вечеряла вече, сори  Laughing
аз кльопам кебабчета (мама ми донесла). човеците, дето ги приготвяли, и казали, че предишния ден за Италия правили кебабчета, кюфтета и ... шкембе чорба  Shocked
да си признава съфорумката, за която са били  Joy

примерно, Маркрит, според мен, или е омъжена за италианец, или е била на крачка. а Реджито, със сигурност работи като счетоводителка в Медиасет  Crossing Arms Laughing

За счетоводител и аз така мисля, но как нацели Медиасет е загадка за мен  Laughing.

ух, бе, Уотсън, елементарно е. тази либов към Милан и Берлуска нема как да не е платена  Joy

# 224
Реджито, със сигурност работи като счетоводителка в Медиасет  Crossing Arms Laughing
Ахахахаха, това много ме разсмя! Много готино предположение. Laughing
Феиам, чрд х 18 на дъщеря ти утре и дано те зарадват и персонално теб с обаждане.

Говорейки за коли - за мен е абсолютно немислимо без, наистина немислимо. Обаче днес утрепах едни два часа задръстена в колата от Лугано до Комо (справка: 30 км) ooooh! Изнервих се до лудост, провалих си една среща... Ужасна работа е бутането в трафика.

Общи условия

Активация на акаунт