Коледа 2013 - тема 4

  • 79 993
  • 570
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 1 618
Харесала съм си ето тези сладки
http://www.kulinarno-joana.com/2012/12/shokoladovi-koledni-sladk … daraci-v-burkani/
но меласа няма от къде да взема. Някакви идеи с какво да я заместя? С мед дали ще стане  newsm78

Меласа можеш да вземеш от магазин "Сокони"  Обади се и провери дали имат. Практикуват и изпращане по куриер.Варненския магазин поне го правят.

София, кв. Студентски град, бул. Никола Габровски 108

телефон: 02 4436592


Можеш да замениш с Dark muscovado захар. Има от нея в Била.Тъмна и мека стои в пакета. Ароматът е несравним.

Аз си приготвих ето това

Звездовиден анасон сладолед в джинджифилови кошнички

# 106
  • Мнения: 31
Цитат
Здрасти, аз веднага ще ти кажа какъв е проблема. Тестото за кравайчетата не е подходящо за сплеснати сладки (тип дукати), те и затова не се изрязват с формички, а се правят с ръце на фитил или както правят някои момичета - топки. Така остават вътре леко влажни и не се ронят, а и така са по-вкусни. Нищо, може би ако опиташ да ги слепиш с мармалад, няма да са ронливи толкова. Peace

Мерси, Наталина, ама аз направих копчетата после с втората половина от тестото. Самите рохлички не станаха добре. За първи път ги правя в тава, а не на ръка, ама май не ще да е от тавата. Нещо друго съм объркала явно......  ooooh!

aveili, Това, което споделяш, направо ме ужаси. И от моите се счупиха, но някъде около 1/4. Днес си купих формичката за печене и сега се притеснявам да не би да получа твоят резултат. Може да пробвам пак и с ръка да оформя и във формичаката.

Sunny29, моля не се ужасявай чак!  Hug

Като се замисля сега на разбора  newsm78, май проблемът е бил в това, че фурната е била на по-висок градус, а пък аз май ги извадих по-рано. Защото тестото беше и с прекрасни продукти и съм спазила всичко точно по рецептата на Наталина. Пък и на вкус беше страхотно!  Laughing

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 18:09 от aveili

# 107
# 108
  • София
  • Мнения: 11 198
Ето и първия ми опит за украса на меденки.  Embarassed
Скрит текст:

# 109
  • Стара Загора
  • Мнения: 511
Една оригинална и предполагам вкусна идея която мисля да направя.http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/12/petits-fours-c … -gift-recipe.html
Благодаря, точно това търсих, лесно, вккусно и красиво.  bouquet

# 110
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Една оригинална и предполагам вкусна идея която мисля да направя.http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/12/petits-fours-c … -gift-recipe.html
Благодаря, точно това търсих, лесно, вккусно и красиво.  bouquet
+1

# 111
  • Мнения: 180
 BiankaD, знам я тази захар, аз също много я харесвам, понякога я взимам за кафето.  Още утре ще си взема един пакет, благодаря ти  Hug
Ето и моите последни сладки:
Анасонови дукати
Скрит текст:
Шоколадови сладки с фъстъчено масло / май трябваше дозата да е двойна, нещо застрашително намаляха /
Скрит текст:
Кокосово-портокалови сладки, също много се харесаха на хлапето, а така приятно ухаят на портокал, мммм
Скрит текст:
и Какаови кифлички на Димитрана
Скрит текст:

# 112
  • Мнения: 452
Ето до къде я докарах с баклавата:



Сега съм на помпата, че беба трябва да яде, а пък баклавата се пече Simple Smile
Тани може ли рецептата за тази баклава.Много интересна ми се видя  Wink

# 113
  • Мнения: 660
Хора, у нас няма скриване на сладки...аз правя - всички ядат. Sad Трета серия меденки изчезват....ми то така направо на 23 да ги правя, че белким изкарат до 25. Crossing Arms Замесила съм звезди с капучино и 4-та доза рохлички..дано успея да ги опазя..поне малка част от тях. ooooh!

# 114
  • Мнения: 180
Ох, знам че Джемма беше давала рецептата за масленото тесто за тези елхички
Скрит текст:
но сега не мога да го намеря, а нали пиша от компютъра на хлапето и не мога да се застоявам много. Та Джемма или някоя добра душа, ако може да ми го напише пак, много ще съм благодарна  Hug

# 115
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ами те са същите като линцерите- маслено тесто- яйца, пудра захар, масло, ванилия и брашно

Аз се отчитам днес с още 2 дози ванилени кравайчета. утре малкият ми син има имен ден и ще носи в училище да черпи и аз ще занеса на колежките.

# 116
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Срам не срам само се записвам. Нито имам време за снимки, нито за сладки Sad Тази седмица имам 4 двуетажни и 1 едноетажна торта, както и 25 мъфина за декориране  Crazy

# 117
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Продължавам с отчета:
опечена и сиропирана:

ell_ell, рецептата е от тук: http://www.ilrai.blogspot.com/2010/10/blog-post_9081.html

# 118
  • Мнения: 21
До тук съм направила 1 доза Роксакя, 1 доза линцери, 1 доза сметаново- лимонени бисквити, 1 доза райски сладки с какаов пудинг и още 1 доза с портокалов пудинг, Меломакарона, Курабиедес,тия дни ще се точи баклавата  и май повече няма да приготвям, че килограмите ще хвръкнат бързо нагоре  ooooh!

# 119
  • Мнения: 278
На този етап приключих със сладките. Имам още една къща за украсяване и разни кексове и други дребоси за правене, но след 3-4 дена ще ги почвам.
Ето линк към албума с всичко до момента.

http://betrays.snimka.bg/cooking/koleda-2013.791850.32140220

И малко снимки тук за цвят.




Общи условия

Активация на акаунт