Коледа 2013 - тема 4

• 80 008
  • 570
  •   1
Отговори
# 120
  • русе
Навила съм се да направя това http://www.kulinarno-joana.com/2008/12/buche-de-noel/ и въпроса ми е:трябва ли да го сюрпирам блата;понеже ще го направя с млечен крем,след като го завия на руло да го намажа ли пак с крем,т.е. под ганаша да сложа ли крем или не?

# 121
Джемма, благодаря  HugПомня аз, че беше нещо познато, но какво точно, не се сещах.
 Биси 13, браво! Много красиви и апетитни сладки! А къщичката е като от приказките!

# 122
aveili, вчера изпекох половината тесто. За разлика от ръчно правените, от тези ми се счупи само една и то по-скоро аз я ударих. Честно казано не ми беше по-лесно правенето, обаче поне станаха еднакви и доста по-големо количество. Ръчните ги направих по-големки и станаха много малко.

# 123
Здравейте !

Иска ми се да направя рохличките на Наталина, но в рецептата има линк към технологията на правенето на кравайчетата, но за жалост той не работи. Може ли някой да помогне как точно се правят ?   bouquet
Също така - в реептата си тя пише, че е добре да се направят 2 седмици преди Коледа - ако утре ги направя не е ли вече много късно ? Надявам се вкуса им да не е лош за Коледа  Grinning

# 124
Irene I, не съм специалист, но направих първите рохлички като ръчно ги оформих като малки подкови. Тъй като ми беше твърдо тестото, си режех по малко и го доомесвах в ръка на фитилче, след което го огъвах като подкова. Честно казано на вкус са божествени, може би като престоят ще станат още по-вкусни, но не мсиял,че си закъсняла. Аз самата имам още малко тесто за изпичане и се надявам днес или утре да го изпека, както и още поне половин доза меденки.

# 125
Съни, много, много благодарности   bouquet
Запрятам ръкавите  Grinning

# 126
Ето така изглеждат моите:

# 127
  • София
Шоколадовата украса на меденките  с какъв шоколад се прави - натурален или млечен?

# 128
  • Sofia
Малко снимки от работната фаза на меденките Wink Ще показвам аранжировки по- натам. Освен тях приготвих и: рохличките, линцери, капучинови звездички, лимонови снежинки, лешникови топчета и мини щолени.

# 129
Прекрасно е всичко, което показвате  bouquet  Само да вземе да завали сняг и ще ми стане истински коледно Nature Snowman
 Още една доза мини щолени готови за фурната - дано до Коледа да им стигне времето и да вкусни Peace

Медени снежинки - голяма играчка падна, но се получиха много симпатични Grinning

# 130

Това е моята продукция до момента: сицилиански коледни сладки и рохлички. Довечера - виенски коледни курабии

# 131
  • Czech Republic
Момичета, неуморни сте!  Hug

_Пепи_, възхищавам ти се, кога стигаш всичко. Сигурна съм, че ще наваксаш.  Heart Eyes

tany3dj, тази баклава я сънувах - много обичам баклава, но все още не съм се пробвала да точа корите сама, а и обикновено нямам много време преди Коледа. Но твоята изглежда прекрасно! Hug

Биси 13, чудесни са и къщичката и меденките!  Heart Eyes

Навила съм се да направя това http://www.kulinarno-joana.com/2008/12/buche-de-noel/ и въпроса ми е:трябва ли да го сюрпирам блата;понеже ще го направя с млечен крем,след като го завия на руло да го намажа ли пак с крем,т.е. под ганаша да сложа ли крем или не?

Платка за руло не се сиропира, иначе ще ти се разпадне още преди да завиеш. Той самият ганаш си е крем, така че под него нищо не слагай!  Peace

Здравейте !

Иска ми се да направя рохличките на Наталина, но в рецептата има линк към технологията на правенето на кравайчетата, но за жалост той не работи. Може ли някой да помогне как точно се правят ?   bouquet
Също така - в реептата си тя пише, че е добре да се направят 2 седмици преди Коледа - ако утре ги направя не е ли вече много късно ? Надявам се вкуса им да не е лош за Коледа  Grinning

Може да ги направиш и ден преди Коледа, просто ние си улесняваме труда и правим предварително, защото издържат. Peace Съжалявам за снимките в Multiply, така изгубих много свои снимки, защото не успях да ги изтегля. Търсих по папките в компютъра, но за съжаление не ги намерих. Но не се притеснявай, не е трудно. Само работи със студено тесто и печи на хартия или ненамаслена тава.

Шоколадовата украса на меденките  с какъв шоколад се прави - натурален или млечен?

Коя шоколадова украса? Тук малко дами украсяват с шоколад, повечето с фондан или белтъчена глазура(роял айсинг). Иначе може да използваш какъвто шоколад искаш. Peace

Tari Tasartir, прекрасни меденки! Браво! Heart Eyes

lu4a и аз им се канех на тези мини щолени (защото голям не ми се прави - тук задължително имаме козунак за Коледа и няма смисъл), но пак ще ги оставя за друг път. Твоите са чудесни! Hug

G..D.., всичко е чудесно!  Heart Eyes

# 132
  • София
Да, то не е точно украса с шоколад - по скоро потапяне на меденките с шоколад (обсъждахме го в предната тема) Peace

# 133
Home raider, заради племениците ми съм решила да потопя част от меденките в шоколад. Ще използвам един, който взех за шоколадово фондю. Той се топи на водна баня и консистенцията му е подходяща за това. Моят е млечен. За рисуване и други украси може би няма да имам време.

# 134
  • Пловдив
Колко по-рано вадите тестото за ванилените кравайчета от хладилника. На клипа на Джемма изглежда доста меко. За пръв път ще ги правя в специалната тава.
Не намирам клипа на Джемма в миналата тема и на 1ва стр. Може ли малко помощ къде да го търся.

Някой сушил ли е едновременно две тави от забравените сладки?

Общи условия

Активация на акаунт