Коледа 2013 - тема 4

• 80 505
  • 570
  •   1
Отговори
# 165
Тази година никой не е споменавал пълнената тиква ето една от мен.
Мммммммм! Боц!

От мен едни шоколадови елхички!

# 166
  • София
Kiara мерси. Ще си направя захаросани корички и ще ги направя тези сладки. Много апетитно изглеждат. Simple Smile  

Готова съм с шоколадовите бисквитки "трюфел". Някой беше писал, че бисквитките не остават бели след печенето. Така ми се получи с първата тава. Ползвах някаква пудра захар на "Крина", която летеше като облак, докато я сипвах в купата. Захарта се стопи няколко минути, след като сложих тавата във фурната. За втората тава смених пудрата захар с някаква евтина, която бях взела от "Фантастико". Тя не се стопи и се получиха бели. Ето снимка, да видите разликата:
Скрит текст:

# 167
страхотни са  bouquet Аз ползвам една най- обикновена от Кауфланд, но не ми се е спапяла така. разликата е голяма.

# 168
Момичета, неуморни сте и сте направили чудесни сладки и къщички!

Tari Tasartir, прекрасни меденки!  Hug

lu4a  мини щолените са чудесни!  Peace Hug

G..D.., каква купа си напълнила само! Браво! Love

nas -много апетитни тези рулца!

За Бъдни вечер вероятно това ще е десертът ми, освен ако не реша и още нещо  Rolling Eyes

Хрупкав празничен тиквеник

# 169
Kiara мерси. Ще си направя захаросани корички и ще ги направя тези сладки. Много апетитно изглеждат. Simple Smile  

Готова съм с шоколадовите бисквитки "трюфел". Някой беше писал, че бисквитките не остават бели след печенето. Така ми се получи с първата тава. Ползвах някаква пудра захар на "Крина", която летеше като облак, докато я сипвах в купата. Захарта се стопи няколко минути, след като сложих тавата във фурната. За втората тава смених пудрата захар с някаква евтина, която бях взела от "Фантастико". Тя не се стопи и се получиха бели. Ето снимка, да видите разликата:
Скрит текст:
Моите не стават бели последно време, ама аз хубаво се заредих от Карфур с кило и половина п.захар. Ще сменя и нея с предишната и ще докладвам Simple Smile

Не мога да ви изчета(почнах да обмислям и да не го правя, че все нещо ново приготвям  Laughing )! Много сладкиши ще ометем пак  Laughing

# 170
Направих си сместта за епичния горещ шоколад...Просто е супер !
http://www.24kitchen.bg/recipe/epichen-goresht-shokolad
Сложи ли царевично брашно?

# 171
miusli, много са интересни тези бастунчета!
Ама няма да се разберем така, постоянно показвате нови, красиви неща и на мен нали ми се иска от всичко да опитам, накрая ще ядем сладки до Великден  Laughing
 mimi0585, страхотна тиква! Аз съм планувала такава като десерт за Бъдни вечер. Досега не съм правила и ако ми изникнат въпроси, да знаеш, че ще те питам.
 aveili, бива ли да показваш тези вкусотии по това време, ще ги сънувам тази вечер!
Rouzi, ще ти харесат сладките. Аз ги правя за пръв път, но определено ще влязат в списъка с любими  Peace А шоколадовите бисквитки са супер! Тези дни и аз ще ги правя и много ти благодаря за уточнението за пудрата захар. Бях си приготвила точно Крина, но сега ще я сменя, да не стават издънки   bouquet
 BiankaD, много оригинален тиквеник, и много красив  Hug
Аз тази вечер направих Ароматни трюфели с уиски
Скрит текст:

Скрит текст:
и Маслените елхички на Джемма, но на тях снимка, когато ги слепя.

# 172
Ето моята рецепта за "Коледни бастунче" много са вкусни и бързо ги ометоха.

# 173
  • София / Сливен
Страхотни вкусотиики приготвяте!
Оня ден направих един сладкиш на мен ми допадна аз обичам шоколадови  изделия.
Карамелизирах захар около 60гр. добавих течна сметана около 100мл. към захарта сместта започва да завира и доста може да попръска  но после става на гъст сироп след което добавих 3 супени лъжици течен шоколад излях го с силиконова форма имам една с форма на пеперуда в която бях сложила сурови орехови ядки и накрая полях сладкиша с разтопен шоколад оставих го да сетгне в хладилника за 3ч.

# 174
  • В светлината на слънцето
Ей, доживях да си изпека капучиновите звезди най-после. Пътем замесих и две теста - за джинджифилови сладки и за италианските бефанини. Много тегаво ми върви тази година работата с печенето. Кога ще украсявам, не знам. ooooh!

# 175
Привет, момичета!
Току що изпекох линцерите. Тази година ме беше страх за тях, защото миналата ги правих за първи път и не улучих тестото. Стана ронливо и се изпочупиха всички до една. След това от тях направих маслени топчета - използвах ги вместо бисквити.
Снощи замесих тестото, но този път го бях оставила пък много меко/уж спазвам рецептата, но предполагам мярката ми е различна/. Започах да разточвам, а то така се лепи, не може да отделиш оформена сладка от плота. И си казах- пак провал с линцерите. Но виждайки, че ми е меко тестото реших да доомеся с още малко брашно, и да знаете какво вълшебно тесто се получи. Станаха много сполучливи форми. Снимки ще покажа като ги слепя.
Утре мисля да правя локумките на Джема. Миналата седмица правих арменските сладки с парено тесто, а те толкова вкусни се получиха, че ги изядохме през уикенда с кафетата...

Джема за пуричките-локумки квадратчета или правоъгълничета изрязваш и приблизително по колко сантиметра? Мисля да ги направя като пурички, а не топчета.

# 176
  • Варна
Някой търсеше бял фондан в малки разфасовки : http://hitrini.com/product/2781/funcakes-fondan-snezhno-byalo-250-g.html  Но не съм купувала такъв, не мога да кажа как е като качество.

# 177
  • Балчик
Квадратчета режа. Колкото по-малки, толкова по-мини пурички се получават. Ти си преценяваш колко големи ги искаш.

# 178
Wafi, благодаря, че се включи. Бастунчетата ги правих по твоята рецепта, много са вкусни, дори мога да кажа, че повече ми харесват от линцерите.

# 179
  • София
Hug Heart EyesЗдравейте вълшебнички! Моля за помощ,не можах да намеря рецептата за меденките,където меда и канелата се разтопяват на котлона и след това се добавят към
другата смес,и също беше отметнато,че се прибавя и кафява захар.Благодаря ви предварително
на който се отзове! Praynig Hug

Мисля, че търсиш тези - Коледните звезди на Мишел.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9343089#msg9343089

На мен са ми най-любими на вкус заради ядките и сушените плодове в тях.

Общи условия

Активация на акаунт