Литературен спамо-чат - 3 тема

• 34 922
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Чудя се какво да чета  newsm78. На хартия имам двете книги на Ричард Йейтс, новият роман на Елиф Шафак, а на Кирето - Джак Ричър, Джон Сол и още един милон неща  hahaha.

Какво имаш на Джон Сол, аз само Сенки намерих в Читанка и я прочетох?

Свет, ами не са ме добавили още в групата?
Ами сега имаме едни познати, които се прибраха в БГ и мога да ги помоля тях, ще опитам - за книгите иде реч.

# 181
Естел, аз това с обезцветяването съм го пропуснала - какъв цвят искаш да си направиш? Дано ти се получи, но също така и да не съсипеш косата си  Peace
Ох, то е дълга и сложна история със заглавие "Косата ми пречи" /по-скоро бръмбарите в главата/.  Mr. Green

Косата ми беше /отдавна  Mr. Green / тъмнокестенява, а аз - млада и глупава. Реших да сменям цвета и к'ъв да е? - Червен. Отивам първия път при фризьорката и ме хваща страх. Казвам й "искам да се боядисам, ама досега не съм. Може ли да ме боядисате пак същия цвят?"  ooooh!  Laughing И тя ме направи кафява. Втория път вече бях смела и станах червена. Носих се така около година. После бившия рече и отсече, че черна ще съм най-добре. Помислих малко /доколкото мога да мисля  Mr. Green / и се боядисах черна. В началото беше кофти, защото избиваше червеното. Накрая си перках черна и се харесвах.
Разделих се с него и мразех момичето, което ме гледаше в огледалото. Свалих очилата, сложих лещи, свалих всички бижута /сребърни, купувани основно от него/ и реших да махам черното.
Стоях две месеца с един никакъв цвят - черно - кафяво, без да се боядисвам.
Боядисах се червена /боята беше яркочервена/, не хвана.
Мазах се с Деколор. Разделих го на две, два пъти се мацах. Косата стана ръждиво червено - кафява. От това колко коса изпопада.  ooooh!
Боядисвах се вчера с яркочервена боя на Евтерпа /някакъв прах с окислител/. Продавачката излъга, че хваща и на черна коса. Намазах се и с него. Отгоре на главата стана яркочервено, краищата останаха тъмни.
Днес майка ми ми взе някакъв обезцветител - син прах и 12% обезцветител. Уж е за дълга коса, не ми стигна.
В момента съм с четири цвята - естественото тъмнокестеняво, червеното от "боядисването" вчера, рижо и русо от обезцветителя днес. Като папагалче съм и ми е смешно. Околните и те се спукват от смях.
Идеята е да стана рижава. Никога не съм била със светла коса.

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 22:50 от Естел Бързоход

# 182
  • София
Сенки имам и аз. Май няма други негови книги в ел. вариант. Хареса ли ти? Аз я стопанисвам на Киндъла от поне една година, но още не съм я чела.

# 183
  • София
Сенки е хубава, малко лека, но хубава.
Вени, аз имам Черната мълния, ако я искаш?

# 184
Сенки имам и аз. Май няма други негови книги в ел. вариант. Хареса ли ти? Аз я стопанисвам на Киндъла от поне една година, но още не съм я чела.

Да, няма други.
Ами аз писах по-напред, че това ми е първата книга на автора и очакванията ми бяха малко по-големи. Чете се леко и бързо.

# 185
  • София
Ох, ето ме и мен....  Grinning Завърнах се от пущинака  Party
Филмът ми хареса! Единствено си мисля, че можеше да е една идея по-кратък. Накрая се изморих от битки с дракони  Crazy

Буб, страхотна елха! Много ми хареса  Heart Eyes

И на Гигова елхата е страхотна, май беше в другата тема, вече се обърквам кое къде видях и четох  Joy
Писах ти и ЛС  Hug

Моята коса е черна. Никога не съм я боядисвала... Преди известно време ми беше влязла идеята да си правя т.нар. омбре-ефект, но фризьорката ми, при която ходя от десетина години, категорично отказва да ми обезцветява косата... Все ми казва да не й пипам цвета и като ми каже така ме разколебава  Rolling Eyes ММ също е против да си променям цвета ... И така си ходя... все с черна коса  Laughing

# 186

Филмът "Хобит: Пущинакът на Смог".

...
Абе да бе ooooh!, божке колко съм руса ooooh! Laughing Аз помислих че ще ходи на излет из някакви пущинаци и си викам къде е тръгнала тази жена в този студ Laughing Joy

Нели, аз много обичам да готвя, така че чакам с удоволствие да пуснеш линк към рецептите на Мариета, благодаря за което Hug

Ето го блогът на Мариетка.  Heart Eyes

http://passionscooking.blogspot.com/

Скрит текст:
Невероятна жена е. А какви пътеписи пише...Пътувам с нея. А и почти винаги със сълзи я чета. Емоции, топлина, страхотна душа носи. Но последната  й торта и причината за направата й ви препоръчвам да прочетете.

Знам я аз Мариетка, разглеждала съм й блога и най-вече невероятните торти-впечатлителни са! А историята на последната й торта ме разплака, благодаря Нелче че сподели Hug

# 187
Тази сутрин кафенцето от мен

Снощи много хубави филми гледах - "Шоколад" и "Ваканцията" /втория по препоръка на Буб Heart Eyes/. Легнах си доволна, ама "Селцето" ми остана с малко прочетени странички. Мислех, че много ще чета, ама възрастта не прощава ... 10-20 странички и сънчо ме подгони.

Провокирана от филма снощи, книгата "Шоколад" добра ли е? Този филм вкарва в такава атмосфера, че веднага ми възникна този въпрос.   

"Пущинака" ме зове и мен днес.  Hug

# 188
Добро утро и от мен  Hug
Гери ,  мерси за кафето , ще пийна едно и отивам пак на пазар , ще търся подаръци за татко и племенника ми за именните им дни - татко Васил и племенник Василен , та за 01.януари да съм подготвена с  Gift
Дианка , честита ти кутия за чай , пожелавам ти с чаша с чаша ароматен чай , в удобно кресло да си четеш книжките  Hug
Буб , мила ,  Hug  така се смях за това че си объркала изпита ми с излет ,  Joy  и на мен ми се иска да бях на излет ама не  ..... Crossing Arms  гърчих се в университета над "Анализ на финансовите отчети" и покрай този изпит нямах време за книги , ама вчера поне се "начетох' на воля

# 189
Добро утро момичета Hug

...
Провокирана от филма снощи, книгата "Шоколад" добра ли е? Този филм вкарва в такава атмосфера, че веднага ми възникна този въпрос.   

...

Мерси за кафенцето, Герганка  Hug
Препоръчвам ти с две ръце да прочетеш "Шоколад"-страхотна е, вълшебна, вкусна, ароматна...!
Макар че и филма добре е направен, няма как при това съзвездие от актьори, които толкова добре пресъздадоха моите представи за героите от романа.

# 190
Даааа, комбинацията Джулиет Бинош и Джони Деп - страхотна!!!

Отивам и аз да пълня чувала на дядо Коледа, че време не остана. Направила съм едни списъци...  newsm78, да видим какво ще излезе  Joy

# 191
  • Пловдив
Привет и от мен  Heart Eyes
Гери, благодаря за кафенцето, тъкмо и аз допивам моето  Hug
Снощи като гледах за пореден път "Шоколад" и аз реших да си взема книгата, атмосферата, която създава филма е разкошна  Heart Eyes

Филмът "Хобит: Пущинакът на Смог".

...
Абе да бе ooooh!, божке колко съм руса ooooh! Laughing Аз помислих че ще ходи на излет из някакви пущинаци и си викам къде е тръгнала тази жена в този студ Laughing Joy

Joy Joy Joy Ти си доукрасила моята история - излет в пущинака  Joy
Аз с подаръците не съм готова, а утре пътуваме за Троян и няма време  Rolling Eyes Но и идея си нямам на кой какво, та затова не съм готова. Аз за себе си съм си купила, де  Embarassed

# 192
О Буб, утре ще си близко до мен, ако имаш време се обади!
Ако решиш нещо-на пиши на лични Wink

# 193
  • Пловдив
За съжаление ще сме само за 2 дни и няма да имам възможност - аз съм от Троян и родителите ми ни чакат с такова нетърпение, че няма как по празниците да не съм с тях  Hug Но лятото, когато съм за повече там, с удоволствие  Hug

# 194
За съжаление ще сме само за 2 дни и няма да имам възможност - аз съм от Троян и родителите ми ни чакат с такова нетърпение, че няма как по празниците да не съм с тях  Hug Но лятото, когато съм за повече там, с удоволствие  Hug

ОК, Буб, приятно изкарване при вашите, хубаво е при мама и татко Hug а и си от такъв прекрасен град Heart Eyes
Весели, спокойни и уютни празници на цялото ви семейство  bouquet

Лятото обаче няма да ми се изплъзнеш Party

Общи условия

Активация на акаунт