Литературен спамо-чат - 3 тема

• 35 069
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
Моята дъщеря е с диагноза "Астма" след серия от доста драматични бронхиални спазми миналата година... Направо не ми се говори на тази тема, детски белодробни специалисти я гледат, има си някакви проблеми детето, но така се надявам да я израсте...

Момичета, само се ядосвам, че не дойдоха на срещата сега!  Crossing Arms

Аз съм от тези, които са го израснали /вече съм доста пораснала  Joy Joy Joy/. Нашите са ме скъсали от ходене на море и балкан лятно време. Някакъв възрастен доктор казал на майка ми - море да не изтървам. Сега почти не боледувам, но имам много силно изявена алергия към полени. Знам, че това е предзнаменование, че някой ден проблемите могат да се възстановят, но наистина тези неща отшумяха за дълго при мен.

Скарамушче, надявам се, че детето ще го израсте и няма и помен да остане. Бързо оздравяване пожелавам и никакви проблеми в тази връзка.  Hug

# 661
... даже най-добрият му приятел кашля дълго време и сега са го диагностицирали с астма ooooh! Rolling Eyes Tired

Гигова, не знам кое е детето, но да си имат родителите едно наум. Диагноза астма не се поставя току-така. На моята дъщеря преди 3 години след непрестанна кашлица над два месеца и лепнаха същата диагноза и то голямо светило- алерголог... Купихме апарат, купихме скъпите лекарства, извадихме книжка, за да се покриват някои  от тях от  касата и...диагнозата се разби на пух и прах след излизането на някои допълнителни изследвания..Без малко да си уморим детето.

Мога да разкажа същото, в десетина страници, дори пазя историята написана, само с разликата, че ние сами им разбихме диагнозата/ите и се справихме с положението... Офф, да си спомням ли, да не си ли спомням...  
Свет, а при нас кой мислиш действа?  Wink Колко болести , диагнози и симптоми изчетох тогава...Отидох и си платих каквото прецених , че трябва да се изследва допълнително и изскочи заека - нетипичен коклюш, паракоклюш. Да отбележа, че детето е ваксинирано, може би затова не го допускаха... По-лесно беше да измислят астмата и да набутат една камара лекарства, които щяха да я съсипят  ooooh!
А в учебниците им пише, че ако едно дете кашля упорито повече от три седмици и не се повлиява от лекарства се пускат изследвания за коклюш, независимо дали то има ваксина..
На 10-ия ден с правилното лечение кашлицата намаля.
При вас какво се оказа?

# 662
Благодаря, момичета!  Hug 
Убедена съм, че тези неща се изтрастват и отминават, засега правим каквото можем и се надяваме на най-добрата развръзка. Детенцето е добре, не е вдигала темепратура след уикенда, така че се надявам този път да е успяла да се пребори. Засега - да чукна на дръвo! - няма кашлица.

Да сте здрави всички и много да се пазите от този грип навън! Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 11:00 от scaramouche

# 663
Свет, а при нас кой мислиш действа?  Wink
...
При вас какво се оказа?
Киф, казах "сами" в смисъл, че не други доктори и други изследвания ни "светнаха", само нашите усилия.
Скрит текст:
Когато се решихме да зарежем всички лекарства и "специалисти". Тук не е много популярно (дори доста мразено това), но се справихме с всичко алтернативно (на първо място Семейни констелации и после друго). Иначе си беше просто habit cough (в продължение не на месеци, а много години) - не мисля, че е превеждано като състояние на български и затова го използвам така; никой не беше чувал тогава, не знам сега как е.

Действително си пазя голямата претъпкана торба с рецепти и измислени диагнози - като някакъв абсурден (не безобиден) случай, не че отричам всичко медицинско и фармацевтично (нека ги има!). Най-уникалното беше, че за всяка отхвърлена или непотвърдена диагноза, все пак даваха съответните лекарства "за всеки случай"... После познат, завършил Натурална медицина в Москва, изчисти детето от отровите.
Сега, дори без да чуя, че някое дете е кашляло с месеци/години, само по звука и начина на кашлянето, мога с голям процент вероятност да допусна habit cough.

"Америка и американците" малко ми доскуча накрая. Като поостаря Стайнбек (последните есета са писани на 64 г.), сякаш стана по-сух и не така жизнен...
И тъй като много започна да ми харесва съчетаването на сериозно и хумористично (ирония), започнах "Трима мъже в снега" на Е. Кестнер.

scaramouche, все пак ти се възхищавам, че изглежда успяваш да приемеш тези неща (ти си знаеш де). Но аз и преди съм писала - тези градински истории, макар и безобидни, ме отказаха завинаги да имам второ дете. Не исках да мина пак през всичко това, въпреки огромните радости с малко дете. Лесно се пречупих... Wink

А сега виждам форума пак в онзи безумен вид (левашки), по едно време ми излизаше  нормален. В това чудо не мога да пиша/чета. Така че най-вероятно ще си напиша мислите за "Америка и американците", ще ги копирам тук и много няма да се мяркам. За какво са ми излишни неудобства... Тъкмо ще има повече време за работа и четене. Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 11:01 от svet65

# 664
  • София
Eйййй, значи!!!!!!!!!!!!!!!!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Не мога да повярвам, че въпреки всички протести все пак въведоха идиотската си нова визия на форума!!!!!!!!!!  Close
Май ще се разделяме, момичета... Колкото и да не ми се иска! Sad

П.П. Сега видях, че и Свет е отбелязала този факт Simple Smile
Права си, така ще имаме повече време .
/И емотиконите къде са??? Ужас! Ужас просто... Егати и визията, и форума/

# 665
  • София
И аз съм възмутена! Гласувах против тая визия и си мислех, че мнението ни ще се зачете! До преди няколко минути всичко беше наред! Освен - пак да направим тема, в която да гласуваме!

# 666
Да бееее  Confused Confused Confused И пак всичко в ляво набутано  ooooh!

Миж, пак си с готини аватар и подпис  Heart Eyes

# 667
  • София
В момента всички потребители са в потрес как за един месец нищо не свършиха тия "от горе" и пак си въвеждат скапаната визия. Въпреки уверенията, че мнението ни ще се вземе пред вид  Crossing Arms !
Както казах в другата тема за визията на сайта - ФАКтът е налице колко им пука какво мислим ние.
Толкова ли пък е сложно да центрираш полето за четене?! Тия са малоумни, честно  ooooh!!

# 668
  • Ямбол
При мен не е вляво, но е неприятно да се открият мнениятта измежду всички подписи, аватари, реклами и това противно каре с малоумни снимки от фейсбук, които всеки път трябва да гледам, когато пиша бърз отговор.
И аз ще наминавам по-рядко. Пфу, скапа ми се настроението.

# 669
  • София
Миж, пак си с готини аватар и подпис  Heart Eyes

Мерси, Кифче  Hug
Кел файда, дет се вика Sad Тъкмо си го сложих и видях "прекрасната нова визия"  Twisted Evil

Малко по-центрирано е от преди, но пак бие в ляво. Поне при мен

# 670
Ужасна е визията.Много ме напряга.

# 671
  • На планетата Земя
Буквално преди минути смениха визията, сякаш ни пробват как ще реагираме, като опитни мишки сме.
В този формат имам чувството, че съм с различни диоптри на двете си очи, толкова да е недъгаво!
Преди малко влизах в любимия си цветарски форум - е как другаде може нещата така хубаво да се изпипват, то ти е удоволствие - всичко е толкова логично. Има бутони, с които се качваш директно горе на страница или направо в началото на форума, интелигентни известявания ...
Мани, мани!

# 672
Нито ми се влиза в матата вече, нито ми се чете и пише..
Жалко

# 673
Верно пак са я променили , тези хора не разбраха ли , че е мнооооого тъпо направен сайта, целия в ляво , нито центрирано , нито нищо , еййййй простотията наистина няма край , изнервих се много  Twisted Evil

# 674
Аз влязох в чата да видя дали повредата е само в моя телевизор. Защото сутринта всичко си беше наред, по старому.

Много ме изморява тази визия, ако остане, и аз ще влизам много по-рядко във форума.  Cry

И в известията се показват само темите, в които в момента има нови отговори. А преди се подреждаха всички теми, които следя по принцип.  Cry

Жалко за всички нас, които обичаме да общуваме заедно тук, във форума.

Общи условия

Активация на акаунт