Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече-2!

• 31 907
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Mrs Raven, добре дошла при нас!Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам!
Моника, не се ядосвай. Hug Heart Eyes

# 631
  • Burgas
bebe2:  А пи ли нещо преди и след полета? На мен доки ми каза да пия по 2 но-шпа, за да предотвратя евентуални контракции.
Знам, че много жени пътуват бременни и не случайно е забранено чак след 7-8 месец, ама моя лекар много ме спича с това и ми се струва леко против  #2gunfire

Не, нищичко, даже и не бях казвала на док че ще пътувам. То няма нищо по-различно от когато пътуваш в самолет без да си бременна. Единственото неудобство е че е тесничко и като поседиш по-дълго време ти се вдървяват краката. Честно, ако по принцип бременността ти е ок, нямаш изобщо място за притеснение. Вземи си го нош па-то за твое успокоение, но нито полета, нито промяната в налягането ще ти предизвикат контракции Simple Smile

Не му мисли, всичко е наред с пътуването. С предната бременност попътувах 4 пъти със самолет. Последния път беше в 7ми месец. Казах при чек ин-а и ми дадоха подходящо място, не до аварийните изходи и до пътеката за да ми е широчко. Пътувах до Москва около 2 часа, нямах никакъв проблем. Пътувай си смело, до колкото знам няма физиологична причина за контракциите, освен ако не се притесниш.
Лек път, всичко ще бъде наред  Simple Smile

# 632
  • Там някъде
Monik@ и ти си права, но поне относно съкращенията работодателите гледат да ни спазват правата, че иначе много главоболия може да им докараме.
Момичета, а към кой трябва да се обърна, за да ме сложите на първа страничка?

# 633
Аз още нямам документ, с който да докажа, че съм бременна. Казаха, че ще ми дадат след като се запиша на ЖК.
elpet Това за кой град и кой МЦ става въпрос?

# 634
Titanka, Лале в дъжда защо само ни наблюдавате от там пишете как сте   55

# 635
Относно пътуването със самолет :
В такава ранна бременност не би следвало да е проблем ако самата бременност протича нормално. Забранени са последният месец от бременността. Ако ви личи по време на пътуването екипажът или още на чекина могат да ви помолят да подпишете декларация за сваляне от отговорност.
Най - големия проблем всъщност /не само за бременните, а и в мн други слуаи, но сега конкретно говорим за бременни/ е налягането (херметизацията на пътническата кабина)в кабината на самолета, което е равно на 2500м надморска височина, което е абсолютно нормално и допустимо за човешкият организъм, но при това сравнително покачване на налягането се упражнява въздествие върху органите и течностите в овешкия организъм. За да си направите по приятен полета и да избегнете излишни подувания, газове и тем подобни не консумирайте газирани напитки, всъщност най - доброто нещо е водата. Също така можете да не ядете преди това и по време газообразуващи храни като на първо място бих казала зеле,боб, леща, а и изобщо не прекалявайте с храната преди и по време на полет, но не и да ходите гладни и жадни разбира се.  Увеличаването на налягането и съответно върху околоплодния сак, води , ембрион и т. н може да доведе до неприятни последствия, но това не е категорично, че ще се случи, но за това пък всеки сам си решава за себе си. Аз лично не бих тъй като съм подробно информирана с това и бих пътувала само ако е на живот и смърт в напреднала бременност... но сега мога да ви пожелая дами Приятен полет Simple Smile

# 636
Е стига глупости, защо да не пътува и аз знам какво може да ми се случи като карам кола или вървя пеша но ..........всички го правим! Не я стресирайте допълнително, не мисля че ще има проблеми newsm10  до колкото съм чувала за да не ти се запушват ушите при излизате и кацане е добре да дъвчеш дъвка Party

# 637
Здравейте,момичета!Да ви споделя моите терзания от последните дни и се надявам да бъдат последни и да имам спокойна бременност след това.На първата ФМ ми показа нухална гънка 3.9,което отчете висок риск за Даун 1:180,независимо,че кръвните са ми добре и всичко останало е в норма,потърсих второ мнение за гънката в клиника с по-хубав ехограф,там ми я измериха 2.8,което пак е високо,но е в норма.Тези от лабораторията ми казаха,че резултатите ми са доста противоречиви и ми предложиха и при тях да ми я измерят,защото иначе всичко друго било наред,та при тях ми излезе 4мм,значи на три различни места,три различни мнения и дори искаха да ме приемат другата седмица да ми правят хорионбиопсия.Доста се разтревожих,още повече,че тази процедура е по-рискова от амнеоцентезата.Общо взето след много притеснения и рев,взех решение в 17-та седмица да си я направя,защото всички бяха единодушни,че е препоръчително за мое спокойствие.Избрах д-р Димитрова от Майчин дом,защото съм чувала много хубави отзиви за нея,а пък аз съм с предна плацента и отрицателна кръвна група и не ми се искаше случайно да отида някъде,и ми остана да се моля всичко да е наред  Praynig Исках да ви попитам,тъй като за да си определя дата за амниото,трябва да съм навършила 17-та седм,това означава 16 и 1 ден или 17-та и 1 ден?На всички вас желая само положителни резултати от ФМ и БХС,аз за второто май малко съжалявам,че го направих...

# 638
Аз пак бих искала да попитам дали някой е използвал поддържащ колан, най-вече при болки в кръста, или поне, ако сте чували нещо по въпроса- дали са препоръчителни или не?
Аз ползвах - за мен е това е което ме спаси от болки в кръста , поддържа плода  доколкото съм чела так намалява и вероятността от спонтанен аборт. Аз чакам да ми порасне още малко корем аи пак го слагам - той  е от този тип http://kasida.bg/anita-kolan-za-bremenni-babybelt-bql-323-12770.html, но препоръчвам черен - моя е телесен, защото нямаха черен и се захаби.
Имаше ги за 30-на лева и в продавалник

MAMA_SANCHO, а как да разберем какъв номер да си поръчаме?

Според мен е най добре да се пробва на място - аз си го купих от магазин на ИЗАМАМА в SKYCITY CENTER. http://www.izamama.com/ Иначе аз съм  с най-малкия С размер, но място го премерих и прецених кой ми е най-добре.

Но днес пробвах да си го сложа че зверски почна да ме боли кръста и понеже още не ми е толкова голям корема и той се качва на него а не седи под него - според мен е приложим чак пети месец.

# 639
Да се включа и аз за темата със самолетите, пътувах началото на декември и на отиване имах проблем само в колата до летището, спирахме поне 2 пъти и си мислех че и в самолета ще е така, но за мое учудване в самолета ми нямаше нищо, чувствах се както всеки друг път. Връщането обаче беше съвсем друга история newsm78 , бях в началото на 7 седмица и полета беше 3.30мин, първия един час спах и като се събудих реших да ида до тоалетната, малко да се раздвижа и вътре ми прилоша, облях се в студена пот, на сън отидох до седалката не знам как не припаднах, и след като кацнахме първата ми работа беше да ям. Сега ми предстои пътуване в понеделник и не го чакам с натърпение, мисля да се заредя с кроасанчета и ябълки и вода, смятям че неяденето беше причина да ми прилошее и според мeн е нобходимо непрекъснато дъвчене на нещо лекичко, при мен случая е и че съм с анемия и сигурно и това играе роля newsm78. В понеделник съм и на преглед и ще питам доктора за мнение по тази тема, не че имам много избор де, но се надявам всичко да е наред, ще гледам да не си мисля лоши работи,  понеже няма да ми помогнат с нищо. Лично аз с мятам че в метрото или с кола не е никък по-безопасно, така че пожелавам лек полет на вс на които им предстоят полети и не се притеснявайте Naughty Hug Hug

# 640
  • Варна
mmmm_17, стисщам палци всичко с бебето да е наред. Амниоцентезата няма ли да покаже достоверен резултат? Моя приятелка прави след лоши резултати от БХС в 12 или 13 г.с. и се разбра, че всичко е ОК. После си бременя спокойно.

Моят гинеколог също е против вагинални прегледи и изследвания по време на бременност. Както и разни добавки, витамини, желязо и т.н. Но аз все съм била на преглед непосредствено преди бременност и тогава сме правили всичко, за да се убеди, че съм здрава и мога да бременея.

За пътуването със самолет - съгласявам се, че налягането оказва влияние на плода, но смятам, че му причинява единствено дискомфорт. Не бих отказала пътуване. Не летите всеки ден.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 15:51 от Lady April

# 641
  • София
mmmm_17 стискам и аз палци всичко да е наред  Praynig за въпроса ти би следвало 17 г.с. да е 17 г.с. и 1 ден, не 16 г.с. но нека и другите мами да кажат.
на мен ми направи впечатление че според лентичката съм в 14 седмица, а според досегашните ми прегледи съм 15-та, има нкаква разлика в смятането явно и тя е 1 седмица....
този МЦ за който ви казах е в софия, не го назовавам не за друго, ами защото бяха много любезни и това е ясно че не зависи от тях - проблемът е в липсата на преведни пари от бюджета на касата, за да могаят те да обслужват пациенти по касата.
единия вариант е да чакам до края на месеца и да се запиша в този МЦ защото ми е наблизо, удобно ми е, лекарите са добри и са много л'безни, другия вариант е да търся някоя ДКЦ и да видим там дали ще ме "искат "  Laughing

# 642
Лелее  ooooh! колко сте изписали.Бях в болницата (за болничен  Simple Smile )  три дни,а вие сте стигнали кажи -речи до нова тема ...Прочетох ви по диагонал  Embarassed - Vaa трета бременност ми е,но за жалост това ще ми е не трето,а второ дете...първата бременност я изкарах леко,тичах на работа,нямах прокървявания и болки,въпреки,че психически не бях добре - в смисъл,че таткото не искаше детето и рев и ужасии (както и да е) -мина безпроблемно .Имам си 8 годишен младеж.Втората я изкарах до 4 месец само,но с многобройни прокървявания,болки...биех си сама папверин всеки ден....Сега пък е много различно от предните пъти..пак мога да кажа,че е лека бременност,имам болки само нощем  newsm78 ,много притеснения  и както казват - бременност с бременност не си приличат  Peace

# 643
Чета, че на някои им правят вагинални изследвания и на мен ми каза лекарят, че следващия път ще ми направи цитонамаска и преглед на шийката, тогава ще съм в 15 г.с.

# 644
mmmm_17 стискам ти палци.И аз чакам резултатите от вторият БХС със свито сърце, уж на ехографа всичко ни беше в норма,но кръвните не бяха ок, та сега повтарям и ако пак не са ок ще се наложи амниоцинтеза ...... за др.Димитрова само хубави неща съм чувала, тя преглежда и във Фемина и аз съм решила, ако са ни лоши пак резултатите при нея да ходя.Единствено си повтарям,че трябва да съм спокойна и каквото е писано това ще стане.Опитай се и ти да и спокойна и дано накрая всичко се окаже фалшива тревога  Hug

Общи условия

Активация на акаунт