МАЙското човече тумбачето на мама рита вече- Тема 7

• 29 364
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
Честита Нова 2014 г.! Бъдете здрави и обичани!

Честит имен ден и на всички именячки!

Аз отдавна не съм писала, защото нищо интересно не се случва, но ви чета На 30 декември ходихме на ФМ, бебчо е добре като изключим оголемени легенчета на бъбреците, но доки каза, че е нормално за мъжките бебета, само ще ги проследят около 32 г.с.

Иначе бебчо е много палав! В началото имаше режим- ритане от 17,00 до 22,00 часа. Сега чака да си легна и да заспя и започва Joy Но пък е толкова хубаво да усещаме нашите бебчета, нали? Поне за мен, така съм сигурна, че е добре.

За пазаруване, още го отлагам. Сега сме на тема подготовка на детска стая и ремонт вкъщи- не голям- циклене и лакиране на паркет, и нов латекс. Да ви кажа по цяла нощ ремонтирам насън. И имам такива идеи, само да мога да ги пресъздам и да намеря кой да ги реализира. newsm78

# 361
Здравейте и от мен. Да споделя за количките от моя опит. Ще ползвам старата си количка - Музи ърбън райдър. Тя е от по-тежките, но с големи и помпащи се гуми. Много съм доволна от нея, защото возенето е стабилно и меко за бебето. От лекари знам, че трябва да се внимава с тръскането и друсането и да се пази най-вече мозъка на бебчо. А за нашите тротоари и уличи е повече от наложително да се вземат мерки. Иска ми се да си взема другия модел Муци 4 райдър, защото е по-маневрена, но май няма да стане заради финансите. Не съм ползвала зимен кош, защото Мила е мартенско бебе и в употреба влезе столчето за кола, което е и за количката. От първата годинка, почти половин година ползвах летния кош. като междувременно взех лятна тип чадър на Бебе комфорт. Преминаването от едната на другата е като от джип да започнеш да караш/возим в Тико. Но като е голямо детето вече е друго.  
За бейби фона, и ние сме в три стаи и честно казано ми беше много полезен. Като се затвориш в кухнята, пуснеш абсорбатора и пералнята плюс ТВ и е много трудно ослушването дали детето се е събудило.  #Crazy Та за мен това е задължителна вещ иначе стоиш на педал или просто бебето става по-раздразнително, защото хич не е приятно да не ти обръщат внимание като ревеш.  Joy Даже сега се замислям за такъв с видео, но пак до парите стигаме.
Утре съм на 2-ра фетална и се надявам да разбера цвета на гащите.  Laughing
 Hug
и нещо интересно което открих вчера: сайт за наемане на бебешки уреди и вещи. мисля че е много полезно особено преди да се купи нещо по-скъпо или при пътуване. Аз определено ще взема да пробвам една люлка на ФП преди да я купя.  http://bebenaem.com/index.php?route=common/home

# 362
Добро утро, Честит Ивановден   bouquet  bouquet  bouquet, много здраве и усмихнати слънчеви дни, днес тук през прозореца си изглежда като за плаж, едно силно ярко слънчице пече, бебчо ме побутва, докато закусвам и изобщо хармония и красота. Само дето от утре съм сама, че ММ заминава, но ще се върне скоро някъде през февруари Simple Smile Е, какво да се прави, ще се справяме както винаги, както казва моето малко момиченце, не се тревожи мамо, аз ще се грижа за теб Simple Smile, така че съм спокойна.

# 363
Добро утро Май-чета и честит Ивановден.Аз на 15.01. съм на ФМ в Мц Фемина при Д-р Милена Цолова , ако някой има впечатления от тази докторка нека да пише.Утре да не сте забравили за отворените врати в Шейново.Аз съм на работа , но от към 11 ще ме пуснат и когато се върна предполагам , че до 3 часа ще сме свършили.МОже да се чакаме някъде отпред поне заедно да влезнем и да се запознаем.

# 364
  • София
Моето мнение е, че и трите са важни и ходя, за да се види дали всичко му е ок.
И аз съм на това мнение. ФМ изобщо не влиза в графата глезотия или удоволствие според мен. Писала съм и преди, но пак да си кажа - с Ники чак на 3-тата ФМ се видя, че има проблем с околоплодните води и растежа на бебето. За една бройка да го изтърват, ако не го бяха установили.
Дано някога им хрумне да покрият това изследване по ЗК, че сигурно има много жени, които не ходят на нито една ФМ (дали заради липса на средства, дали заради неинформираност). Същото важи и за феталната ехокардиография - проблемите, които се установяват там, могат да спасят живота на бебето след раждането. 

# 365
Добро утро момичета !
Честито на именничките ни   bouquet Да сте живи и здрави и много обичани!!

Аз ще правя фетална  морфология другата седмица, а утре ще ходя на фетална ехокардиография да видиме кво интересно ще кажат.

Аз утре ще пускам стерилна урина, че всеки път на нормалната урина ми излизат бактерии и епителни клетки , а после като пусна стерилна няма нищо, та сега пак така ми излезе та пак стерилна ще трябва да нося, писна ми с тия урини вече  Confused

За бебефона много зависи в колко голямо жилище живеете, ние сме в двустаен апартамент и определно няма нужда от такава придобивка, защото и без него без проблем всичко се чува, но при по-голям апартамент или къща сигурно върши хубава работа.

Ами това е за сега от мен ! Лек ден на всички весел празник на празнуващите Simple Smile

# 366
Мацки аз напоследък така ме грабнал реала че дъх не мога да си поема

Честита Нова годинa на всички и много усмихнати бебоци от Май да има  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

И честито на имениците да си носят имената с гордост и да са живи и здрави   bouquet

Тези дни имах доста изпити и курсови на всичкоот отгоре ме мъчи едно ужасно сутрешно гадене и някав вълчи апетит и от за неща които попринцип не обичам . Бебоците ритат доста здраво че по цели нощи ,не спя имам чувството че в корема ми се играе нещо между хокей и футбол  Joy Joy Joy
Поне кашлицата ми отшумя и съм доволна защото имах чувството ,че ще си изкашлям вътрешностите  Cry
Накупих ис супер сладурски дрешки за бременни  особено 2-3 гащеризона . Иначе аз лично предпочитам да ходя с клин и туника  , защото ми е най-удобно . Но за лекции обличам костюми или рокли с ниска обувка . На ток първият месец ходех на някакви 5 см обаче вече и на 2 не мога да ходя Joy . Инаеч на Нова година никъде не ходихме защото не се чувствах добре и си бяхме само ние  Heart Eyes Heart Eyes не си изкарахме въобще лошо . В 1 наше време вече бяхме заспали Joy

Скрит текст:
Момичета лекарите се съмняват за нещо и дано не се окаже вярно защото и 3 са ми много  Joy

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 10:56 от malko_angel4e_

# 367
  • offshore & overseas
Здравейте, предизвикахте моите размисли и страсти.

...проблемите, които се установяват там, могат да спасят живота на бебето след раждането...
Или да вгорчат живота на майката преди него, както стана в моя случай с Калина, или както стана със сестра ми, на чиято дъщеря откриха проблем в сърчицето.

(Следващите редове са с уговорката, че не отричам ползата от ФМ в някои случаи, а просто идеята, че в сегашния си отделен и подчертан формат, тя е необходима за всяка майка и при всяка бременност. Ако се установи проблем - задължително се ходи. Но иначе - не виждам защо. По принцип такива прегледи трябва да се правят (и се правят) в ЖК, и у нас, и в чужбина, където ги наричат "foetal morphology scan" или ”anomaly scan”.

И пак - всички знаем, че повечето бебета са здрави и се развиват добре.)

Но накратко за нас със сестра ми: при нея „проблемът” се откри в Шейново в края на бременността (края на 2002 г.) и я пратиха в 3-та градска, където се разбра, че това е нещо обичайно, което отшумява преди пубертета (както и стана). Само трябва да ходи всяка година на профилактичен преглед (пак там). Никакви мерки не бяха необходими и не можеха да се вземат предварително. Жената се поболя почти за няма нищо и така си и остана с едно детенце, като това нещо изтъква за основна причина.

В моя случай пък изоставането в растежа на Калина се откри не на ФМ, защото аз тогава не ходих (през 2006-2007 г. я нямаше тая истерия), а на „обикновен” преглед, и то от не кой знае какъв спец в Шейново.

После вече ходих и на доплер - установиха перфектен кръвоток и перфектно хранене на бебето (в добавка към винаги перфектните мои изследвания).

А накрая си уредих с връзки и нещо като ФМ при Валентина Мазнейкова в 36 г.с., където пък нищо не се установи, освен че бебето е по-слабо (заключението беше „няма изменения, несъвместими с живота”).

Освен тормоз и притеснения, нищо друго не ми донесе всичко това. Колкото и да ми обясняваха, че това не е кой знае какъв проблем, аз го изживях травматично и това сто процента се е отразило и на Калина. Сега си мисля - по-добре да не знаех предварително.

Защото накрая бебето беше здраво, само се нуждаеше от (хепаринов) препарат за разреждане на кръвта (и здрава храна).

Та мисълта ми е (повтарям), че специални прегледи може и да са необходими, но само в специални случаи. Достатъчен стрес е самата бременност, за да се подлагам доброволно и на още.

И все пак, въпреки мъдростта си, докато бях бременна с Люси, се посъветвах с д-р Врагалева, дали се налага да се следя по-стриктно, предвид интраутеринната хипотрофия на Калина (с неустановен произход). Тя каза и да, и не. Често се случва при първо бебе и не се повтаря. Така и стана.

За всеки случай ми препоръча преглед в седми месец, когато обикновено започват тези проблеми. Е, Люси си беше нормална, без да правя нищо по-различно, дори кг. наддадох по-малко. И не ходих на ФМ, просто помолих доктора от ЖК да я измери по-внимателно.

При нея се установи едно прескачане в сърдечния ритъм, което хем уж било нормално, хем да съм отидела на ехокардиолог - не отидох, и правилно. Crazy

Обаче пък ако се поемаха по ЗК, нямаше да откажа, щях да ходя най-редовно - от любопитство и за всеки случай.

Моника, тъкмо вчера писах, ще се самоцитирам за теб:
...да припомня на записаните на ОВ в Шейново, Моника, Амонитка и Силк, че уговорката остава (аз лично смятам да ходя, ако не ми мине котка път, което е доста вероятно предвид наш Моньо, който днес стана на 12 г., бай дъ вей).

Та така: горепосочените следва да се явят на 8 януари, сряда, в 13:50 при асансьорите на партера (някъде около 13-ти, 14-ти, 15-ти кабинет, около автомата за кафе и бАклЮци и т.н., където се мотае фотографа, сещате се). Смятам, че като си кажат името на рецепция, тоест на регистратура (ужас, бременен мозък, простете), ще ги пропуснат, че тя системата в Шейново стана по-стриктна и от тая в Президенството.

Ами, доскоро, момичета! Амонитка ще се радвам да я видя, а пък с останалите да се запознаем. Hug
Който има време, може после да пийне нещо с мен в кафенето (нещо безалкохолно най-вече).

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 13:19 от Мяуче

# 368
  • София
...проблемите, които се установяват там, могат да спасят живота на бебето след раждането...
Или да вгорчат живота на майката преди него, както стана в моя случай с Калина, или както стана със сестра ми, на чиято дъщеря откриха проблем в сърчицето.
Това си е самата истина. Но в крайна сметка бих предпочела допълнителния стрес по време на бременността пред борбата с разни аномалии след раждането. Това си е лично мое мнение обаче. Има жени, които биха задържали бебе с увреждания и за тях наистина няма смисъл да ходят по такива прегледи.
Не бих разчитала на лекаря ми по ЖК да хване такъв проблем - миналия път ходех при двама и двамата ме убеждаваха, че всичко с бебето е наред и е в норма. Накрая се роди 2100, два дни преди термин. Crazy

# 369
  • offshore & overseas
...Накрая се роди 2100, два дни преди термин. Crazy
А имаше ли увреждания? Защото само по себе си ниското тегло не е такова. Оказа се.

Калина се роди 2450, 14 дни преди термин. Нищо ѝ нямаше - здрава като бик и лакома за 1000 бика.

Но че беше слаба, беше.

Но то и аз съм слаба, колкото и да ям, не качвам, вкл. по време на бременност. Същата е и тя, дори сега - 7 години по-късно.

Аз нямах нито високо кръвно, нито анемия, нито нарушения в кръвотока, нито нищо. А - плацентата се беше поизчерпала, ама това вече съвсем към края.

И друго, не очаквай проблеми с това бебе - гарантирано, особено ако освен ниското тегло, друго не е имало, и ако не са открили никаква причина, както при мен.

При мен Люси се роди 3 кг., 20 дена преди термин. Бях наддала 6 или 7 кг. и даже хемоглобинът ми беше намалял - на 105.

# 370
Благодаря и се извинявам че не съм видяла поста ти Мяуче.Утре към 13:30 ще съм около Шейново , защото работя на Раковска и не ми е далече.Казах че незнам колко ще се забавя и може и до към 3 4 часа да откарам.Иначе аз да ви оплача.Не си усештах бебето и вчера бързо на преглед.Милата ми АГ мери ме , слуша тонове,кръвно,обиколка корем,височина на плода,преглед на ехограф и слава богу мързеланчо е добре.За 20 мин почти не се раздвижи което мен ме дразни , но и то ще е инат като баща си и кака си.Хриси правеше живо чудо в корема ми.Майка помни и ми вика корема ти се местеше от ляво на дясно и изкачаха части като подутини , а това не усещам да мърда.Каза че пола не може да го види , защото то се крие и незнам дано на ФМ да се потвърди на 100 % че е мъж да не се окаже девойка.Само си бъркаше в устата и се чешаше по главата , щом и докторката се смя представете си каква картинка беше. Embarassed Laughing Laughing Laughing
П.П. Скара ми се че досега съм качила само 1.400 тавам 2 кг за близо 6 месеца.От миналият пън не съм мръднала даже към 100-200 грама минус , незнам какво става с мен.

# 371
  • София
...Накрая се роди 2100, два дни преди термин. Crazy
А имаше ли увреждания? Защото само по себе си ниското тегло не е такова. Оказа се.
О, слава Богу, не! Беше здрав и лаком като за 3 бебета. Но беше започнал да се задушава заради малкото околоплодни води и за малко щеше да стане белята. Ниското тегло наистина не е проблем, когато бебето е доносено.

С това бебе за съжаление проблемите са от друго естество, с Ники такива не съм имала. Дано се окаже много шум за нищо в крайна сметка, макар че това ще е като печалба от тотото като гледам статистиката.

# 372
  • Пловдив
Здравейте момичета.
Да ви се оплача.Цяла нощ имах контракции и болки,не мигнах изобщо.И магнезия не помага и нош-па.По-късно съм на ЖК,да видим какво ще каже лекарката.
За ФМ- подкрепям и двете мнения и на Соник и на Мяуче.
През 2007г. наистина нямаше такава истерия по 4Д-то и ние нашето детенце го гледахме на 2Д и то при лекар,който изобщо не беше специалист по ФМ.Обясни ни какво вижда- камерите на сърцето,гръбначето,бъбреците,каза,че ще е момче и общо взето това беше.Но после (може би за да вземе повече парички)реши да ме прегледа (на магарето).Аз отначало отказах,но той настояваше да види дали всичко е наред.След прегледа ме изкара със скъсена шийка,но не го каза в прав текст,а започна да обяснява как като започне раждане шийката се скъсява и т.н.,негови си приказки.
Аз на другия ден веднага отидох при моя лекар и му казах,че съм имала болки (той си знаеше ,че си имам и контракции ,както сега и пак си пиех Магнерот),прегледа ме и каза,че няма нищо притеснително.Но аз се бях ошашкала от другия лекар и цяла бременност ми мина в притеснения.
Сега ще правя само една ФМ (в петък) в същата болница,с по-модерен ехограф и друг лекар,но все си мисля да не си измисли някакви глупости,както предишния.
Разбира се ,надявам се ,че всичко ще е наред  Praynig
Соник това с водите не е ли можело да се види с обикновен ехограф на ЖК?
Чери спа и ние с моя синчец се гледахме самички доста време.Мъжа ми също ходи по командировки и се прибираше само в събота и неделя,близо две години така.
Но какво да се прави.
Малко ангелче сподели ни,че сме много любопитни(аз,де).

# 373
  • offshore & overseas
Вижда се, но зависи от предмониторното устройство, ако ме разбирате. Лекарите, които водят ФМ, по принцип са по-големи специалисти и апаратите им са по-добри.

Все пак, през 2007 г. в Шейново се откри проблемът с Калина. Накрая и тя се беше задушила, да, затова се наложи спешно да се вади, ама това беше седмица преди раждането, чак тогава влоши тонове и явно почнаха да изтичат по малко водите.

Сега на ЖК, на която ходя, този път не в Шейново, апаратът е много добър, но и лекарките ми се струват на ниво. Дано да съм права!

На последния преглед ми казаха почти същото, което и на ФМ (с много малка разлика).

Дано всичко е наред с бебето ти, Соник!! Стискам палци и се моля Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 20:54 от Мяуче

# 374
  • София
Вижда се, но зависи от предмониторното устройство, ако ме разбирате. Лекарите, които водят ФМ, по принцип са по-големи специалисти и апаратите им са по-добри.
Абсолютно. Лошото е, че явно аз все попадам на некадърни лекари и тогава никой не обърна внимание. Rolling Eyes

Ех, как се ядосах сега. Звъня в Майчин дом да питам дали са ми готови резултатите, за да ходя да ги взимам. И познайте - пак не са готови. Работели още по тях, можело утре да станат, а можело и до края на седмицата, да съм им звъняла всеки ден да проверявам. А е 5 работни дни срокът. Ще полудея докато ги направят, какво е това мотане.

Общи условия

Активация на акаунт