Любители на Котки Тема 80

• 45 571
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Джия  Hug А има ли възможност ти да си вземеш котенце?
Фрея е жестока!  Heart Eyes

# 91
red soul може би Фин ти  е сърдит че си го водила по лекари напоследък, ще му мине  Peace
Профи Силвестър е много внушителен на тази снимка  Heart Eyes И моят Ангел стана капризен и отслабна, не ще да погледне суха храна, яде само пастети. Четох че се изнервяли от болестта и намалявали храненето. В един форум един вет дори беше писал да се дава спец. храна с някаква успокояваща съставка. Тогава не обърнах внимание - каква е тази храна?
Ani Ka от както имам котарака, не ползвам аларма, буди ме и ме вдига от леглото моменталически, иначе ще разбуди целия блок  Joy

# 92
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Добър ден!  Grinning

Еличка, той не стои гладен и два часа. Laughing Постоянно си проси нещо. Просто проявява капризи и въпреки, че добре си похапва вече няма и следа от онова крушоподобно шкембе, с което беше дълги години, както и от тлъстия врат. Впрочем на външен вид не му личи, че е чак толкова олекнал, но е факт - 4,400 тази сутрин. Rolling Eyes
Какво стана с твоето бебче? Сигурно е вече пораснало сладко котенце.

Оля и Фрея са много сладки. Heart Eyes

# 93
  • София
Добър ден!  Grinning

Еличка, той не стои гладен и два часа. Laughing Постоянно си проси нещо. Просто проявява капризи и въпреки, че добре си похапва вече няма и следа от онова крушоподобно шкембе, с което беше дълги години, както и от тлъстия врат. Впрочем на външен вид не му личи, че е чак толкова олекнал, но е факт - 4,400 тази сутрин. Rolling Eyes

Профи, доколкото си спомням Сиско е на възраст. И те са като хората - от една възраст нататък фигурата се променя. По едно време Мъро беше отслабнал (когато беше проблемът със ставите). След това отново качи килограми, но до таза му остана хлътнало, а коремът вместо да е объл и разпределен равномерно, виси почти до земята.  Sad  Все се смея, че си има виме. Абе, старческа работа ...  Wink

Иначе от вчера е много щастлив. Дойде си кака му, която не го е виждала цяла година. Само се галят и играят. Чуди се коя играчка да подхване. Laughing

Джия,  Hug

Фрея е чудесна!  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 22:09 от Тaня67

# 94
Добър ден!  Grinning

Малкото - вече голямо мишле си намери много добри стопани и си живее живота като царица  Heart Eyes Hug
Най-много страдаше Фуфи  Cry, а на мене ми беше хем тъжно , хем щастливо  Mr. Green

# 95
  • Be realistic - plan for a miracle.
Радвам се, че харесахте Фрея - и ние много си я харесваме  Heart Eyes Благодаря и за топлия прием в темата.

Исках да питам и друго. Забелязвам, че малката има лошо дъхче - не е чак отвратително, ама си мирише устата й кофти. Забелязвам го като се прозява, или като се ближе и чисти дълго време в скута ми (какъвто навик има). Водихме я на вет преди 3 дни, той абсолютно нищо необичайно не забеляза, в смисъл погледна й зъбките, мери температура и т.н... стандартните неща. Въпросът ми е, мислите ли, че има шанс да й има нещо на стомаха? И дали да я водя при друг ветеринарен лекар? Храним я с Royal Canin за котки до 12 месеца (тя е близо на 4) два вида (едната е уж за подобряване на храносмилането и акането) разнообразяваме я с консерви на Анимонда (веднъж седмично горе долу) и по парченце от нашата храна, ама наистина парченце, когато си проси. Чудя се дали това лошо дъхче не е нещо нормално, ние никога преди не сме гледали коте и си нямам идея...

# 96
  • Варна
Снощи Магито претърпя инцидент. Joy
Върви след мен и опознава дома и влизам аз в банята. Дребното след мен със засилка се метна право в тоалетната чиния. Отде да знае, че туй чудо е с дупка отгоре. Чу се "цамбур" и после драпане. Успя миличкото само да излезе. Върху плочките обу кънките. Laughing Естествено Женя и Мила се явиха веднага да видят каква е тази суматоха, та Маги трябваше и да се наежи странично, както беше полумокра и уплашена.

Професорке, драго ми е, че се върна! Hug

# 97
Професорке, драго ми е, че се върна! Hug
И на мен така  Grinning

Sway, котките си имат дъх, но не е натрапчив и лош, поне за мен. Преди три месеца като взехме Стейси също забелязахме, че има по-силно изразен дъх. Първо си мислих, че е заради паразитите и заради това, че е била бездомна и може би това се е отразило. Ветеринарят също нищо не установи. Обаче взе много да мирише - при всяко отваряне на устата следваше обгазяване  Crazy. Пак я заведохме на лекар и се оказа, че има възпаление на венците - бяха се зачервили леко. Не знам защо първия път беше пропуснато. За няма и 4 дни се оправи с предписаните хапченца.

ДжияHug

# 98
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тaня67, Стейси, Impatiens Hug и аз се радвам да ви "видя" отново. Grinning Laughing

# 99
Стейси Грей , представям си каква смешка картинка сте били hahaha
И ние имахме същия инцидент със Смоуки, но той изскочи от тоалетната и се бухна в пясъка Crazy Едвам го хванах, за да го изчистя.
Sway, Фрея е много сладка! Hug

Ей го, наш Смоуки, с нова панделка Grinning за една седмица ще бъде разпердушинена Crazy
Това му стана любима поза - по цял ден се разточва така Mr. Green

# 100
  • на село
Много хубаво черно килимче, Изма  Laughing
Да не ви е топъл подът?
Цанко се разтяга така, само когато му е топло.

# 101
  • на морето
МисНели, май наистина ще пробвам с капките! Sad
Днес щях да получа инфаркт! Отивам до банята за секунди и през това време Мила нападна Магито. Връщам се и виждам пръски кръв на леглото. Докато намеря Магито и се уверя, че очите ѝ са на място, щях да умра. Муцунката ѝ беше в кръв, но раничката на нослето не беше голяма. В този момент ако бях докопала Мила, щях да я набия. Twisted Evil

С Женя проблем няма засега-гледа малкото как си играе от 10 см и даже поспиват близо една до друга. Въобще не съм очаквала такава агресия от Мила. Понеже заставам между нея и Маги, Мила си позволи да ме ухапе по ръкава! ooooh!

Аша Hug Дай някой съвет и ти!

Ами не знам .Обикновенно при мене проблемът е от страна на новодошлите , докато се адаптират към групата .А "туземците " само минават и го "поздравяват "с добре дошъл ,т.е. всички се изреждат да го одушат щателно .Има и по някое хъсване или размятани лапи , но като че доста бързо се решават тези неща .

Аша  Hug Няма  свършване твоя кърмачески период.  Laughing

То , пусто , и бебетата нямат свършване . По това време на годината такъв изтърсак си е сериозна рядкост . И вторият подобен случай насред зима да се занимавам с бебе-коте .Преди много годин , малко след новогодишните празници намерих подобен бебешор на връщане от нощна смяна .Беше кучи студ , сняг и лед и минавайки през една градинка чух слабичко мякане .Под една пейка , настръхнало като таралеж и тресящо се на всички възможни лапи едно мъниче береше душа ...Нататък е ясно , предполагам ... Laughing

# 102
Абе кво става с тоя форум??? Вече съвсем не мога да се оправя.....
Момичета, нашата мома Али, ни "зарадва" с първото си разгонване. Все още само се гали и мяука странно и по много, но очаквам да стане по-страшно!!! Колко време ще продължи този ексремен период?! И след колко време ще се повтори отново?! Майка ми каза, че имало някакви капки за облекчаване не състоянието. Вие ползвате ли, как се казват, вредят ли? От малко дете се сещам, че е мн неприятно да си имаш разгонена котка вкъщи, въпреки че засега Али не ни притеснява. Но така се е разнежила, че снощи падна от покривчето на кухнята, където е любимото й място.  Crazy

# 103
Ето,това е! Искам моето коте да стане пак същото

И едно клипче,специално за Стейси Грей  Grinning

Последна редакция: пн, 23 дек 2013, 19:22 от red soul

# 104
От анимацията по-горе се сетих, че преди време на известният в интернет Мару също му доведоха
сестричка Simple Smile Видях, че вече има и видео.

Общи условия

Активация на акаунт