Домакини-25/Да посрещнем Коледа и 2014 с надежда за сбъднати мечти

• 33 745
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
И...хууууууЙ, тук съм си.
Май ще има пикантерии в разказа! Mr. Green

# 631
  • при късмета
Вале, ето за тази
Формата как да докарам?Как се изрязва и реди?
Не мислех да идвам на дегустация, мислех си да се пренеса  Laughing щом такива работи правиш
Марче добре си си дошла
Кака Дака  Hug
pisenxeto, ако свие студ ще измръзнат горките цветя. И моя карамфил има един цвят  ooooh! откачено време

# 632
  • Sofia
О, Марче, добре завърнала се!  Hug

Ма ко, това е питка слънце, ама обясненията оставям на Валенцето.  Simple Smile

П.П. Всъщност ето схемата.

Последна редакция: чт, 02 яну 2014, 20:36 от Morena

# 633
  • София
И...хууууууЙ, тук съм си.
Май ще има пикантерии в разказа! Mr. Green
О, не, не мила! На мен тези пикантерии са ми забранени от лекар.  Grinning Всичко в границите на нормалното.
Тръгнахме,  полет нормален и пристигнахме. Там си беше пролет, после пак се качихме за вътрешен полет и след около час  цъфнах във Флоренция.  На летището ни чакаше кола бусче, която още от тук  си бяхме направили резервации. Много назад в една тема бях споделила, че шофьора от преди години ни се казва синьор Пистолети, та той си беше същия. Бяха целувки и прегръдки  Simple Smile Не бяхме се виждали с него от няколко години. Приятен! Настинахме се в един хотел, в който винаги отсядаме. Това е една бивша банкерска къща от 16 в, а по-късно вече е хотел.  Преди години когато го посетих за първи път, бях шашната от лукса, който ни предложи. Сега беше малко занемарен, но пак е изключително добре. Веднага се спретнахме, хвърлих багажа и излезнахме да хапнем в една тратория т.е. най-обикновена кръчма с хартиени покривки, но с чудно червено вино. Ама такова дето остава следа по чашата...хапнахме, да не ми е уроки, добре се справих. Не съм ви изложила.  Mr. Green На другия ден кафето беше пред Дуомото. Този път не се катерих по кулата, това упражнение го оставих за японците. Всеки път, когато си поръчвам кафе-еспресо ги замолвам сервитьорите да ми донесат и капка мляко. Те направо изпадат в ужас и ме гледат като извънземно. "Мама Миа, тя иска мляко към кафето...тя е луда екскурзиантка, нищо не разбира, Мама Миа..." и те такива ми ви глупости. Това е защото, сутрин се пие само еспресо, след 15-16 ч може и едно капучино, но еспресо в 10 ч сутрин, + мляко, това не е прието. Забранено е и е само за хора без вкус.  Mr. Green Те ще ми кажат... Както и  да ядеш спагети с вилица + лъжица, както аз го правя.  Гледат те подигравателно.  На 31.12 вечерта бяхме в едно ресторантче, много добро с превъзходна кухня.  В полунощ всички излезнахме пред ресторанта с чаши шампанско и посрещнахме НГ. След това чашите се чупят в земята и всички се целуват. Кой каквото си хване из мешавицата.  Mr. Green Аз награбих две млади гаджета, после попаднах на две-три италианки. Е, много са красиви тези мъже. Да, не са високи, но са елегантни, всички са с прекрасни светло сини джинси, бели хубави ризи, сако от туид и задължително шал виси. Обувките....оооооооо, какви обувки само. МММММммддаддада... Жените са хубави, елегантни, а с какви кожени палта бяха и задължително с обувки. Ботуши не носят.  Няма занемарена жена, няма. Може би защото е Флоренция. Там всичко е прекрасно, като се започне от плочите на тротоарите, през стените на къщите, през дворовете им. Всичко е история и ти ходиш по нея, а тя е съществувала още от преди Христа. А, децата играят футбол и удрят по стените с топката и изобщо не ги интересува каква ценност са. Това е да живееш в красота и да си свикнал с нея. Тя те заобикаля всеки един момент.
До Уфици не стигнах тази година. Ходила съм преди. Много японец, много нещо.  Mr. Green  Трябваше да чакам с часове, а аз нямах толкова време. Разходихме се и до Сан Джиминяно и Пиза. Хапнахме на брега на морето в една също тратория на книжните покривки и се прибрахме. А какво вино имат тези хора...
Сутрин закуската в хотела ни се сервираше в зимната градина + сребърни прибори и платнени салфетки. Целия таван е в фрески и не се разрешават снимките. Абсурд да направиш някоя, но виж пура да пушиш  - може, но цигара - НЕ!! Италианска му работа. На 1.01. обядвахме в ресторанта на хотела, и ни се падна един сервитьор ...ами с мека китка и той не го криеше. Лещата с надробен хляб ь изядохме, тел. стекове- също, но преди да започнем ни донесе хляб. Е, няма такъм хляб. Топъл, ухаещ и аз си поисках да ми донесе и масло. Божке...... каква физиономия направи. "Синьора, на този хляб вие искате масло,...." ама като ми върти едни очи и китки, и се фръцка в ханша...Донесе, щото съм гадна и тъпа българка и си искам.  Simple Smile
Сега се прибрах. Няма да кажа, какво ми е настроените още от летището.
Допивам си кафето, но не е онова което беше там. Може би и атмосферата е друга, но там мирише на лукс.
Това е. Малко пазар направих минавайки през улиците зърнах един малък и прекрасен магазин за ботуши и пуловери. Е, закупих това онова, да не се мина.  Simple Smile От Сан Джиминяно си купих сувенири, ама много. Аз обичам.

Последна редакция: чт, 02 яну 2014, 21:06 от marchеva14

# 634
  • София
Моренка, благодаря, да , тази е  питата, само че аз допълнително си я усложних, за да стане още по- хубава! Laughing
Ма ко, ето ти обясненията ми, ако има нещо неясно- питай още:
Скрит текст:
Значи прегледай линка на Морена.  Така се прави по принцип. Но аз я доукрасих, така да се каже. Значи разделям тестото на две големи топки и на три по-малки.  Двете големи топки разточвам на кръгове с диаметър колкото тавата за печене. Едната разточена топка намазвам с олио/масло и отгоре и слагам другата. Разрязват се както е в линка на Морена- от средата към края, без да стигаш до края, на осем триъгълника. Аз това го правих извън тавата и после пренесох в нея, но може и направо вътре. Така, хващаш върха на всеки триъгълник и го извиваш, образно казано, назад към външната част на кръга. Обръщаш триъгълника все едно. Трудно ми е точно да го опиша. Получаваш нещо подобно:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200980777939115&set=a.2675411881977.2124637.1156615689&type=3&theater В тази празната част ще сложим двете по-малки топки. Тях ги разточваш с необходимия диаметър и повтаряш процедурата- една върху друга , слагаш в тавата и режеш на триъгълници . Обръщаш триъгълниците , хващайки ги за върха и навън. При разрязването гледай върховете на тези по-малки триъгълници да попадат между другите, по-големите, а не върху тях. И в средата ти остава празно място- там слагаш последната малка топка. Изглежда сложно, но не е, убедена съм, че ще се справиш!  

Марче, добре си се завърнала, започвам да те чета!

# 635
Марчеваааааа  Hug добре се завърнала при нас, липсваше ми  Heart Eyes
Как хубаво разказваш, пренесох се за малко там.
Като разказа за кафето се сетих преди години в Прага пък имах обратния проблем. Там кафето задължително се пие с мляко, особено за жена. А аз кафе с мляко не пия. Чак на 6-я ден в едно малко ресторантче собственичката успя да разбере че искам кафе италиано, късо, силно, с много захар и без мляко. Иначе ме гледаха като извънземно като исках силно кафе без мляко и винаги ми донасяха млякото в допълнителна каничка, да не би да не са ме разбрали. А да не казвам че тогава кафето им беше направо трета вода, на нищо не приличаше  ooooh!
Разкажи още моля те  Praynig

# 636
  • при късмета
Морена, Вале, мерси   bouquet изглежда лесно, просто не ми и идваше на идея, как точно да стане.
Обаче в рецептата е 1кг. брашно, а в хлебопекарната мога да сложа най-много 640 гр.  newsm78
Предполагам, че ще стане и с рецепта за друго тесто
Марче видя ли, че добре си изкара, а не искаше да ходиш

# 637
  • Талант на 2012,2013 г.
Добре си се завърнала, Марчеее...Четох те с огромен интерес. Че кога ще посетя аз такива места? newsm78 Никога. И затова четейки те всичко ми минаваше като на кинолента.

Благодаря ти, че сподели. И честита Нова година и на теб! Hug Heart Eyes

# 638
  • София
Ще стане с всякакво тесто. Аз съм правила и с пълнозърнесто. Също само в хлебопекарна меся.

Марче, прочетох те и се пренесох там. Благодаря!

# 639
  • София
............. Че кога ще посетя аз такива места? newsm78 Никога. И затова четейки те всичко ми минаваше като на кинолента.

Никога не казвай, никога. Всичко се върти. Сега ти се струва че си на дъното, че си сама, че нищо не върви, но не знаеш след години как ще с е завърти колелото. Никога не знаем, как ще се събудим утре!  Hug
ма-ко, имам си моите си страхове. Не са без основание. Имам си причина. Мина всичко и замина.
Людачка, днес когато се завърнах в пощенската кутия намерих картичка от теб. Благодаря! Едно от нещата да ми се сбъдне ще бъде прекрасно! Амин! Ще ме умориш от смях с тези килограми. След като те прочетох, наистина се засмях с глас. Сладурче! `Айде ще минем на диетка след НГ. Ще ги спретнем всичките ни приятелки от тук и всяка ще се хвали всеки ден, колко е свалила. Но ако продължавате с тези рецепти за фантастични погачки, няма да стане тази работа. Ще си останем красиви и дебели. По някое време ще бъдем само дебели.  Mr. Green
Довечера всички на линия. Да се "видим".  Heart Eyes

# 640
marchеva Добре дошла-страхотно разказваш и описваш! Heart Eyes
Важното е ,че си изкарала страхотно.
Валенцето има страхотни неща в албума,но аз само си ги разглеждам. Mr. Green
С толкова сложни неща не се захващам. Wink

# 641
pisenxeto благодаря за споделената снимка. За мен зимата приключи. Като видя първите кокичета и вече нищо не е в състояние да ме убеди че зимата не е свършила. Ако ще 2 метра сняг да ни затрупа.
Коконке  Hug не плачи мила, само ще изнервиш детенцето, а и кърмата ти може да намалее. Спокойно, всичко ще се оправи и малката Теа скоро ще си бъде с вас.
Вече за трето мислиш  Laughing, браво, видя ли че не е толкова страшно.

# 642
Ех, Марчеееее, страхотен разказ, направо за няколко минути бях във Флоренция, видях лукса, видях красотата и траториите, елегантните жени и красивите мъже...Страхотно! Радвам се, че сте си изкарали добре, и че страховете ти не се оправдаха! Добре си си дошла при нас, липсваше ми  Hug
Виви, дано да се оправи лаптопа fingerscrossed
За Ванко някой ме пита...добре е. Не е съвсем както преди, но не е и като в първите дни, когато бяхме луднали с него. Силно се надявам да минем успешно през това изпитание, и да не допрем до услугите на детски ясли. Засега удържам положението, остава да убедя всички останали, че е ревност, че е период и че ще отмине.

# 643
Аз питах за Ванко,браво-ще се справите!Както някой беше писал и за него е още повече стреса,както и за вас.Той също се наглася с новата обстановка. Hug Heart Eyes

# 644
Видях тази снимка и се сетих че преди известно време някои от вас споделиха проблемите с къпането на дацата. Сега си припомних че когато сина беше на 3-4 години (не си спомням точно) не даваше да му мокря лицето и го къпех с една пластмасова козирка. Само така успявах да го убеда да влезе в банята, нищо че преди този период се къпеше с удоволствие. Пробвайте и после споделете резултата  Laughing
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт