Как простихте изневяра?

• 26 918
  • 198
  •   1
Отговори
# 195
ProstoAz, разсъжденията, които си изписала като "отговор" към мен не противоречат на моето лично виждане в живота-да, мъжете , поне част от тях се изразяват чрез материалните неща....Но това по никакъв начин не е свързано с написаното по-горе от мен....Ставаше въпрос някой "да инвестира в теб"....за мен съдържанието на този израз се изпълва с егоистично моделиране на половинката, не с цел толкова закрила, мъжественост или обич, а по-скоро с цел оформянето на партньора ти за издигане на собствения имидж....Тази инвестиция би могла да е много неща....от пластичната хирургия, през образованието, до създаването на имидж-професионален, обществен и т.н.В този смисъл аз не виждам нищо толкова положително в израза "някой да инвестира в теб", освен може би собствените ти родители...

Като цяло - писах по темата обсъждайки нуждата от причина.Това да чуеш причината и да разбереш, че половинката ти правейки нещо е анализирал сам себе си. Правейки си труда да се анализира в моите представи той е оценил какво е направил. Разбра се стана ясно, че НЕ ВСЕКИ има нужда от причина. Аз ЛИЧНО смятам, че трябва да има такава.

Относно всичко останало изписано - то вече беше размивка и нямаше общо с твоята тема. Предполагам поради липсата на друга тема в която да си обсъждаме изневярата като акт на действие, за което .... ако трябва да ти се извиня??  Такива са моите виждания. Смятам, че често мъжете изразяват себе си чрез парите. Това е. Но явно не е тук мястото да обсъждам мнението си защо жените се мажат с кремове, слагат грим и си боядисват косата.... причината е горе долу същата поради която мъжете наблягат на пушки, автомобили, яхти - и всеки там според възможностите си. Мислено си казвам, че жени, които смятат, че мъжете не изразяват себе си чрез парите (не твърдя - САМО чрез тях, а И чрез тях) предполагам са попаднали на половинки, които чистят, готвят, перат, гладят, организират партита вкъщи и посрещат гости, наблюдават децата си и сигнализират за проблем,а като отидат в магазина купуват измежду другото и една солничка, защото .... много ще им отива на подложките за маса.А може би пишат стихове, което е чудесно.         bouquet  

Всеки се е сблъскал с различни неща в живота си, всеки носи своите очи и колкото и да му се иска,  и да се старае - трудно гледа през очите на другите. Дали ще простиш или не една изневяра е толкова относително и зависи от толкова много фактори, че е смешно да се нападаме тук! И аз не споделям мнението на много от потребителките, но какво от това?

М/у другото темата май е КАК простихте, а не дали ще простите и защо си изневеряваме, така че .... не знам дали трябва, ама да взема да се извиня.От тук нататък само ще чета.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 21:33 от ProstoAz

# 196
Мислено си казвам, че жени, които смятат, че мъжете не изразяват себе си чрез парите (не твърдя - САМО чрез тях, а И чрез тях) предполагам са попаднали на половинки, които чистят, готвят, перат, гладят, организират партита вкъщи и посрещат гости, наблюдават децата си и сигнализират за проблем,а като отидат в магазина купуват измежду другото и една солничка, защото .... много ще им отива на подложките за маса.А може би пишат стихове, което е чудесно.         bouquet  

Точно така! Тук открих своя съпруг - той не само пише стихове, но и разкази. Често се случва да пише стихове посветени на мен. Много помага в домакинството. Изобщо - има много положителни качества, но печеленето на много пари не е сред тях.  Laughing

За другото се изказваш мъдро или поне на мен така ми звучи. Аз така прощавам изневяра - като изневерявам и аз. Друг начин няма при мен.  Sunglasses

# 197
Кой е казал, че е лесно? Но за запазването на тоя брак носят отговорност и двамата възрастни в него. Не може единият да реши, че може да се развява когато и както му скимне, защото ще разчита  на другия да се прежали и да се примири, понеже семейството на всяка цена трябва да се запази. Е, не трябва на всяка цена.
А може и двамата да си хойкат и да си запазят брака.  tooth
Явно по-често не може.Дори във форума има дама с подобни отношения, която все пак стигна до развод.
Подобен брак би се запазил, ако е обвързан в много здрави финансови интереси.Или хората са на по 50-55 и нагоре години.Иначе, трудна работа.

Цитат
Смятам, че често мъжете изразяват себе си чрез парите....
 Мислено си казвам, че жени, които смятат, че мъжете не изразяват себе си чрез парите (не твърдя - САМО чрез тях, а И чрез тях) предполагам са попаднали на половинки, които чистят, готвят, перат, гладят, организират партита вкъщи и посрещат гости, наблюдават децата си и сигнализират за проблем,а като отидат в магазина купуват измежду другото и една солничка, защото .... много ще им отива на подложките за маса.      bouquet 
Мъжете почти винаги изразяват себе си чрез парите.Дори и тези, които готвят, перат, чистят и гледат деца наравно с жена си.

Скрит текст:
За опита:изневерявало ми е гадже, с което бяхме заедно две години и с проект за сватба, почти сгодени.Първата реакция-исках да скъсаме.Дори се разделихме за около седмица.После, след молби, и молби, и молби, и обещания от негова страна, и извинения, се събрахме.Уж простих.Но не можах да забравя.Винаги, когато не бяхме заедно, у мен си оставаше съмнението, че той е с друга.Имаше и много въпроси, и проверки, и съмнения, и обиди, и натяквания, и .... накрая и двамата не издържахме на този тормоз и се разделихме окончателно.Аз явно просто съм такъв човек, когато някой загуби доверието ми, просто не мога да му повярвам отново.А не мога да си представя как се живее цял живот в постоянни съмнения.
Ако сега ми се случи, след 25 години заедно, сигурно няма да си събера багажа на секундата.Но, познавайки се, не знам дали няма да се разиграе сценария отпреди брака ми, и така или иначе, пак да стигнем до раздяла.Аз просто ще съсипя и себе си , и него, с постоянните си подозрения, съмнения и обвинения.

# 198

Измяната/изневерата това е сравнение, търсене на по-добро от това което имаш ..... а този кото търси по-добро ,обикновенно*  никога няма да цени/оцени това което има ...... Rolling Eyes

Не е непременно търсене на по-добро, а на разнообразие.  Peace
И аз познавам един такъв тип! Има деца от 2 жени, в момента е с .....10 или по-голяма бройка, първите две все още го обичат, но той никога не ги е лъгал, че ще се обвързва с тях.....Той е един красавец, голям женкар, но и непоправим естет,галантен кавалер, добър бизнесмен и още по-добър приятел.....но никога не бих могла да се влюбя в такъв вятърничев бройкаджия.....и въобще не мога да проумея неговите партньорки! newsm78
 Mr. Green   Ако се търси разнообразие защо се пънем да се обвързваме. Разнообразие на неангажиран , 'свободен' човек е ОК .
    Познавам такъв неулови за връзка тип , разнообразява се супер , разбирам го  Peace Абсолютно откровен със мацките с които разнообразява и въпреки това е желан хахаахх .

За обвързаните , освобождават се от семейните 'окови'  Mr. Green и да се разнообразяват  Peace
иначе ми е неприемливо.

Общи условия

Активация на акаунт