Електронни четци - XII

• 60 405
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  bouquet така се получава, когато чукча е писател, не читател!  Laughing

Чукчите са двама  Laughing Пиша за първия пост в темата , а въобще не съм обърнала внимание, че съм в друга тема  Embarassed  Надявам се причината да е била само в часа на отговор.

# 31
  • в тристайна гарсониера :)
 да не ви зпусна. явно никой не е синхронизирал кобо.

# 32
  • Там, където ме обичат
Да се запиша и аз в темата, че още умувам и избирам.
Не защото се колебая, а защото искам да си намеря моя четец.
Някой беше писал за вградените речници, та да попитам, само английски речници ли има? А френски примерно или немски?

# 33
Записвам се и аз, че дебна коледни промоции  Party

# 34
Kindle-а ми е вече в камиона на gabco, на 27 ми трябва да пристигне в София, надявам се първата седмица след нова година да раздават  Grinning

# 35
Аз моя току що го прибрах вкъщи  Sunglasses
Сядам да го разцъкам  smile3508

Първи въпрос: на кой мейл да пращам книгите, че да се появят в киндъла или как става директно през калибре-то. Излиза ми като възможности някакви main memory, сторидж А и сторидж Б (предполагам това са евентуални карти памет)  newsm78

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 16:34 от mioki

# 36
  • София
Здравейте, в скоро време ще се сдобия с Kindle Paperwhite Simple Smile - подарък за детето, но и за мен (май-повече). Но тъй като никога не съм имала четец, може ли да ме ориентирате в сайтовете за книги на БГ и на Eng. Започнах вече да се ровя и да търся Simple Smile. Програмата calibre на компютъра ли се инсталира или на четеца ? (трудно ли става конвертирането).  Трябва ли да регистрирам киндъла в Амазон(ще го взимам от БГ) и т.н полезни неща за абсолютно начинаещ. Със сигурност всички тези отговори ги има, но са толкова много темите, че не мога да се ориентирам. А най-вероятно ще имам и още въпроси  Wink

От читанка, който е за моби формат http://mobireaders.org/ как се тегли, т.е кой от всичките линкове трябва да ползвам?

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 20:45 от FAIRY MUM

# 37
...
От читанка, който е за моби формат http://mobireaders.org/ как се тегли, т.е кой от всичките линкове трябва да ползвам?

Аз ползвам този линк за моби http://chitanka.no-ip.org:4801/mobi

# 38
  • София
Да се похваля и аз с Kindle 4, реших да ъпгрейдна (на пръв поглед е доста по-добро от Nook-a), най-вече контраста, за дизайна да не говорим.
Не успях да намеря ръководство, има ли нещо по-специално при първото зареждане на батерията? Ще трябва да намеря  WI-FI, като за начало.  Grinning

# 39
  • София
Да се похваля и аз с Kindle 4, реших да ъпгрейдна (на пръв поглед е доста по-добро от Nook-a), най-вече контраста, за дизайна да не говорим.
Не успях да намеря ръководство, има ли нещо по-специално при първото зареждане на батерията? Ще трябва да намеря  WI-FI, като за начало.  Grinning

Честито! Ръководството си качено в самия четец. Сега погледнах в него, но не пише нищо специално за първото зареждане.

# 40
  • София
Честито Хакама!
И аз съм с новичък Киндъл 4 и още го разучавам.

Искам да попитам, във всеки формат ли може да се погледне съдържанието на книгата или трябва да е моби?
И също - от къде в менюто да видя съдържанието?

И последно - има ли вариант да показва страницата, вместо процента прогрес?

# 41
Аз пък да попитам какъв е правилният начин и момент да се променят заглавията на книгите като се качат в калибре, за да излизат в Киндъла? При промяната на формата понякога ми се променя и името на книгата и в Киндъла излиза като неизвестно заглавие/автор.

# 42
  • София
Здравейте, взехме четеца  Wink kindle paperwhite и детето вече иска да чете Grinning (а, дано!!)
А аз започвам с въпросите Embarassed Няма кабел newsm78, а само USB към PC - от там ли да зареждам или трябва да купим кабел?  Първото зареждане трябва ли да е дълго, както е при телефоните и трябва ли да чакам да падне докрай батерията newsm78
След като го вклчихме ми направи впечатление че долу на екрана има сенки Rolling Eyes, после четох че май трябва да е така, но в Технополис не ги видях - да не е дефект?

Сега свалих calibre програмата и незнам как да си прехвърля книгата от там (с USB кабела ли) - нещо не се оправям като за начало Embarassed, а и току що видях че книгата ми я няма в калибрето. Бях свалила от читанка в mobi формат Хари Потър и докато четох из форумите, сега я няма.

# 43
Мимии, мерси за линка, пък аз се опасявах, че мобилната Читанка окончателно е изчезнала Simple Smile

На новоощастливените собственици да са им честити киндълчетата!

Ако не ви се занимава с Калибре, ще ви припомня за този сайт.
http://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi

FAIRY MUM, Аз не ползвам Калибре изобщо; свалям от читанката в епъб формат и с посочения  горе сайт конвертирам към моби. Запаметявам книгата на компютъра. За качване на Киндъла ползвам самия уиндоус.  Все едно се записва на флашка, само че е важно книгата да се сложи в киндълската папка Документи.

С точно този кабел се зарежда от юсб на компютъра. Не знам за Пейпъруайт, но на Киндъл 4 лампичката долу, до бутона за включване, светва зелено, когато е напълно зареден. Докато зареждате, може да качите и книги по кабелчето, като за проба свалите някоя от линка на Мимии, например.

Вивиан, съдържанието ще работи като линкове към отделните глави само в моби, не и в тхт. 

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 17:58 от 10 нюанса сиво

# 44
Здравейте, взехме четеца  Wink kindle paperwhite и детето вече иска да чете Grinning (а, дано!!)
А аз започвам с въпросите Embarassed Няма кабел newsm78, а само USB към PC - от там ли да зареждам или трябва да купим кабел?  Първото зареждане трябва ли да е дълго, както е при телефоните и трябва ли да чакам да падне докрай батерията newsm78
След като го вклчихме ми направи впечатление че долу на екрана има сенки Rolling Eyes, после четох че май трябва да е така, но в Технополис не ги видях - да не е дефект?

Сега свалих calibre програмата и незнам как да си прехвърля книгата от там (с USB кабела ли) - нещо не се оправям като за начало Embarassed, а и току що видях че книгата ми я няма в калибрето. Бях свалила от читанка в mobi формат Хари Потър и докато четох из форумите, сега я няма.
Аз като едно  hahaha "про"да се изкажа:
Не ти трябва кабел, ако имаш зарядно за смартфон с USB. Ако искаш, може да си зареждаш от компютъра, но аз лично имах неприятни приключения с USB входовете на компа (спираха да работят) и не зареждам през него вече. Това все пак е локален проблем, така че ако те кефи, може да си зареждаш така.
Книгите вчера пробвах, прехвърлям ги през Калибре-то с десен бутон на книгата и сенд то майн мемори.
Да кажа, че цъкам устройството от вчера, така че това което правя може да не е най-удачното, но за сега върши работа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт